Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فرانسه مدعی شد: ارتش روسیه با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین که محل بارگیری کشتی های حامل غلات به سرتاسر جهان است، به بروز قحطی گسترده دامن می زند.

به گزارش روز دوشنبه ایران اکونومیست به نقل از خبرگزاری فرانسه، با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب اوکراین، نگرانی های جهانی از وخامت بحران غذا افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبرگزاری در گزارش خود مدعی شده است: روس‌ها هرگز آنگونه که تصور می شد به اودسا حمله نکرده اند، اما تاکنون محاصره مداوم دریایی اوکراین اثرات ویرانگر اقتصادی برای این کشور داشته است، ضمن آنکه خطر قحطی بیش از گذشته جهان را تهدید می کند.

براساس گزارش این رسانه فرانسوی، انبارهای غله و بنادر سراسر اوکراین اکنون مملو از میلیون ها تن غلات است اما امکان ارسال آنها به دلیل محاصره شدید از سوی ارتش روسیه وجود ندارد. در جنوب اوکراین که هوا معتدل تر از سایر بخش های این کشور است، برداشت تابستانی محصولات در هفته‌های آینده آغاز شود، اما کسی نمی داند قرار است چه بر سر این محصولات بیاید و نگرانی ها بر سر امکان فساد غلات افزایش یافته است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه آورده است: در حالیکه بیشتر تمرکز جنگ بر روی نبرد فرسایشی در شرق اوکراین است، محاصره دریایی اوکراین گسترده‌ترین پیامدهای نبرد جاری را در پی خواهد داشت. ضمن آنکه ناظران هم نسبت به افزایش صعودی قیمت مواد غذایی و قحطی هشدار داده اند.

پیش از حمله روسیه، اوکراین که لقب "سبد نان اروپا" را داشت و تامین بخش عمده ای از مواد غذایی سراسر جهان را بر عهده داشت، صادرات نزدیک به ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی را در ماه انجام می داد. این میزان، شامل ۱۲ درصد گندم مور نیاز جمعیت کره زمین، ۱۵ درصد ذرت و نیمی از روغن آفتابگردان می شود.

اما جنگ و محاصره مداوم بنادر اوکراین در ساحل دریای سیاه قسمت زیادی از صادرات را متوقف کرده است، چراکه مسیرهای زمینی حمل و نقل جایگزین قادر به مقابله با موانع عظیم لجستیکی و مالی روسیه برای انتقال این حجم از محصول به بازارهای بین‌المللی نیستند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هفته گذشته جنگ را تهدیدی برای تامین غذایی ده ها میلیون نفر از مردم سراسر جهان دانست و نسبت به سوء تغذیه، گرسنگی و قحطی گسترده که احتمالا تا سالها ادامه خواهد داشت، هشدار داد.

به گفته مقامات اوکراینی تا به امروز، صادرات بیش از ۲۰ میلیون تن محصولات غذایی در اوکراین متوقف شده است. مقامات این کشور اعلام کرده اند که بحران غذایی در جنوب اودسا کاملا ملموس است، چراکه این بندر ماه‌ها است شاهد هیچ واردات و صادراتی نبوده است.

بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین، چند صد سال است که به عنوان قلب تپنده اقتصاد کشاورزی اروپای شرقی شناخته می شود؛ بندری که محصول گندم را از اوکراین به کشتی های حاضر در دریای سیاه می رساند. اما این وضعیت اکنون تغییر کرده است. بندر و انبارهای شهر در حال حاضر بیش از چهار میلیون تن غلات را در خود جای داده اند که راهی برای خروج ندارند.

شهردار اودسا به خبرگزاری فرانسه گفت: ما به دیگر به هیچ وجه قادر به ذخیر غلات نیستیم. اگر محاصره ادامه یابد، مردم از گرسنگی خواهند مرد.

اقتصاد اوکراین نیز در نتیجه جنگ ویران شده است و برآوردهای بانک جهانی نشان می دهد که جنگ و محاصره دریایی ویرانگر می تواند باعث کاهش ۴۵ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در سالجاری شود. هرچند نیروی زمینی اوکراین تاکنون در برابر روسیه مقاومت قابل توجهی داشته، اما روسیه همچنان از برتری کامل در دریا برخوردار است.

«آندری زاگورودنیوک» وزیر دفاع پیشین این کشور به تازگی در مقاله ای در اندیشکده شورای آتلانتیک تشریح کرد که متاسفانه اوکراین از دیرباز تاکنون امنیت دریایی را نادیده گرفته است. وی یادآور شده است اگرچه جهان چالش تسلیح اوکراین را برای مقاومت در برابر حملات زمینی روسیه پذیرفته، اما دخالت بین المللی در جنگ دریایی محدود بوده است.

اواخر هفته گذشته نیز «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، از رهبران جهان خواست سلاح های لازم را برای عقب راندن نیروی دریایی روسیه و پایان محاصره اودسا ارسال کنند.

وی گفت: اگر ما مسیرهای دریایی اوکراین را باز نکنیم و غلات مورد نیاز آفریقا، اروپا و آسیا را صادر نکنیم، بحران غذایی ایجاد می شود.

اما کارشناسان می گویند حتی اگر غرب تسلیحات مورد نیاز را برای پایان محاصره دریایی اوکراین در اختیار دولت کی‌یف قرار دهد، ممکن است ماه ها تا شروع دوباره داد و ستد طول بکشد، چراکه بعید است شرکت های کشتیرانی ناوگان خود را به یک منطقه درگیر جنگ بفرستند.

 

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین ، گندم ، روسیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین گندم روسیه خبرگزاری فرانسه دریایی اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • رییس‌جمهور فرانسه به آلمان می‌رود
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • (ویدئو) نابودی سیستم موشکی ۱۰۰ میلیون دلاری روسیه در حمله اوکراین
  • آمریکا عامل قحطی و گرسنگی در افغانستان
  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است