Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته تیمی از دانشمندان، افزایش آلودگی هوای بیرون و مسمومیت با سرب از سال ۲۰۱۵ سالانه عامل مرگ ۹ میلیون نفر بوده است که این مسئله پیشرفت ناچیز در مبارزه با آلودگی در سراسر جهان را تضعیف می‌کند.

بر اساس تجزیه و تحلیل دانشمندان از داده‌های مربوط به میزان مرگ و میر جهانی و سطوح آلودگی، آلودگی هوا ناشی از فرآیند‌های صنعتی و شهرنشینی باعث افزایش ۷ درصدی مرگ و میر ناشی از آلودگی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریچارد فولر یکی از نویسندگان این مطالعه و رئیس سازمان جهانی غیرانتفاعی Pure Earth، گفت: برخلاف تغییرات آب و هوایی، مالاریا و اچ آی وی، ما تمرکز زیادی روی آلودگی محیطی نداریم.

برآورد‌ها در نسخه قبلی این مطالعه که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، نشان داد که تعداد مرگ و میر ناشی از آلودگی سالانه به حدود ۹ میلیون نفر یا از هر شش مرگ یک نفر در سراسر جهان می‌رسد. هزینه‌هایی که بر اقتصاد جهانی نیز تحمیل می‌کند به ۴.۶ تریلیون در سال افزایش یافته است.

اثرات آلودگی سواحل بر محیط زیست چیست؟

در مطالعه اخیر که در Lancet Planetary Health منتشر شده است، محققان داده‌های سال ۲۰۱۹ را از یک مطالعه دانشگاه واشنگتن که قرار گرفتن در معرض آلودگی را مطالعه و خطر مرگ ناشی از آن را محاسبه می‌کند، تجزیه و تحلیل کردند.

مطالعه اخیر به طور خاص بر روی علل آلودگی متمرکز بوده و آلاینده‌های سنتی مانند سیگار کشیدن یا فاضلاب را از آلاینده‌های مدرن‌تر مانند آلودگی هوا به دلیل صنعت و مواد شیمیایی سمی جدا کرده است.

محققان به این نتیجه رسیده اند که مرگ و میر ناشی از آلاینده‌های سنتی در سطح جهانی کاهش یافته است، اما همچنان یک مشکل بزرگ در آفریقا و برخی دیگر از کشور‌های در حال توسعه باقی مانده است.

داده‌های تنظیم‌شده برای محاسبه تاثیر آلودگی نشان داده است که آب آلوده، خاک و هوای ضعیف داخلی عواملی بودند که چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و نیجر را به کشور‌هایی با بیشترین مرگ و میر مرتبط با آلودگی تبدیل کرده است.

برنامه‌های دولت برای کاهش آلودگی هوای داخل ساختمان و بهبود سلامت عمومی باعث کاهش مرگ و میر در سایر نقاط می‌شود. در همین حال، در سال ۲۰۱۶، دولت هند پیشنهاد جایگزینی اجاق‌های هیزمی با اتصالات گاز را آغاز کرد.

راشل کوپکا مدیر اجرایی اتحادیه جهانی سلامت و کنترل آلودگی در نیویورک، می‌گوید که مرگ و میر ناشی از قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های مدرن مانند فلزات سنگین، مواد شیمیایی کشاورزی و انتشار سوخت‌های فسیلی "به طور قابل توجهی در حال افزایش است که از سال ۲۰۰۰، ۶۶ درصد افزایش یافته است.

محققان تاکید کرده اند که برخی از پایتخت‌های بزرگ از جمله بانکوک، پکن و مکزیکوسیتی تا حدی در مبارزه با آلودگی هوای فضای باز موفق بوده‌اند، اما در شهر‌های کوچک‌تر میزان آلودگی هنوز بالا است.

این مطالعه فهرستی از ۱۰ کشور با بالاترین گزارش مرگ و میر ناشی از آلودگی را بر اساس نتایج تنظیم شده برای محاسبه آلودگی تهیه کرده است. این کشور‌ها به ترتیب عبارتند از چاد، جمهوری آفریقای مرکزی، نیجر، جزایر سلیمان، سومالی، آفریقای جنوبی، کره شمالی، لسوتو، بلغارستان و بورکینافاسو.

منبع: اسکای نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلودگی هوا مرگ و میر ناشی از آلودگی آلودگی محیط زیست مرگ و میر ناشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها

به گزارش هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلا به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلا به آمفیزم در آن ها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آن ها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آن ها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آن ها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آن ها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟