Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@03:50:06 GMT

بررسی توانمندی‌های نظامی ایران در «نقش جهان»

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۴۶۸۹

بررسی توانمندی‌های نظامی ایران در «نقش جهان»

برنامه "نقش جهان" با موضوع توانمندی‌های نظامی ایران در قاب شبکه افق سیما نقش بست.

 به گزارش مشرق، یکی از مهمترین المان‌های قدرت در هر کشوری، موضوعات نظامی است که به دلیل وجود مستکبرین در عالم باعث ایجاد توان بازدارندگی برای کشورهای دیگر می‌شود تا استعمارگران خیال تجاوز به کشورهای دیگر را در سر نپرورانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمهوری اسلامی ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست. نظام اسلامی ما به دلیل موقعیت ژئوپلتیکی در منطقه خاورمیانه و در کنار آن سیاست‌های ضد استعمارگری که دارد، معادلات مستکبرین جهان و در راس آن‌ها آمریکا و رژیم صهیونیستی را با اخلال روبه رو کرده و طبیعی است که آن‌ها نیز بخواهند این مانع را از میان بردارند.

به همین منظور جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب بر آن بوده تا با پیشرفت در حوزه نظامی و امنیتی در عین حفظ و حراست از مرزهای خود، قدرت بازدارندگی خود را افزایش دهد تا از گزند مستکبرین در امان باشد. حال امروز این پیشرفت به جایی رسیده که در عین حال که ضامن امنیت مردم ایران در داخل مرزها کشورمان است بلکه با گسترش و صدور به کشورهای هم پیمان امنیت دوستان ما را نیز در برابر استعمارگران تامین میکند.

اهمیت پرداخت به توانمندی‌های نظامی ایران باعث شده تا برنامه نقش جهان شبکه افق موضوع برنامه یکشنبه شب خود را به این موضوع اختصاص دهد و خودکفایی کشورمان در منطقه و جبهه مقاومت به وسیله همین توانمندی نظامی را با حضور مهدی بختیاری، دبیر گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم و پژوهشگر حوزه دفاع و امنیتی مورد بررسی قرار دهد.

برنامه نقش جهان شب گذشته موضوعات مهمی را در باب موضوعی که پیشتر به آن پرداختیم، مورد بحث و بررسی قرار داد که اهم آن را با هم میخوانیم.

مهدی بختیاری، پژوهشگر حوزه دفاع و امنیتی با اشاره به سفر اخیر سرلشکر باقری به تاجیکستان گفت: سردار باقری در سخنرانی خود پیشتر گفته بودند که اگر با تحریم مواجه نبودیم به یکی از موثرترین کشورهایی تبدیل می‌شویم که فناوری نظامی خود را صادر کند. در سفر اخیر به تاجیکستان هم دقیقا همینوطور هست. این اولین خط تولید پهپاد ایرانی است که به طور رسمی در یک کشور غیر راه اندازی می‌شود.

وی افزود: حوزه پهپاد امروز در دنبا بسیار مهم است. ژنرال مکنزی، فرمانده سندکام در کنگره آمریکا هشدار داد که توانمندی ایران در ساخت پهپادی برای ما هشدار است. این موضوع بعد از پرواز پهپادهای یمنی اتفاق افتاد. این توانمندی‌ها برا دشمنان ایران خطر آفرین است که در کنار فناوری موشکی بازوی قدرتمند ایران است.

این پژوهشگر حوزه امنیتی و دفاعی تایید کرد: امروز کشور عزیزمان ایران در کنار پهپاد به فن آوری شناور و زیردریایی هدایت پذیر از راه دور هم دست یافته است که اگر جنگ‌های اخیر در همین اطراف کشورمان را رصد کرده باشید نقش پهپادها بسیار پررنگ است.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد خط تولید در تاجیکستان ابتدای مسیر است و ما وارد این مسیر شده‌ایم و در آن پیشرفت‌های بیشتری خواهیم داشت. البته پیش از این پهپادهای بسیاری در اختیار حزب الله لبنان قرار داده‌ایم.

دبیر سیاسی خبرگزاری تسنیم ضمن اشاره به اهمیت صادرات به تاجیکستان تاکید شد: پیش از این عمق استراتژیک ایران بیشتر به سمت غرب و کشورهایی همچون عراق و سوریه بوده است. حال در سمت شرق نیز ما با تهدیدهای بالقوه‌ای مواجه هستیم که نیازمند آنیم تا همراه با همسایگانمان همچون تاجیکستان با آن‌ها مقابله کنیم.

وی در ادامه گفت: البته امروز سایه پهپادهای ایران از آمریکای لاتین تا آسیای میانه کشیده شده است. اگر ما جبهه مقاومت مرئی را در غرب کشور داریم، امروز جبهه مقاومت نامرئی را نیز در شرق کشور عزیمان ایجاد کرده‌ایم تا برای شرق میهن عزیزمان نیز آینده نگری کرده باشیم.

بختیاری در ادامه ضمن اشاره به پیام ساخت پهپاد ایرانی در تاجیکستان تاکید کرد: روسیه همانطور که میدانیم یک قدرت بزرگ در جهان محسوب می‌شود، ولی باید تاکید کنم که در حوزه پهپادی اصلا قابل مقایسه با ایران نیست. همین امروز هم در جنگ اوکراین این عقب ماندگی فناوری را می‌توان به چشم دید. پهپادهای ایران در عین کاربردی بودن، قیمت پایینی نیز دارد. به همین منظور بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی ضمن یادکردن از شکار پهپاد آمریکایی توسط ایران گفت: زمانی که ما در سال ۱۳۹۰۲ پهپاد RQ۱۷۰ را بدون خسارت به زمین نشاندیم، روسیه بسیار علاقه داشت که در بازسازی این فناوری مشارکت داشته باشد. خود امریکایی‌ها به دلیل همین اشتیاق روسیه بسیار تلاش کرد که این پهپاد را از ایران پس بگیرد و همین پهپاد عامل پیشرفت بیش از ۲۰ ساله ما در این صنعت شد.

این پژوهشگر دفاع و امنیتی در پایان خاطرنشان کرد: پهپادهای ایران نه تنها در کشور عزیزمان بلکه در کشورهای حوزه مقاومت بسیار ایجاد باز دارندگی کرده است و نتیجه جنگ‌ها را تغییر داده است و همین نشان از قدرت ایران است. امروز پهپادهای ایران بلای جان استکبار جهانی و به خصوص رژیم صهیونیستی شده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت مهدی بختیاری شبکه افق سیما خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت پهپادهای ایران توانمندی ها نقش جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند! (عکس)
  • این پهپاد نظامی سوژه شبکه های اجتماعی شد |‌ عکس
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • پافشاری اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته آمریکایی