Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@12:26:00 GMT

نظام اداری کشور در حال تهی شدن از وجود نخبگان است

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۳۵۰۷

نظام اداری کشور در حال تهی شدن از وجود نخبگان است

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دکتر میثم لطیفی شامگاه دوشنبه در نشست هم اندیشی با نخبگان و صاحبنظران استان زنجان در نظام اداری، که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به مشکلات حوزه نظام اداری، نبود بستر و فضای مناسب برای حضور و شکوفایی نخبگان را از جمله مشکلات مهم این حوزه عنوان کرد و افزود: مشکل ما در نظام اداری نبود عرصه برای خودشکوفایی انسان های نخبه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور، با بیان اینکه طراحی شغل ما به نحوی نیست که تامین کننده نیاز ما باشد اظهار داشت: به عنوان مثال بسیاری از اساتید و نخبگان با وجود درآمد پایین در تدریس، در شغل های خود باقی می مانند چون این شغل برای آنها اقناع کننده است اگر چه قطعا در شغل های دیگر به درآمد های بالاتری دست می یابند.

لطیفی ۲ مسئله تعارف و تعاریف را از دیگر مشکلات مهم در نظام اداری عنوان و تصریح کرد: بعضی از عبارات ما بسیار گنگ است و تفاسیر متعددی می توان از آن داشت.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار، باید فرهنگ لغات نظام اداری را تالیف کنیم و توضیحات هر کلمه را جلوی آن بنویسیم تا مشخص شود که به عنوان نمونه، فرق سِمت با پست، پست با شغل، تفاوت شغل با کار و کار با وظیفه چیست چون این موارد باید به صورت مشخص تعریف شوند.

معاون رییس جمهور افزود: البته در کتاب های آکادمیک چنین واژه هایی تعریف شده اند اما به عنوان تعریفی که حقوقدانان ما بتوانند به آن استناد کرده و از آن استفاده کنند نداریم.

نظام اداری ما قطار فرسوده ۱۰۰ ساله ای است که ریل آن به سختی عوض می شود

لطیفی با تاکید بر اینکه نباید فراموش کنیم که نظام اداری ما، خودرویی نیست که بتوان با هُل دادن آن را روشن کرد، تصریح کرد: نظام اداری یک قطار فرسوده ای است که ۱۰۰ سال است روی یک ریل حرکت می کند و مسیر آن به سختی عوض می شود.

وی گفت: باید سعی کنیم که حرکت این قطار را مدیریت کنیم تا از ریل خارج نشود و بتواند مسافران خود را به مقصد برساند.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور، به نتیجه گیری از یک مقاله به نام " فرمان صدور" اشاره کرد و افزود: بر اساس این مقاله اگر افراد شرایط همدیگر را درک نکنند قطعاً با یکدیگر دچار تعارض می‌شوند.

لطیفی تصریح کرد: فرمان هایی که بسترهای آن مشخص نباشند، قطعاً افراد را دچار تناقض و تعارض می‌کنند.

وی با اشاره به نمونه و مصداق عینی در این خصوص اظهار داشت: اگر یک مدیر به کارمند خود اکیداً دستور مرخصی بدهد برای آن کارمند شبهه و ذهنیت بیکار شدن ایجاد می شود.

معاون رییس جمهور در نظام اداری و استخدامی، در ادامه گفت: گاهی بعضی از مشکلات ما این است که قبل از ورود به محیط اداری، ایده های بسیار خوبی داریم ولی بعد از ورود به محیط نظام اداری با انبوهی از مسائل مواجه هستیم.

لطیفی رویکرد خود را ایجاد دولت هوشمند عنوان کرد و اظهار داشت: به دنبال ایجاد دولت هوشمند هستیم و آرزوی من این است که این اتفاق بیفتد و هر روز در سازمان مشغول کار روی این موضوع هستیم.
وی تاکید کرد: معاونت هوشمندسازی دولت در راستای نیل به این هدف ایجاد شده است.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور، با بیان اینکه واقعیت امر این است که مسائل به قدری پیچیده است که در بخش اداره امور عمومی، هیچ مسئله ای نیست که فقط یک دانش بتواند آن را حل کند، اظهار داشت: در این مدت با اندیشمندان حوزه زبان فارسی جلسه داشتیم و برای اساتید این حوزه بسیار تعجب آور بود که زبان فارسی چه ارتباطی با حوزه اداری و استخدامی کشور می تواند داشته باشد.

لطیفی گفت: در پاسخ به اساتید حوزه زبان فارسی که اظهار داشتند تا کنون کسی از حوزه نظام اداری سراغ ما نیامده است گفتم من دچار اختناق زبانی هستم چون وقتی که می خواهم در رابطه با رده های سازمانی صحبت کنم بعد از عناوین، رییس، معاون، مدیرکل و مدیر، دچار مشکل می شوم و نمی توانم رده های بعدی را تعریف کنم.

وی تصریح کرد: در حالی که الگوهای پیشوند و پسوند در زبان فارسی، در تعریف رده های جدید می‌تواند برای ما بسیار کمک کننده باشد.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور، با بیان اینکه بطور مثال، عنوان سیستم مشاور، در قانون، یک عنوان غیرقانونی تعریف شده است، اظهار داشت: این امر باعث می شود جلوی فعالیت برخی از افراد انقلابی و خلاق که بدون هیچ چشم داشتی تمایل به فعالیت دارند گرفته شود.

زبان فارسی برای انتخاب عناوین جدید در نظام اداری بسیار غنی است

لطیفی تصریح کرد: زبان فارسی برای انتخاب عناوین جدید و نیز جایگزین بعضی از آنها به جای عناوین غیر قانونی قبلی، بسیار غنی است در حالی که ما با آن آشنایی نداریم و نظام اداری ما نمی‌تواند از این زبان استفاده کند.

وی با بیان اینکه باید ببینیم که در حال حاضر تا چه میزان می توانیم از ظرفیت‌های موجود در این زبان استفاده کنیم گفت: مسئله مهم این است که اصلا چرا تاکنون به آن فکر نکرده ایم و با محدودیت مواجه بوده ایم در حالی که زبان فارسی در این خصوص می تواند بسیار کمک کننده باشد.

لطیفی در ادامه با اشاره به اینکه در تغییر رفتار عمومی جامعه، همیشه بخشی از جامعه مقاومت می کنند افزود: در این مواقع دانش روانشناسی اجتماعی به ما کمک می کند و شاخه ای از آن تحت عنوان بینش اجتماعی و بینش رفتاری وجود دارد که بسیار موثر است.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور، اظهار داشت: به عنوان نمونه در انجام واکسیناسیون بخشی از جامعه مقاومت می کنند که بسیاری از اساتید دانشگاه با همفکری ، طرح ارسال پیامک متفاوت به این بخش از جامعه را پیشنهاد دادند که کار ساز هم بود.

لطیفی گفت: برای حدود ۹۶ هزار نفر که در مقابل واکسیناسیون مقاومت می کردند پیامکی متفاوت که متن آن بر پایه دانش اجتماعی بود، ارسال شد که ۳۸ درصد از این تعداد با تغییر نگرش، نسبت به انجام واکسیناسیون خود اقدام کردند.

نظام اداری ما به شدت تک ساحتی عمل کرده است

وی با تاکید بر اینکه از این تجربه نتیجه می گیریم که مسائل حوزه عمومی مطلقا تک رشته ای نیست تصریح کرد: با وجود اینکه امروز صدمین سالگرد تاسیس نظام اداری نوین در کشور را داریم، اما متاسفانه در ۱۰۰ سال گذشته ، نظام اداری ما به شدت تک ساحتی عمل کرده است.

رییس سازمان اداری و استخدامی کشور، با بیان اینکه به عنوان نمونه برنامه و بودجه به طور تاریخی دست اقتصاددانان بوده است و سازمان اداری استخدامی هم که از این منظر اصلا وضعیت مناسبی ندارد اظهار داشت: بعد از گذشت ۱۰۰ سال، همچنان جای سوال است که دانش جامعه شناسی، روانشناسی اجتماعی، زبان فارسی و مهندسی صنایع در آن جایی نداشته و خلاء آنها بسیار مشاهده و احساس می شود.

لطیفی با تاکید بر اینکه همه رشته ها برای حل مسائل این حوزه به ما کمک می کنند تصریح کرد: اگر برای حل مشکلات و مسائل نظام اداری تک ساحتی عمل کنیم به شدت دچار مشکل می شویم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی فتح خرمشهر سازمان اداری و استخدامی نظام اداری نخبگان یارانه ارز 4200 تومانی فتح خرمشهر رییس سازمان اداری و استخدامی کشور نظام اداری نظام اداری ما زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۳۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی

به‌ گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این نشست که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روز‌های ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی، اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود، اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز ۲۹ اردیبهشت روز موزه است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز ۳۱ اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روز‌های ۳ و ۴ خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز ۵ خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستاد‌های استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرک امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.


اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

Zohreh Saeedi, [۵/۵/۲۰۲۴، ۱۲:۵۹ PM]گردشگری می‌تواند در ارتقای سطح اقتصاد استان‌ها نقش به‌سزایی داشته باشد/ رویکرد گیلان در مسیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امیدوار کننده است

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با بیان این که گردشگری یکی از مهمترین محرک‌های چرخ تولید و اقتصاد کشور است، گفت: گردشگری می‌تواند در ارتقای سطح اقتصاد استان‌ها نقش به سزایی داشته باشد چرا که بسیاری از استان‌های ایران از جمله گیلان از این ظرفیت برخوردار هستند که بتوانند به قطب اقتصادی و پررونق گردشگری کشور تبدیل شوند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، محمدرضا احمدی سنگری، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با بیان این که در بسیاری از نقاط کشور از جمله گیلان شاهد رونق تولید و اشتغال در حوزه‌های مختلف از جمله گردشگری هستیم، گفت: یکی از نیاز‌هایی که هر استان پر جاذبه برای تبدیل شدن به قطب گردشگری، داراست، برپایی نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف برای برقراری ارتباط با بازار‌های بین المللی است.

او همچنین با اشاره به این که رویکرد استان گیلان در مسیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امیدوار کننده است، افزود: البته که هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی باقی مانده، اما استانی همانند گیلان دارای بزرگترین نعمت گردشگری یعنی دریا و فضای سبز است که با برنامه ریزی و انسجام این نعمت‌ها می‌تواند در مسیر توسعه استان قرار بگیرد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ارتقاء وضعیت اقتصادی استان و معیشتی مردم یکی از مهمترین اهداف و اولیت هاست، ادامه داد: حوزه وسیع گردشگری میتواند در ارتقای سطح اقتصاد استان‌ها نقش به سزایی داشته باشد چرا که بسیاری از استان‌های ایران از جمله گیلان از این ظرفیت برخوردار هستند که بتوانند به قطب اقتصادی و پررونق گردشگری کشور تبدیل شوند.

احمدی سنگری همچنین با بیان این که برای چرخش چرخ اقتصاد کشور نباید به خارج از مرز‌ها چشم دوخت، اظهار کرد: برای مثال در استانی همچون گیلان و دیگر شهر‌های شمالی کشور حمایت از بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است و همچنین با اتکاء به اقتصاد دریامحور و حمل و نقل ریلی این استان‌ها میتوانیم اتفاقات خوبی را در بخش اقتصادی کشور رقم بزنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • برگزیده بنیاد نخبگان کرمان، کارگر نمونه کشور
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران