Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس پژوهشی که از سوی دانشگاه پزشکی و علوم بهداشتی کالج سلطنتی جراحان در ایرلند (RCSI) انجام شد، اطلاعات جدید چگونگی این که لخته‌های خون در طول بهبودی زخم تشکیل می‌شود را نشان می‌دهد.

بر اساس گزارشی که در مجله علمی «Science Advances» منتشر شده است، رفتار پلاکت‌های خون در محل زخم، به ویژه توانایی آن‌ها در این که یک لخته خون کجا قرار دارد و نیز تغییر محیط اطراف آن، مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلاکت ها، کلید آغاز بهبود زخم و تشکیل ترومبوز محسوب می‌شوند. از سوی دیگر، فیبروبلاست ها، فراوانترین سلول‌ها در بافت همبند هستند که برای مراحل بعدی بهبود زخم ضروری هستند.

فیبروبلاست‌ها به لخته‌ای که تشکیل شده است، حمله می‌کنند و پروتئین‌های حیاتی از جمله «فیبرونکتین» تولید می‌کنند و سپس یک چارچوب ساختاری برای ساخت یک بافت جدید مورد نیاز برای بهبودی را ایجاد می‌کند.

بر اساس این گزارش، این تحقیق جدید محققان ایرلندی نشان داد پلاکت‌ها همچنین می‌توانند یک «ماتریکس فیبرونکتین موقت» را در محیط اطراف خود شبیه به آنچه فیبروبلاست‌ها در مراحل بعدی بهبود و التیام زخم انجام می‌دهند، شکل دهند. این مسئله، برای چگونگی یکپارچه شدن لخته‌های خونی که ممکن است در طول ترمیم عروق حفظ شوند، تاثیرات بالقوه‌ای دارد.

گفتنی است این تحقیقات محققان ایرلندی با همکاری «دانشگاه صنعتی زوریخ»، «دانشگاه وورتسبورگ»، «دانشگاه فرایبورگ» آلمان و «بیمارستان دانشگاهی زوریخ» به انجام رسیده است.

منبع: پایگاه genengnews

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لختگی خون ترمیم عروق ترومبوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۵۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه در حاشیه کلنگ زنی یک طرح آموزشی دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران گفت: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌های و ظرفیت‌های آنها نبوده است.

وی افزود: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

زلفی‌گل عنوان کرد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وزیر علوم ابراز کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 
  • بازیگر ایرلندی برای حمایت از فلسطین تهدید شد/ خطر شغلی در پیش است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بانک‌ها پرداخت تسهیلات مددجویان را سرعت ببخشند