Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه درخصوص واکنش‌های به بازی دوستانه تیم‌های فوتبال ایران و کانادا گفت: متاسفانه به نظر میرسد برخلاف ادعاهای نمایشی، ورزشی ترین امور هم بازیچه جهت گیری‌های حزبی و جبهه بندی های سیاسی در داخل کانادا شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امورخارجه با بزرگداشت سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر و تبریک و تسلیت شهادت پاسدار سرافراز شهید صیاد خدایی به همرزمان شهید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آحاد مردم دشمن ستیز ایران و تاکید بر پی گیری مجازات آمران و عاملان این جنایت تروریستی، به تعدادی از پرسشهای مطرح شده از سوی رسانه ها در خصوص موضوعات سیاست خارجی، به شرح زیر پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات وزارت امور خارجه درخصوص دستور رئیس جمهوری محترم مبنی بر حل بحران ریزگردها از طریق دیپلماسی و مجامع بین‌المللی و نیز تعامل با کشورهای همسایه، اظهار داشت:در كمتر از دو ماه گذشته با وقوع و تشديد بحران ريزگردها در كشور، وزارت امور خارجه همكاري با كشورهاي همسايه را به منظور بسط مشاركت منطقه اي و نهايتا پياده كردن ترتيبات منطقه اي براي مقابله با گرد و غبار در دستوركار خود قرار داده است.

وی افزود: ما اين مسير را با عراق شروع كرده ايم و درنظر داریم در گام بعدي سوريه و تدريجا ساير كشورهاي منطقه را به تشريك مساعي در اين ترتيبات منطقه اي ترغيب کنیم. در اين چارچوب به طرف عراقي پيشنهاد شده است در قالب همكاريهاي دوجانبه براي كنترل كانون هاي غبارخيز، ميزبان هيئت ايران باشد و يا اعزام هيات عراقي به كشورمان را داشته باشیم تا نقشه راه همكاريهاي دو كشور در زمينه موضوعات زيست محيطي، از جمله مقابله با گرد و غبار مورد بحث دو كشور قرار گيرد.

خطیب زاده در ادامه تصریح کرد، در صحنه بين المللي، وزارت امور خارجه از سالهاي گذشته، در مجمع عمومي سازمان ملل، برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP)، سازمان همكاريهاي اسلامي و ساير نهادهاي بين المللي اقدام به طرح، تدوين و تصويب  قطعنامه­هايي كرده كه مشخصا بر مقابله با ريزگردها و ضرورت همكاريهاي منطقه اي به منظور مقابله با معضلات زيست محيطي، از جمله گرد و غبار، متمركز هستند. لذا ادبيات بين المللي اين موضوع با تلاش چندين ساله وزارت امور خارجه در سازمانهاي بين المللي با اجماع شكل گرفته است. وی تاکید کرد، با ايجاد همگرايي در بين كشورهاي منطقه، اين اميدواري وجود دارد كه در ميان­مدت بتوان به یکسری از ترتيبات منطقه اي دست يافت تا مقابله با معضلات گرد و غبار در چارچوب همكاري و مشاركت كشورهاي منطقه پيش برده شود.

خطیب زاده خاطر نشان کرد در صحنه داخلي نیز، وزارت امور خارجه در جلسات ستاد مقابله با گرد و غبار (به رياست سازمان حفاظت محيط زيست) و ساير نهادهايي كه در ارتباط با موضوع گرد و غبار هستند، به صورت فعال مشارکت می کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی پیرامون حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به مواضعی در سوریه اظهار داشت:متأسفانه بي تفاوتي جامعه جهاني در قبال تجاوزات مكرر رژيم اشغالگر قدس به جمهوري عربي سوريه و نقض آشكار تمامي قوانين و مقررات بين‌المللي باعث جري‌تر شدن و افسارگسيختگي سران اين رژيم شده است.  شكي نيست كه حمايت‌هاي آشكار و پنهاني رژيم حاكم بر ايالات متحده آمريكا، نقش مهمي در افزايش جسارت و وقاحت‌هاي اين رژيم اشغالگر دارد، به طوری که نه تنها به اشغال بلندي‌هاي جولان سوريه ادامه داده، بلكه بطور مكرر زيرساخت‌هاي دولت و ملت سوريه را مورد حملات هوايي و موشكي خود قرار مي‌دهد.

خطیب زاده ادامه داد، بر اساس اخبار واصله، در حمله اخير رژیم صهیونیستی، پاركينگ وسايل نقليه عمومي در شهرك زينبيه و نزديكي حرم مطهر حضرت زينب عليها السلام هدف حمله موشكي قرار گرفت كه به موجب آن به جان و مال مردم خساراتي وارد شد.

وی افزود، نيروي هوايي رژيم صهيونيستي در سال‌هاي اخير و در طول بحران سوريه، معمولاً نقش نيروي هوايي گروه‌هاي تروريستي در سوريه را ايفا كرده است و هر زماني كه ارتش سوريه و نيروهاي متحد، شكستي بر اين گروه‌ها وارد می کنند، بلافاصله هواپيماهاي رژيم صهيونيستي وارد عمل شده و حملات تجاوزكارانه‌اي را به عمل مي‌آورند.

وی تاکید کرد، جمهوري اسلامي ايران ضمن محكوم کردن اين اقدامات تجاوزكارانه رژيم صهيونيستي، بر لزوم پاسخ مناسب و قاطع به اين تجاوزات، چه در ميدان و چه در مجامع بين‌المللي تأكيد دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه به پرسشی پیرامون اظهارات سیاسی برخی از دولتمردان کانادایی درخصوص دیدار تدارکاتی تیم های ملی ایران و کانادا پاسخ داد و گفت: هماهنگي اين ديدار مستقلا از سوي فدراسيونهاي فوتبال دو كشور، در چارچوب ديدارهاي معمول تداركاتي فوتبال صورت گرفته و فدراسيون فوتبال كانادا در این خصوص اعلام كرده که مصمم است با جلوگیری از هرگونه سوء استفاده سیاسی گروههای شناخته شده ضد ایران، این رویداد صرفا ورزشی را میزبانی کند.

خطیب زاده افزود: متاسفانه به نظر میرسد برخلاف ادعاهای نمایشی، ورزشی ترین امور هم بازیچه جهت گیری‌های حزبی و جبهه بندی های سیاسی در داخل کانادا شده است. موضع­گيريها و اظهار نظرهای منفي نخست وزير كانادا و برخي افراد ديگر، حاکی از تفوق نگاه صرف سیاسی و حزبی بر همه وجوه حکمرانی در کانادا بوده و به همین دلیل رفتار مقامات این کشور در علن به راحتی بازیچه گروههاي مخالف و ايران ستيز میشود. وی تصریح کرد، از دولت و فدراسيون كانادا انتظار مي رود فارغ از جوسازيها، در اساس منشور حرفه ای ورزش و اصول شناخته شده فیفا، برگزاري اين ديدار تداركاتي و دوستانه را به دور از شائبه­ها و انگيزه هاي سياسي و نیز شانتاژهاي تبليغاتي مخالفين تعاملات غیرسیاسی میان مردم كشورها، تسهيل کند. فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به ما اطمینان داده است کلیه توافقات لازم را با فدراسیون فوتبال کانادا در همین چارچوب انجام داده و در صورت نقض توافقات، مسئوليت تمامي عواقب آن بر دوش طرف كانادايي خواهد بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان به پرسشی پیرامون برخی اخبار منتشر شده در رسانه­ها درخصوص مفاد توافقنامه صلح میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پاسخ داد و اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران از حل و فصل این مناقشه براساس اصول شناخته شده حقوق بين الملل از جمله احترام به تماميت ارضي، حق حاكميت و تامين حقوق همه ساكنان منطقه حمايت مي كند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران و کانادا وزارت امور خارجه سخنگوی وزارت بین المللی گرد و غبار خطیب زاده منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، خلیج فارس را «نامی جاودانه و میراثی جهانی» توصیف کرد و نوشت «در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند».

وزیر خارجه ایران در پیام خود به مناسبت «روز ملی خلیج فارس» نوشت: خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی است که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از  جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

او با اشاره به اینکه «در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد»، نوشت: در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

دیپلمات عالی‌رتبه ایران با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است»، تاکید کرد که ایران «با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد».

امیرعبداللهیان در ادامه نوشت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

وزیر خارجه ایران ویژگی مهمی که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس است را «روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند» توصیف کرد و ادامه داد: بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

او نوشت: در حالی‌که آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرن‌هاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

امیرعبداللهیان همچنین نوشت: اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

وزیر خارجه ایران به حوادث غزه و حملات رژیم صهیونیستی به مردم این باریکه نیز اشاره کرد و نوشت: امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعا دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

امیرعبداللهیان در پایان ابراز امیدواری کرد که «خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوب آن باشد».

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دیدار امیرعبداللهیان با نخست وزیر بورکینافاسو
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد