Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:38:56 GMT

مدیریت دانش بستر ایجاد شهر هوشمند

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۸۷۶۰

مدیریت دانش بستر ایجاد شهر هوشمند

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران در وبینار علمی تخصصی «آینده نگاری و سیاست گذاری مدیریت دانش در شهرداری تهران» که با حضور فرهاد علی پور، عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان، عقیل منصوری لطفعلی، سرپرست معاونت مطالعات مدیریت اقتصادی و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، کیومرث اشتریان، استاد دانشگاه تهران، احسان متولیان، دبیر کل مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران و نرگس رامک، دبیر نشست و مدیر گروه مستند سازی پروژه‌های شهری مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برگزار شد مدیریت دانش ذا بستری برای ایجاد شهرهای هوشمند عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، شهرنشینی را یک پدیده بی‌پایان و رو به رشد دانست و گفت: نیاز شهرهای امروز با دهه‌های گذشته متفاوت و نیاز شهر هوشمند امروز محسوس است و شهرداری به عنوان نهادی که نقش مهمی در حکمرانی شهری و ارتباط مستقیم با مردم را دارد، می‌تواند در عرصه مدیریت دانش سهم به سزایی داشته باشد.

صادقی ادامه داد: امروزه ۵۴ درصد از مردم جهان در شهرهای مختلف زندگی می‌کنند که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۵۰ به ۶۶% برسد. در مجموع با رشد کلی جمعیت، شهرنشینی در عرض سه دهه آینده، جمعیتی بیش از ۲ میلیارد نفر دیگر را به شهرها اضافه خواهد کرد. لذا پایداری زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی از نکات بسیار ضروری جهت هماهنگی با این گسترش سریع جمعیت و تأمین منابع مالی شهرها، است.

وی اظهار کرد: پر واضح است با رشد شهر نشینی نیازهای جدید نیز پدیدار می‌شود همچنان که نیازهای شهرهای امروز با چند دهه قبل قابل قیاس نیست. از این رو امروزه با رشد فناوری و تکنولوژی ضرورت ایجاد شهر هوشمند بیش از پیش احساس می‌شود و این در حالی است که شهرهای هوشمند و بسترهای وجود آن چندین سال است که در جهان شروع شده و ما ناگزیر به حرکت در این مسیر هستیم.

صادقی در ادامه افزود: مدیریت دانش از پنج زیر مؤلفه شامل کیفیت زندگی، مشارکت شهروندان، شهر هوشمند، تقویت سازمان‌های غیردولتی و حکمروایی شهری تشکیل شده که این مهم نیز دارای پنج زیر مؤلفه شفافیت، اثربخشی و کارایی، عدالت اجتماعی، قانونمندی، ثبات سیاسی و مبارزه با فساد است، با افزایش مدیریت دانش، مدیریت شهری نیز ارتقا خواهد یافت.

عضو شورای شهر تهران گفت: رشد روز افزون علوم مختلف و گستردگی و پیچیدگی روابط سازمانی در عرصه داخلی و خارجی، مدیریت امروز را ناگزیر از توجه جدی برای انتخاب شیوه برخوردی مناسب با ابزاری مهم به نام اطلاعات کرده است در این بین سازمان‌ها و شرکت‌هایی موفق هستند که با انتخاب و گزینش شیوه‌ها و روش‌هایی مناسب بهترین، بیشترین و کم هزینه ترین اطلاعات مورد نیاز خود را تولید یا جمع‌آوری کنند و با ابزارهایی مناسب اعم از نیروی انسانی و یا ابزارهای الکترونیکی آنها را پردازش و قابل گزارش گیری نمایند و گزارش‌های خروجی از طریق اطلاعات را در اختیار واحدها و اجزا خود قرار دهند تا در انتخاب سیاست‌ها و برنامه ریزی درون تشکیلاتی خود از آنها استفاده کنند.

صادقی افزود: لذا قطعاً مدیریت دانش به عنوان بستر شهر هوشمند با رویکرد نظام‌مند کردن اهداف سازمانی و ایجاد ارزش‌های بیشتر ما را به تولید ثروت و سرمایه فکری می‌رساند و این مهم‌ترین دستاورد مدیریت دانش برای شهرداری تهران است. همچنین امروزه مدیریت دانش اهمیت خودش را در سازمان‌ها پیدا و توجه صاحب نظران این حوزه را جلب کرده است. مؤلفه‌هایی مانند شهر هوشمند، کیفیت زندگی، مشارکت شهروندان، حکمروایی شهری نمونه‌هایی از مؤلفه‌های مدیریت شهری شمرده می‌شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: لازمه ایجاد شهر هوشمند، استقرار نهاد مدیریت دانش و ایجاد بانک اطلاعات جامع در دسترس و قابل ویرایش، از شروط اصلی آن به شمار می‌آیند.

کد خبر 5497322 مهشید جعفری معظم

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر هوشمند شهرداری تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران میراث فرهنگی آلودگی هوا علیرضا زاکانی سازمان محیط زیست سازمان تامین اجتماعی احتکار حقوق سربازان سربازی بنیاد شهید و امور ایثارگران کمیته امداد امام خمینی جلال ملکی صندوق بازنشستگی کشوری مدیریت دانش شهر هوشمند ایجاد شهر شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران گفت: بعضی درگاه‌ها از جمله سامانه «سمیع» برای وصول مطالبات مدیریت شهری در اختیار پلیس راهور است تا در کنار تعویض پلاک قرار گیرد و مطالبات دولتی شهرداری‌ها وصول شود، اما استفاده از این سامانه هنوز تعیین تکلیف نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پوریا محمدیان‌یزدی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشست معاونان حمل‌ونقل شهرداری و پلیس راهور کلان‌شهرها اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که همکاری شهرهای بالای یک میلیون نفر را در سال های اخیر بهبود بخشید، ماده ۱۰۸ برنامه ششم توسعه کشور بود که پیرو آن چارچوبی برای تعاملات شهرداری با پلیس راهور در نظر گرفته شد.

وی افزود: تجربه از دهه ۸۰ در شهرداری تهران اتفاق افتاده بود و سال ۹۶ با قانون برنامه ششم این تعامل به شهرهای بالای یک میلیون جمعیت تسری پیدا کرد، اما در این حوزه اولین سوال مطرح این است که با توجه به اتمام برنامه ششم و اینکه توسعه ماده ۱۰۸ در قانون برنامه هفتم وجود ندارد، آیا این تعامل ادامه خواهد داشت و استراتژی پلیس راهور فراجا به چه سمت و سویی می‌رود؟

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به اعمال قانون در حوزه طرح‌های ترافیکی گفت: هر طرح ترافیکی که در مجموعه مدیریت شهری پیاده می‌شود، ضمانت اجرای آن در اختیار پلیس راهور است که با اعمال قانون انجام می‌شود.

محمدیان‌یزدی ادامه داد: بعضی درگاه‌ها از جمله سامانه «سمیع» برای وصول مطالبات مدیریت شهری در اختیار پلیس راهور است تا در کنار تعویض پلاک قرار گیرد و مطالبات دولتی شهرداری ها وصول شود، اما استفاده از این سامانه همچنان در حال رایزنی است و تعیین تکلیف نشده است.

وی تاکید کرد: عوارض خودرو، پارک حاشیه‌ای و عوارض طرح ترافیک روی پلاک خودروها منفی شده و با تعویض پلاک به نفر جدید منتقل می‌شود، در حالی که این عوارض می‌تواند در مراکز تعویض پلاک، ستاد ترخیص خوردوهای توقیفی و پلیس + ۱۰ دریافت و برای تقویت زیرساخت های ترافیکی هزینه شود.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به کمبود نیروی پلیس راهور در کلان‌شهرها گفت: در تهران حداقل ۴ هزار نیروی پلیس راهور و فعالیت دارند، اما در سایر کلان‌شهرها تعداد این نیروها کم است؛ به‌عنوان مثال در شهر مشهد با ۳.۵ میلیون نفر فقط ۲۰۰ عامل پلیس راهور وجود دارد، کمبود نیرو مشکل‌ساز شده است و باید جبران شود.

محمدیان‌یزدی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی تصادفات می‌تواند در رفع مشکلات حوزه تصادفات و نقاط حادثه‌خیز کمک کند، بنابراین آخرین وضعیت اطلاعات این بانک باید مشخص شود، ادامه داد: پلیس نامحسوس نیز از قدیم مطرح بوده است تا بتوانیم از قانون رسیدگی به تخلفات استفاده کنیم.

وی گفت: اطلاعاتی که پزشکی قانونی در تصادفات ارائه می‌دهد با تاخیر همراه است که انتظار می‌رود آمار میدانی و عملیاتی توسط پلیس راهور در حوزه شهری و برون شهری ارائه شودتا کنار داده پزشکی قانونی، دیتای عملیاتی داشته باشیم؛ این اقدام به رصد اتفاقات کمک می‌کند.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به مشکل کمبود راننده اتوبوس‌های درون شهری شهرها اظهار کرد: با توجه به جذابیتی که حوزه بار برون شهری دارد، تعداد رانندگان پایه یک اتوبوسرانی کم شده است و تعداد زیادی از اتوبوس‌ها به دلیل نبود راننده متوقف شده است که این مشکل باید در اسرع زمان با اصلاح آیین نامه رانندگی رفع شود.

کد خبر 749611

دیگر خبرها

  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • امضای قرارداد مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای در اصفهان
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها