Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@13:17:17 GMT

نوشابه موجب بروز چه بیماری هایی می شود؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۱۶۵۷

نوشابه موجب بروز چه بیماری هایی می شود؟

افراد از مضر بودن نوشابه آگاه هستند اما باز هم مصرف میکنند، درصورتی که اطلاع پیدا کردن از آسیب های جبران ناپذیر مصرف زیاد آن باعث کاهش نوشیدن نوشابه میشود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ ترکیب طعم شیرین همراه با کافئین باعث می شود که اکثر افراد از نوشیدن نوشابه لذت ببرند؛ اما از طرفی هم منبعی از کالری، شکر و شیرین کننده مصنوعی است؛ در این قسمت قصد داریم برای تان توضیح دهیم که اگر هر روز نوشابه بخورید، چه اثراتی روی بدن تان خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته

نوشیدن هر روزِ نوشابه می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و حتی سکته را بیشتر کند. طبق تحقیقات انجام شده؛ مصرف یک وعده نوشابه یا سایر نوشیدنی های شیرین شده با قند در روز با افزایش ۱۶ درصدی بیماری قلبی مرتبط است.

آسیب به سیستم گوارش

نوشابه روی سلامت گوارش تاثیر منفی دارد؛ بنابراین باید مراقب باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید، در غیر این صورت قند های اضافه شده باعث رشد بیش از حد باکتری‌ ها و قارچ‌ های مضر مانند کاندیدا می‌ شوند. علاوه بر این، نوشیدن نوشابه های گازدار ممکن است باعث ایجاد گاز و نفخ شود و علائم سایر مشکلات گوارشی مانند رفلاکس اسید را هم بدتر کند.

افزایش خطر ابتلا به دیابت

نوشابه مانند هر نوشیدنی قند دار دیگری باعث افزایش سطح قند خون بعد از نوشیدن می شود. هنگامی که قند خون افزایش پیدا کند، انسولین در خون آزاد شده تا شکر را تبدیل به انرژی و ذخیره سازی کند؛ اما مصرف روزانه آن باعث می شود که انسولین به خوبی نتواند کارش را به انجام برساند، در نتیجه خطر ابتلا به دیابت افزایش می یابد.

آسیب به کبد

شیرین کننده موجود در نوشابه به خاطر این که سطح فروکتوز بالایی دارد، میزان چربی تولید شده در کبد را افزایش می دهد که در نهایت ممکن است منجر به بیماری به نام کبد چرب غیر الکلی شود.

ابتلا به اضافه وزن

نوشابه پر از کالری و شکر می باشد. اگر هر روز نوشابه بخورید، کالری های اضافی باعث افزایش وزن می شوند و احتمالاً کاری از دست شما بر نخواهد آمد.

نکته:در ابتدا، جایگزینی نوشابه رژیمی به معنای حذف کالری و قند اضافی است؛ اما نکته اینجاست:اگر روزانه نوشابه رژیمی می نوشید، طعم بسیار شیرین آن می تواند میل به خوردن شیرینی جات را در طول روز افزایش دهد.

آسیب به استخوان و دندان

مصرف زیاد نوشابه مضر است. مخصوصا مصرف آن به جای آب باعث آسیب به ریشه و مینای دندان می شود. شکر موجود در آن نیز باعث می‌ شود که استخوان ها تراکم خود را از دست بدهند.

افزایش خطر مرگ و میر

مصرف روزانه نوشابه باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های مختلف افزایش پیدا کند و همین؛ عاملی برای افزایش خطر مرگ و میر از هر نوع می باشد.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نوشابه بیماری کالری سکته کافئین سیستم گوارش خطر ابتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۱۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟