Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری بی‌بی‌سی در گزارشی نوشته است اگرچه امروزه مدرن شدن ابزار آلات کشاورزی سبب شده هزینه‌های کاشت و برداشت محصولات کشاورزی کاهش یابد، اما در عین حال بیم آن می‌رود هکر‌ها بتوانند از نقص‌های سخت افزار‌های کشاورزی استفاده کنند.

شرکت «جان دیر»، غول تولیدی کشاورزی می‌گوید در تلاش است تا نقاط ضعف نرم افزار‌های خود را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌چنین، گزارش اخیر دانشگاه کمبریج حاکی از آن است که سمپاش‌های خودکار محصولات زراعی، پهپاد‌ها و ماشین‌های رباتیک برداشت ممکن است هک شوند. دولت انگلیس و اف بی آی هشدار داده اند که خطر حملات سایبری در حال افزایش است. به گفته «جان دیر» حفاظت از مشتریان، ماشین آلات و داده‌های آن‌ها «اولویت اصلی» این شرکت است. 

فناوری در خدمت بهره‌وری 

امروزه فناوری هوشمند به طور فزاینده‌ای برای کارآمدتر کردن و بهره وری مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنها برداشت محصولات ظریفی مثل چای و مارچوبه از دسترس ماشین‌ها دور مانده است. آخرین نسل ربات‌های کشاورزی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند که دخالت انسان را به حداقل می‌رساند. این ربات‌ها ممکن است به بحران کمبود نیروی کار کمک کنند و همچنین بازده را افزایش دهند. اما در عین حال ترس از خطر امنیتی در حال افزایش است و نگرانی‌ها در مورد زنجیره‌های تامین مواد غذایی که همین حالا هم به خاطر همه‌گیری کرونا و جنگ اوکراین اوضاع خوبی ندارد را افزایش داده است.

هکرها از هر جای دنیا می‌توانند کنترل ماشین‌های کشاورزی را در دست بگیرند

کریس چاواس، یکی از بنیانگذاران شرکت کشاورزی «مادی ماشینز» که در حال آزمایش رباتی است که مستقلا بتواند محصولی مثل مارچوبه را برداشت کند، می‌گوید: «این خطر واقعی وجود دارد که مردم در هر کجای دنیا سعی کنند کنترل این ماشین‌ها را در دست بگیرند». او گفت: یک هکر می‌تواند این ربات را به داخل پرچین یا گودالی ببرد یا اصلاً از کار کردن آن جلوگیری کند، بنابراین آن‌ها با پژوهشگران امنیت سایبری برای رفع هر گونه آسیب‌پذیری همکاری می‌کنند.

حتی بزرگترین شرکت‌ها نیز از باند‌های سایبری در امان نیستند. برخی از باج افزار‌ها استفاده می‌کنند که کد‌های مخربی که می‌تواند داده‌ها را رمزگذاری کرده و سیستم‌ها را قفل کند. سال گذشته، یکی از بزرگترین شرکت‌های فرآوری گوشت در جهان ۱۱ میلیون دلار باج پرداخت کرد تا بحران ناشی از یک حمله سایبری را حل کند. در همین ماه، AGCO، شرکت بزرگ کشاورزی آمریکا، هدف حمله باج افزاری قرار گرفت که تولید آن را تحت تأثیر قرار داد. ماه گذشته نیز، گروهی از مقامات رسمی امنیت سایبری دولتی، از جمله مقامات انگلیس، آمریکا و استرالیا، مدعی شدند هکر‌های تحت حمایت روسیه ممکن است زنجیره‌های تامین را به عنوان بخشی حیاتی از زیرساخت‌های ملی غرب هدف قرار دهند.

هکرهای کلاه سفید: راه مبارزه با حملات سایبری

هکری که خواسته نامش فاش نشود، به بی‌بی‌سی گفت: ضعف‌هایی را در نرم‌افزار‌های شرکت «جان دیر» کشف و از طریق وب سایت‌ها و برنامه‌ها راهی برای دسترسی به اطلاعات این شرکت پیدا کرده است. او در ادامه افزود: «تصور کنید چه اتفاقی می‌افتد اگر نتوانید تراکتور خود را حرکت دهید یا محصول خود را برداشت کنید. همه چیز متوقف می‌شود».

جیمز جانسون، مدیر ارشد امنیت اطلاعات جهانی جان دیر، به بی‌بی‌سی گفت که این شرکت با تعدادی از هکر‌های کلاه سفید در مورد آسیب‌پذیری‌هایی که پیدا کرده‌اند در ارتباط بوده است.

هکر‌های کلاه سفید به متخصصان حرفه‌ای امنیت سایبری گفته می‌شود که آسیب پذیری‌ها و نقاط ضعف یک سیستم را شناسایی کرده و آن‌ها را برطرف می‌کنند. این افراد در مقابل هکر‌های کلاه سیاه قرار می‌گیرند که با همین روش‌ها سعی در آسیب رساندن به سیستم‌ها دارند.

هک کردن ماشین‌آلات کشاورزی و احتمال خالی شدن دوباره قفسه فروشگاه‌ها

بنجامین ترنر، مدیر عامل شرکت آگریمتریکس، یکی از چهار مرکز نوآوری کشاورزی کشاورزی تحت حمایت دولت انگلیس در همین راستا گفت: «هک کردن یک تراکتور، می‌تواند تمامی محصولات یک فصل کشاورزی را تحت تاثیر قرار دهد». اگر به طور ناگهانی چندین تراکتور را هک کنید، شما این قدرت را دارید که بر عملکرد کل مناطق یک کشور تأثیر بگذارید.

در همین حال در مزارع، حتی ماشین آلات کشاورزی روزمره از سیستم‌هایی استفاده می‌کنند که به طور بالقوه آسیب پذیر هستند. برخی کشاورزان با اظهار نگرانی تاکید کرده‌اند آن‌ها قفسه‌های خالی را به خاطر کووید دیده‌اند، اگر حمله سایبری اتفاق بیفتد مجددا با چنین چیزی مواجه خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امنیت غذایی قحطی و گرسنگی امنیت سایبری حمله هکری ماشین ها افزار ها جان دیر هکر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد

بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره ۲۸۳۹۶۲‏‏/۰۰ مورخ ۲۹‏‏/۰۹‏‏/۱۴۰۰ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش‌های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه‌ای و فناورانه و با همکاری بانک‌های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.

در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:
- قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی
- امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار
- معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی
- امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در طول زنجیره‌های فعالیت آنها فراهم شده است. لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه مورخ ۲۶/۱/۱۴۰۳ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور ۸۰ هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است که می‌تواند در کنار سایر ابزار‌های تامین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش موثری در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین