Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@03:01:54 GMT

چطور کد اقتصادی بگیریم؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۸۴۵۵

چطور کد اقتصادی بگیریم؟

آیا می‌دانستید که کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام هرگونه فعالیت اقتصادی قانونی به کد اقتصادی نیاز دارند و بدون داشتن این کد از لحاظ قانونی با مشکل مواجه خواهند شد؟ - اخبار بازار -

اگر برای شما نیز مانند بسیاری از افراد این سوال پیش آمده است که چطور کد اقتصادی بگیریم و این کد چه کاربردهایی دارد، در این بخش به پرسش شما پاسخ خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با صرف دقایقی کوتاه، اطلاعات ارزشمندی درباره کد اقتصادی کسب می‌کنید.

کد اقتصادی چیست و چه کاربردی دارد؟

کد اقتصادی که به‌عنوان شماره اقتصادی نیز شناخته می‌شود، یک کد 12 رقمی است که سازمان امور مالیاتی آن را تعیین و ابلاغ می‌کند. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که می‌خواهند فعالیت اقتصادی قانونی داشته باشند، باید این کد را دریافت کنند. لازم به ذکر است که  کد اقتصادی  برای یک واحد اقتصادی و کسب‌وکار مشخص می‌شود و مانند کد ملی منحصربه‌فرد است. در ادامه به مراحل و نحوه دریافت این کد خواهیم پرداخت.

برای دریافت کد اقتصادی باید چه مراحلی را طی کنیم؟

افرادی که مشمول دریافت کد اقتصادی هستند در ابتدا باید به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کنند. روی دکمه پیش ثبت نام و ثبت‌نام الکترونیکی کد اقتصادی کلیک کرده و سپس اطلاعات درخواست‌شده را وارد کنند. پس از طی این مراحل، رمز و کد کاربری برای فرد ارسال می‌شود. با استفاده از رمز و کد کاربری خود مجدداً مراحل ذکرشده را از ابتدا تا انتها تکرار کرده و در پایان روی گزینه ثبت‌نام کد اقتصادی کلیک کنید. به همین راحتی کد اقتصادی برای شما صادر می‌شود.

استفاده از کد اقتصادی نشانه قانون‌مندی است و به فعالیت‌های اقتصادی شما هویت می‌بخشد. این کد از مشکلات مالیاتی جلوگیری کرده و باعث ایجاد نظم بیشتر در کسب‌وکارتان می‌شود. استفاده از امکانات موجود همچون کد اقتصادی، نرم افزارهای حسابداری  و سایر مواردی که موجب ارتقای کسب‌وکار و سهولت انجام امور اقتصادی هستند، به صاحبان شرکت‌های بزرگ و کوچک کمک می‌کند تا در مسیر پیشرفت قدم بردارند.

برای دریافت کد اقتصادی حتما مدارک موردنیاز را همراه داشته باشید

برای دریافت کد اقتصادی یک‌سری مدارک لازم است. پیش از هر اقدامی این مدارک را تکمیل کرده و سپس اقدام به اخذ کد کنید. در قدم اول باید با مراجعه به واحد اطلاعات و خدمات اداره دارایی، دفترچه‌ای مخصوص را دریافت و آن را تکمیل کنید. سپس از واحد ثبت و شناسایی همین اداره فرم‌های مورد نیاز را گرفته و آن‌ها را پر کنید. سایر مدارکی که باید به همراه داشته باشید به شرح زیر است:

دو نسخه کپی از آگهی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات ثبتی انجام‌شدهکپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضای هیئت‌مدیرهکپی اظهارنامه و اساس‌نامهنامه شروع یا عدم شروع فعالیت شرکتکپی پروانه و مجوز تاسیس و بهره‌برداری شرکتکپی سند یا اجاره‌نامه تاییدشده توسط اداره مالیاترسید پرداخت مالیات حق تمبر به اداره دارایی

به همراه داشتن این مدارک برای اخذ کد اقتصادی ضروری است، اما امکان دارد در مصوبات جدید به مدارک دیگری هم نیاز پیدا کنید.

اخذ کد اقتصادی چه مزایایی برای اشخاص به همراه دارد؟

کد اقتصادی برای اشخاص حقیقی و حقوقی مزایای بسیاری به همراه دارد. این کد به شرکت شما اعتبار می‌دهد و پیش‌نیاز شرکت در هر مناقصه و مزایده است. مهم‌تر از همه، داشتن کد اقتصادی برای انجام امور مالیاتی ضروری است و به انجام بهتر و سریع‌تر امور مالیاتی کمک می‌کند. مالیات مبحث بسیار پیچیده‌ای است و به دانش و اطلاعات کافی نیاز دارد. با  آموزش حسابداری  می‌توانید با قوانین و مقررات در اظهار و پرداخت مالیات بیشتر آشنا شده و امور مالیاتی شرکتتان را با دقت بالا و بدون بروز مشکل انجام دهید.

آیا در صورت نداشتن کد اقتصادی جریمه می شویم؟

در صورت امتناع از دریافت کد اقتصادی نه تنها با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهید شد، بلکه باید جریمه نیز پرداخت کنید. افرادی که برای اولین‌بار از اخذ کد امتناع کنند، ملزم به پرداخت دو برابر سود معاملات انجام شده خود به اداره مالیات می‌شوند. اگر این کار را برای بار دوم تکرار کنند، محل فعالیت اقتصادی آن‌ها به مدت سه ماه پلمب خواهد شد. در صورت تکرار برای بار سوم، فرد یا مدیران متخلف به 3 الی 6 ماه حبس محکوم می‌شوند.

چه کسانی مشمول دریافت کد اقتصادی نمی‌شوند؟

برخی اشخاص حقیقی و حقوقی مانند مساجد، تکایا، افرادی همچون نویسندگان و طراحان که فعالیت‌های هنری انجام می‌دهند و اشخاصی که به فعالیت‌های پیمانکاری به ارزش پیمان‌های کمتر از 50 میلیون ریال اشتغال دارند، مشمول دریافت کد اقتصادی نیستند و فعالیت آن‌ها بدون داشتن این کد هیچ مانعی ندارد.

هزینه اخذ کد اقتصادی چقدر است؟

هزینه دریافت کد اقتصادی با توجه به نوع شرکت، متغیر است. این هزینه طبق تعرفه‌های دریافتی شرکت خدمات اداری تعیین شده و از 700 هزار تومان به بالا است. میزان این مبلغ در هر شهر نیز متفاوت است و نمی‌توان مقدار مشخصی برای آن تعیین کرد.

به کمک نرم افزارهای شرکت سپیدار سیستم کلیه امور اقتصادی شرکت خود را در دست گیرید

در این بخش به بررسی کد اقتصادی و نحوه دریافت آن پرداختیم تا افرادی که واجد شرایط هستند اقدام به اخذ این کد کرده و فعالیت‌های اقتصادی خود را به‌صورت کاملا قانونی انجام دهند.

شرکت نرم افزاری سپیدار سیستم آریا با تولید نرم افزارهای سپیدار و دشت و ارائه خدمات به مشتری، همواره در تلاش است تا راهی هوشمندانه برای پیشرفت و ارتقای کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک به مخاطب ارائه دهد. با استفاده از نرم افزارهای حسابداری این شرکت به‌آسانی می‌توانید حقوق و دستمزد کارکنان، میزان مالیات، میزان مرخصی‌ها و هرچه مربوط به کسب‌وکارتان است را با دقت بالا محاسبه کرده و در مسیر رشد و توسعه قدم بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات و خدمات سپیدار سیستم به سایت این مجموعه به آدرس sepidarsystem.com مراجعه کنید یا با شماره پشتیبانی 81022444-021 تماس بگیرید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت کد اقتصادی امور مالیاتی نرم افزارهای اخذ کد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دولت سیزدهم طی سال‌های اخیر اقداماتی را در راستای الکترونیک کردن امور در دستور کار قرار داده است. مصوبات مجلس نیز در این زمینه به کمک آمده اند. در حال حاضر، همه فعالان اقتصادی اعم از کسبه، تولیدکنندگان، باغداران، کشاورزان، دامداران، ورزشکاران حرفه‌ای، صاحبان پژوهشکده ها، باشگاه‌ها و هر کسی که دستگاه کارت خوان دارد، می‌تواند به راحتی برای دریافت شناسه یکتا اقدام کند. این افراد در صورتی که مجوز ندارند، به راحتی از درگاه ملی مجوز‌ها می‌توانند برای دریافت مجوز اقدام کنند. اگر مجوز کاغذی دارند، می‌توانند به راحتی آن را به مجوز الکترونیک تبدیل کنند.

به زعم کارشناسان، الکترونیک شدن امور مزیت‌های بسیاری دارد باید هر چه سریع‌تر به سمت الکترونیک کردن روند‌های اداری کشور گام برداریم. بزرگ‌ترین مزیت این موضوع، تسریع امور و از بین بردن بستر فساد و رانت است. الکترونیک شدن مجوز‌ها به از بین رفتن امضا‌های طلایی و دیگر سوءاستفاده‌ها منجر می‌شود.

بر اساس حکم تبصره ۶ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزها، همه مجوز‌های کاغذی که قبلاً صادر شده اند، باید الکترونیک شوند و شناسه یکتا بگیرند. فعالان اقتصادی تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ مهلت دارند که برای دریافت شناسه یکتا (مجوز الکترونیکی) اقدام کنند. کسانی که بعد از این مهلت قانونی، نامشان در سایت بانک اطلاعات کسب‌وکار ایران (qr.mojavez.ir) وجود نداشته باشد، طبق قانون فاقد مجوز تلقی می‌شوند.

نظرات حسین ناظم زاده، رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی ساختمانی را در ادامه می‌خوانید. ناظم زاده در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دریافت شناسه یکتا توسط فعالان اقتصادی توضیح داد: قبلاً کسانی که می‌خواستند از مزیت‌های جواز کسب استفاده کنند، باید از اتحادیه نامه دریافت می‌کردند و آن را به محل مورد نظر اعم از بانک، سفارتخانه و اداره خاص تحویل می‌دادند و کارشان انجام می‌شد. با الکترونیک شدن مجوزها، افراد با داشتن شناسه یکتا می‌توانند به دریافت خدمات بپردازند و نیازی به نامه نیست.

وی ادامه داد: دریافت شناسه یکتا و مجوز الکترونیک کمک می‌کند که زمینه برخی سوءاستفاده‌ها برچیده شود. به طور مثال، قبلاً در برخی موارد دیده می‌شد که افراد به جعل مدارک مورد نظر برای استفاده از تسهیلات می‌پرداختند. اما با الکترونیک شدن مجوز‌ها و دریافت شناسه یکتا، امکان این طور موارد از بین می‌رود.

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی ساختمان خاطرنشان کرد: صدور دستی مجوز‌ها و نامه‌ها زمان می‌برد. بنابراین، الکترونیک شدن آن‌ها به تسریع امور کمک می‌کند. به محض اینکه اداره مورد نظر شناسه یکتا را در سامانه وارد کند، به تمام سابقه اقتصادی فرد دسترسی دارد و کار‌ها زودتر پیش می‌رود.

ناظم زاده گفت: الکترونیک شدن مجوز‌ها و دریافت شناسه یکتا مزیت‌های زیادی دارد. این روش می‌تواند به مقابله با قاچاق کالا، فعالیت‌های زیرزمینی و پولشویی نیز منجر شود. باید در این رابطه کار‌های اصولی صورت بگیرد. به طور مثال، لازم است به اتحادیه‌ها این اختیار داده شود که تمامی واحد‌های بدون مجوز را پلمپ کنند.

 وی ادامه داد: نکته مهم این است که دریافت مجوز الکترونیک به سهولت انجام می‌گیرد. سامانه طوری ساماندهی شده است که افراد به سرعت و به سادگی می‌توانند نسبت به دریافت شناسه یکتا اقدام کنند.

رئیس اتحادیه لوازم بهداشتی ساختمان خاطرنشان کرد: اتحادیه ما با گذاشتن میز خدمت تلاش کرده است که روند دریافت شناسه یکتا را تسریع کند. این موضوع اهمیت دارد که فعالان اقتصادی هر چه سریع‌تر در مهلت مقرر شده نسبت به دریافت مجوز الکترونیک اقدام کنند. کسانی که مجوز کاغذی دارند نیز می‌توانند به سادگی مجوز الکترونیک بگیرند.

ناظم زاده گفت: روند ساده دریافت شناسه یکتا بستر مناسبی است که فعالان اقتصادی می‌توانند از آن بهره ببرند. تمامی این روند‌ها در نهایت به نفع فعالان اقتصادی واقعی است. زیرا امور تسریع می‌شود و کسانی که در فضای شفاف اقتصادی فعالیت می‌کنند، شناسایی می‌شوند. به این ترتیب، دولت می‌تواند بر فعالیت‌های اقتصادی نظارت داشته باشد و با موارد غیرقانونی برخورد داشته باشد.

 

دیگر خبرها

  • رئیس بایرن: قرار نیست از رئالی‌ها الگو بگیریم
  • برگزاری میز تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا در سراسر کشور
  • ۲۰ شرکت حمل و نقل کالا در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • تنها ۸ درصد از فعالان اقتصادی گلستان شناسه «یکتا» دریافت کردند
  • شناسه یکتا ارتباطی با افزایش مالیات ندارد
  • ۲۲ نفر از اعضای شرکت هرمی در نوشهر دستگیر شدند
  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود