Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق توسعه ملی ناظر استفاده بهینه از منابع و ثروت ملی در مسیر توسعه کشور است به طوری که سهم آیندگان در آن به بهترین شکل لحاظ شده و منافع کوتاه مدت و بلند مدت بخش خصوصی و دولتی رعایت شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، صندوق توسعه ملی با مسئولیتی که بر عهده دارد، چه در حوزه ارتقاء کمی و کیفی تولید ملی، اشتغال زایی، اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی، تولید صادرات محور، توانمندسازی بخش خصوصی در قالب اصل 44 قانون اساسی و سایر بندهای مترقی در قانون اساسی سند چشم انداز و برنامه های توسعه، نقش آفرین و بستر ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو طبیعی است که این صندوق، تمام ظرفیت خود را در جهت تامین اهداف نظام و دولت محترم به کار بسته و با رعایت قوانین و مقررات مصوب مجلس شورای اسلامی چنان که در ماموریت و تکالیف خود، توجه به بخش خصوصی را به یک اولویت می بیند و از دریچه " تکیه بر مردم" پیشرفت و توسعه را دنبال کند.

بهتر است بدانیم که؛ ساختار صندوق توسعه ملی در برنامه پنجم توسعه با دو مأموریت صریح تحت عناوین تبدیل بخشی از عواید فروش نفت و گاز و فرآورده های آنها به ثروت های ماندگار، مولد و سرمایه های زاینده و نیز حفظ سهم نسل های آینده از منابع نفت و گاز کشور طراحی شده است.

صندوق توسعه ملی ایران به دنبال تجربه‌های موفق متعدد در سایر کشورها در زمینه مدیریت درآمدهای حاصل از فروش منابع طبیعی با عنوان صندوق های ثروت ملی فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرد.

تاکنون ۱۰۵ میلیارد دلار منابع به صندوق توسعه ملی اختصاص یافته

به گفته آقای محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اعطای تسهیلات وام صندوق توسعه: تاکنون ۱۰۵ میلیارد دلار منابع به صندوق توسعه ملی اختصاص یافته که از این مبلغ، ۶۵ درصد به دولت، ۲۰ درصد به نهاد‌های عمومی و ۱۵ درصد به بخش خصوصی اختصاص داده شده؛ از ۱۵ درصدی که به بخش خصوصی اختصاص یافته، بار‌ها مشمول استمهال پی‌درپی شده‌اند و از این میزان نیز ۳ میلیارد دلار معوق شده است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی صندوق توسعه ملی باید به صورت ارزی انجام شود.

در ادامه افزود: پروژه‌هایی که در سال‌های اخیر اجرا شده و اکنون به مرحله بازپرداخت اقساط صندوق توسعه ملی رسیده اند، باید بازپرداخت تسهیلات خود را به صورت ارزی انجام دهند زیرا منابع صندوق توسعه ملی، ارزی است. برخی بر این باورند که طبق قاعده قبلی در حساب ذخیره ارزی، اقساط ارزی باید به ریالی تبدیل شود؛ درصورتی که این روش بازپرداخت اشکال دارد و ساختار فعلی صندوق چنین امکانی را ندارد.

به گفته رئیس شورای پول و اعتبار، منابع ارزی نباید صرف پروژه‌هایی شوند که تولید مشابه داخلی آن وجود دارد و همکاری صندوق توسعه ملی و بانک‌های عامل می‌تواند در وصول مطالبات صندوق حائز اهمیت باشد. بانک‌ها و صندوق توسعه ملی باید تلاش کنند تا بازپرداخت‌ها به صورت ارزی باشد تا منابع صندوق برگردد و بتوان آن‌ها را صرف اعطای تسهیلات جدید کرد.

حمایت ۱۵ هزار میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی در سال جاری

معاون اقتصادی صندوق توسعه ملی سید علیرضا میرمحمدصادقی در خصوص اعطای وام صندوق توسعه گفت: برای حمایت از طرح‌های مختلف، امسال ۱۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: امیدواریم در سال ۱۴۰۱ ضمن انجام همه تعهدات صندوق، بتوانیم در طرح‌های مختلفی همچون کشاورزی، صنایع تبدیلی، گردشگری، صنعت و معدن هم به عنوان طرح‌های اجرایی و هم به عنوان سرمایه در گردش، سپرده‌گذاری کنیم.

 معاون اقتصادی صندوق توسعه ملی در ادامه گفت: صندوق توسعه ملی در برنامه‌های سال ۱۴۰۱ در تلاش است ۱۵ هزار میلیارد تومان جهت حمایت از طرح‌های کلان تخصیص دهد و حامی طرح‌های ارزی و ریالی و طرح‌های ملی باشد و این طرح‌ها از طریق حدود ۲۰ بانک عامل خصوصی و دولتی اعلام وصول خواهد شد.

میر محمدصادقی گفت: امیدواریم با توافق‌های صورت گرفته میان صندوق توسعه ملی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در صنایع دانشگاهی و به ویژه طرح‌ها دانش بنیان سرمایه‌گذاری کنیم.

وی با اشاره به حضور موفق صندوق توسعه ملی در بیش از ۳۸۰ طرح ارزی و حدود ۲۷۰ طرح ریالی افزود: تلاش می‌کنیم در آینده نزدیک، دیگر رویکرد صندوق فقط ارائه تسهیلات نباشد و بتوانیم در جایگاه سرمایه‌گذار و شراکت در سرمایه‌گذاری هم حضور پیدا کنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی بخش خصوصی دلار صندوق توسعه ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صندوق توسعه ملی صندوق توسعه ملی ۱۵ هزار میلیارد بخش خصوصی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۲۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق

به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛ عباس پورافغان، در جمع مدیران هلدینگ صنایع مس افق کرمان اظهار داشت: با توجه به توسعه صنعت مس در منطقه بیش از 6500 میلیارد ریال قراردادهاي فافق افزایش خواهد یافت. 

وی با اشاره به روند توسعه صنعت مس در استان کرمان گفت:با آغاز فعالیت مجتمع مس در آلو شرکت صنایع مس افق کرمان نيز با دارا بودن تجربه و نیروی انسانی متخصص همگام با شرکت ملی صنایع مس ایران فعالیت خود را با 5 قرارداد بزرگ خدماتی به مبلغ تقريبي 6500 ميليارد ريال آغاز نموده است. 

وی همچنین با بر شمردن ظرفیت های هلدینگ صنایع مس افق کرمان و شرکت های زیر مجموعه افزود: در حال حاضر در استان کرمان طرح ها و پروژه های سرمایه گذاری این هلدینگ در دست اجرا قرار دارند که نشان از توان و همت والای این هلدینگ در ایجاد رشد و توسعه استان و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه است.
 
وی ضمن تشریح فعالیت هاي هلدینگ در مجتمع مس در آلو اظهار داشت: شركت صنايع مس افق كرمان و شرکت های زیر مجموعه با توجه به توان فني و تخصصي خود در ارائه خدمات حمل و نقل، تامين نيروي انساني، بهداشت و درمان، فضای سبز و تامین غذا، خدمات فنی و تجهیز ماشین آلات سنگین فعالیت خود را آغاز نموده اندو دراين راستا تعداد زیادی نيروي انساني متخصص جذب و مشغول به كار می گردند.
 
پورافغان، افزود: تحقق توسعه همه جانبه در گرو استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در این صنعت است و در این باره با برنامه های هدفمند و حساب شده گام خواهیم برداشت. 

وی،افزود: با توجه به انجام پروژه های اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در سال جاری و افزايش میزان ذخایر مس کشور و همچنين با توجه به آغاز بهره برداري شركت ملي صنايع مس ايران از معدن مس سريدون  در نظر داریم از ظرفیت ایجاد شده در صنعت مس به خوبی استفاده نمائيم كه به طور حتم توسعه های آتی هلدینگ در زنجیره  مس پیگیری خواهد شد.

دیگر خبرها

  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • تصویب مبلغ منابع ارزی دارو و کالا‌های اساسی
  • حمایت ۳ هزار میلیارد ریالی صندوق ملی مسکن از طرح‌های زیربنایی مسکن خراسان‌جنوبی
  • پیش‌بینی اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی برای اربعین سال جاری
  • حمایت ۳۰۰۰ میلیارد ریالی از طرح مسکن خراسان‌ جنوبی