Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی ثابتی فعال سابق دانشجویی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس درباره عملکرد 25 ساله جریان اصلاح طلب گفت: هرگفتمانی که بخواهد جریان ایجاد کند باید بر پایه عقلانیت حداکثری و احساسات حداقلی شکل بگیرد یعنی در بالاترین ترازِ شعور، عقلانیت و غایت ایدئولوژی باشد و در پایین ترین سطحِ  احساسات به سر ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* جریان اصلاحات هیچ گاه نخواست یا نتوانست با عقلانیت وارد مدار سیاست شود

وی افزود: جریان اصلاحات هیچ گاه نخواست یا نتوانست با عقلانیت وارد مدار سیاست شود، همیشه احساسات بخشی از مردم را بارور می کرد و سوار بر احساسات می شد تا به نتیجه نهایی که رسیدن به قدرت هست دست پیدا کند. به همین دلیل می بینیم که دولت آقایان هاشمی، خاتمی و روحانی که در ظاهر اختلافات ایدئولوژیک و مبنایی زیادی دارند اما در حقیقت با مدیران واحدی کشور را اداره کردند این مساله به دلیل تفوق احساسات بر اندیشه صورت گرفت.

ثابتی تصریح کرد: خاتمی در سال 1376 غیریت‌سازی خودش را با تیم آقای هاشمی انجام داد و با تکیه بر احساس منفی مردم  نسبت به عملکرد آقای هاشمی توانست به قدرت دست یابد اما به محض دست یابی به هدفش از مدیران آقای هاشمی استفاده کرد؛ از این مساله می توان به عنوان نمونه ای که اصلاح طلبان از احساسات مردم سو استفاده کردند نام برد.

وی گفت: جریان اصلاحات احساسات را دال‌ِکنش سیاسی خود قرار دادند، تا جایی که برخی معتقدند همراهی بعضی بزرگان این جریان با انقلاب تا پیش از پیروزی نهضت امام براساس احساسات بوده است، اصلاح طلبان به این دلیل که نیاز فطری قاطبه مردم عبور از شاه بود به همراهی انقلاب شتافتند. به همین دلیل همراهی آنها با انقلاب اصولا ایدئولوژیک نبود، از طرفی می‌توان گفت مخالفت افراطی برخی اصلاح طلبان در اوایل انقلاب با ملی_مذهبی ها نیز بر همین اساس شکل گرفته بود.

ثابتی با بیان اینکه جریان اصلاحات در برخی مقاطع فقط به دنبال کسب رای بودند، تشریح کرد: این جریان برای کسب قدرت؛ بهائی ها را می خواستند جذب کنند، از طرفی با ادبیات حزب توده حرف می زدند، علاوه بر این برخی از حامیانشان دلداده به نهضت آزادی بودند این درحالی است که گرایش های فکری حزب توده به طور کل با نهضت آزادی متفاوت است اما از آنجایی که اصلاح طلبان به هر طریقی می خواستند قدرت را کسب کنند لاجرم منتهاالیه‌های جریانات سیاسی را برای همراهی با خود متقاعد می کردند.

این فعال سیاسی گفت: جریانی که احساسی عمل می کند مرزِگفتمانی هم برای خود قائل نیست، برای کسب رای گاهی اوقات وارد مدار انقلاب می شود و برخی اوقات با مخالفین انقلاب یعنی ملی_مذهبی ها تعامل می کند و بعضی مواقع نیز با بهائیان به گفت و گو می نشینند. برای جریان اصلاحات کسب قدرت اصل است، روش آنها برای کسب قدرت نیز براساس احساسات است.

* جریان اصلاحات ایدئولوژی ندارد اگر داشت به فراخور شرایط گفتمانش را تغییر نمی داد

ثابتی تصریح کرد: جریان اصلاحات روش سیاسی مطابق بر ایدئولوژی اصلاح طلبانه ندارد، چرا که اصولا اصلاحات تهی از گفتمان و ایدئولوژی است. بدنه اجتماعی جریان اصلاحات متوجه شده اند که این جریان سیاسی ایدئولوژی و صداقت در گفتار ندارد؛ به انتخابات در نظام جمهوری اسلامی اعتراض دارند ولی زمانی که احساس می کنند در انتخابات رای می آورند در این عرصه به ایفای نقش می پردازند، مواقعی که به این نتیجه می رسند در انتخابات شکست می خورند، از ورود به این عرصه امتناع می ورزند و آن را تحریم می کنند.

وی افزود: بزرگان اصلاحات هر زمان که منافعشان تامین شود از نظام دفاع می کنند، هروقت هم احساس کنند تضعیف نظام باعث تقویت آنها می شود، نظام را تضعیف می کنند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه بدنه اجتماعی جریان اصلاح طلب به این نتیجه رسیده اند که کنش‌گری بر اساس احساسات اصالت ندارد گفت: کنشی که اصالت گفتمانی نداشته باشد به مرور تضعیف می شود چرا که قادر نیست برای آن جانفشانی کنند و هزینه بدهند.

* بدنه اجتماعی اصلاحات به این نتیجه رسیدند که فریب خورده اند

ثابتی تصریح کرد: سایر جریانات سیاسی برای تقویت گفتمان انقلاب اسلامی هزینه داده اند در دولت های متفاوت برخی از شایستگان جریان انقلابی تضعیف و از جایگاه خودشان عزل شدند ولی همچنان بر اصول خود پافشاری کردند.  

وی با اشاره به فریب بدنه اجتماعی اصلاح طلبان توسط این جریان، گفت: زوال گفتمانی اصلاح طلبان باعث‌ شده تا مردم آنها را بهتر بشناسند و این جریان سیاسی به طور جدی تضعیف شود، تا جایی که می توان گفت دیر نیست زمانی که اصلاح طلبان به دنبال جریان جایگزینی برای خود بگردند. تا زمانی که جریان موسوم به اصلاحات با رویه مذبذبِ احساس محورِ فعلی جلو روند امکان اینکه بتوانند قدرتمند وارد چرخه سیاسی کشور بشوند تقریبا در حال نابودی است. 

ثابتی با اشاره به قدرت طلبی جریان اصلاحات گفت: هرجا لازم باشد برای کسب قدرت رادیکال ترین شعارها را می دهند اگر هم شرایط اجتماعی کشور به گونه‌ای باشد که موفقیت در انتخابات مستلزم اتخاذ سهل گیرانه ترین مواضع باشند، از آن ابایی ندارند. در برخی مواقع لیبرال ترین شعار های اقتصادی را می دهند و در زمان دیگر برای کسب قدرت توده ای ترین شعارهای اقتصادی را فریاد می زنند.

اگر لازم باشد برای کسب صندلی قدرت با دشمن دیرینه خود نیز ائتلاف می کنند

این فعال سیاسی افزود: هدف نهایی اصلاح طلبان کسب قدرت است به همین دلیل در هر برهه ای سیاست متفاوتی را اتخاذ کرده اند، این جریان می خواهد قدرت را به هر شکلی تصرف کند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مجتبی ثابتی اصلاح طلبان دوم خرداد جریان اصلاحات برای کسب قدرت بدنه اجتماعی اصلاح طلبان جریان اصلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران نوشت:

یکی از موضوعاتی که در چند روز اخیر به تیتر برخی رسانه‌های داخلی تبدیل شد، مسأله مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی بود. بویژه پس از آنکه در پی انتشار تصاویری از برخورد نیروهای پلیس امنیت اخلاقی با هنجارشکنان، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به صورت غیرمستقیم خبر داد که رهبر انقلاب دراین‌باره به برخی مسئولان تذکر دادند. این نقل قول بهانه‌ای شد تا یک جریان سیاسی خاص، رسانه‌های وابسته به خود را علیه قوای سه‌گانه و فراجا بسیج کند.

این درحالی است که رئیس‌جمهور در آخرین نشست هیأت دولت و حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس دستگاه قضا در اظهاراتی مشابه تأکید داشتند که برخورد با بی‌حجابی و هنجارشکنی‌های سازمان‌یافته در جامعه، تصمیم مشترک قوا بوده و پلیس نیز وظایف مربوط به خود را در اجرای این تصمیم برعهده دارد، ضمن اینکه باید حقوق مردم رعایت شود.

در چنین شرایطی، یک جریان خاص سیاسی که به دنبال بازنمایی اختلاف میان قوا در موضوع حجاب است، تلاش کرد سخنان رئیس قوه قضائیه را به عنوان تقابل با رئیس‌جمهور بازنمایی کند. عجله این جریان و رسانه‌های آن در اختلاف‌افکنی به حدی بود که در تیترهای رسانه‌های خود، تحریف‌های مشخصی انجام داد. به عنوان نمونه، تاریخی را که رئیس قوه قضائیه به عنوان جلسات تصمیم‌گیری درباره موضوع حجاب بیان کرده بود، یک سال عقب برد.

به نظر می‌رسد هدف این تلاش‌های سیاسی و رسانه‌ای از القای اختلاف میان قوا، تلاش برای احیای پایگاه سیاسی و اجتماعی از دست رفته ‌این جریان باشد.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898895

دیگر خبرها

  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابستگی ندارد
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • عصبانیت شدید ارگان دولت از مطرح شدن نام رئیسی در برخورد با بی‌حجابی
  • جریان فیلمسازی مشکوک در خدمت صهیونیست‌ها
  • پروژه جعل تاریخ شیعه
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی‌حجابی
  • عصبانیت رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیس با بی حجابی