Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر حوزه جمعیت گفت: سطح فرزندخواهی مردم در ایران بسیار بالا است و مردم به شدت دوست دارند که فرزندان متعددی داشته باشند.

بهزاد خلیلی پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت با همه نقاط قوت و ضعیفی که دارد شروعی تازه برای کشور ما است و تلاش این جريان بر این است که موضوع فرزندآوری به یک حد بهینه‌ای برسد و تبعات سالمندی جامعه ایران در سال‌های آینده را کاهش بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصريح کرد: نباید توقع این را داست که قانون جوانی جمعیت جامع و کامل باشد و  تمام بخش‌های جامعه را در بر بگیرد و اینطور نیست که بگوییم نباید به فکر دیگر قوانین بود.

این پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده همچنین یادآور شد: قانون جوانی جمعیت یا سیاست‌های تشویقی که از این به بعد اتخاذ می‌شود، به این معنا نیست که سیاستگذار توانسته باشد مهمترین نقاط ضعف فرزندآوری کشور را به درستی تشخیص بدهد.

خلیلی در ادامه اضافه کرد: چند بحث وجود دارد و یکی از آن‌ها این است که سطح فرزندخواهی مردم در ایران بسیار بالا است و مردم به شدت دوست دارند که فرزندان متعددی داشته باشند.

وی تاکید کرد: بر اساس یک پیمایش ملی ، ۶۰ درصد از مردم ایران به داشتن ۳ یا بیشتر از ۳ فرزند علاقه دارند و جامعه ما یک جامعه فرزند خواه است و مهمترین مسئله ای که مردم با آن مواجه هستند، مسائل اقتصادی است و دلایل متعدد عدم فرزندآوری احتمالا مسائل اقتصادی مثل نداشتن مسکن مناسب، اشتغال، بسیط بودن سفره خانواده و ... است.

این جمعیت شناس همچنین خاطرنشان کرد: وقتی که مردم با این چالش‌ها روبرو هستند توقع این است که سیاست‌های فرزندآوری باید به صورت بهینه بتواند این مشکلات را حل کند و این را هم در نظر بگیریم که در مشکلاتی که ما عنوان می‌کنیم مشکلات دیگر مثل عدم مسئولیت پذیری، عدم علاقه به فرزند و فردگرایی را هم با این مسائل توجیه می‌کنیم.

 

افزایش جمعیت مسئله کوتاه مدت نیست

خلیلی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی با یک یا دو قانون مرتفع نخواهد شد و قرار است که به صورت‌ مشوقی باشد که افراد برای ترغیب شوند و پیشنهاد من این است که باید موانع فرزندآوری را به صورت سلسله مراتب احصا کرده و نقش هر کدام از دستگاهها را در آن مشخص کنیم و جریانی که در تمام بخش‌ها وجود دارد باید به صورت همراستا و مکمل باشد.

وی تصریح کرد: افزایش جمعیت مقوله کوتاه مدت نیست و در دراز مدت باید به فکر عبور از این بحران باشیم و ما از اوایل دهه ۹۰ آگاه شدیم که به سمت جمعیت سال‌خورده پیش می رویم اما آن زمان مسئولان امر هیچ کاری برای این مشکل نکردند.

این پژوهشگر حوزه جمعیت و خانواده یادآور شد: تنها ۲ تا ۳ سال است که  مسئولان متوجه وخاومت حال جمعیت، تازه پس از تاکیدات مکرر رهبر انقلاب شدند و ایران ظرفیت جمعیت بیشتری را دارد.

خلیلی اضافه کرد: باروری هر زن از ۶ فرزند به کمتر از ۲ فرزند رسیده است از همین رو با سرعت زیاد به سمت سالخوردگی پیش می رویم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جوانی جمعیت خانواده مجلس شورای اسلامی فرزندآوری پژوهشگر حوزه جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • نرخ فرزندآوری در مادران جوان صعودی شد
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • شرایط دریافت وام‌ها و تسهیلات فرزندآوری باید تسهیل شود
  • همدان نیازمند کارگر و کارمند در بخش خصوصی
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند