Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@18:04:18 GMT

سن بروز سرطان در ایران ۱۰ سال پایین آمده است

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۵۹۱۱

سن بروز سرطان در ایران ۱۰ سال پایین آمده است

آفتاب‌‌نیوز :

مهرداد زینلیان در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته پیشگیری از سرطان روده بزرگ (کولورکتال) که امروز (سه‌شنبه، ۳ خرداد) برگزار شد، اظهار کرد: میزان بروز سرطان ناظر بر موارد جدید در بازه زمانی مشخص است، ولی میزان شیوع یعنی فراوانی بیماری در جامعه که بازه زمانی مشخص در آن مطرح نیست.

وی با بیان اینکه سرطان‌ها معمولا بیماری افراد مسن هستند، گفت: داده‌ها نشان می‌دهد سن بروز سرطان در جامعه ما ۱۰ سال پایین آمده و این خیلی خطرناک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت آن سبک زندگی غلط از جمله تغذیه است.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد از سرطان‌ها ناشی از تغییر ژنتیکی عوامل محیط هستند، گفت: فقط ۱۰ درصد از سرطان ها ارثی است. کسانی که زمینه ارثی دارند و زمینه ژنتیکی را به ارث بردند، منتظر یک تلنگر هستد و اگر سبک زندگی سالمی را انتخاب نکنند زودتر مبتلا می‌شوند، بنابراین اگر کسی زیر ۴۰ سال به سرطان مبتلا شده، حتما زمینه ارثی داشته و باید بیشتر مراعات کنند.

وی با اشاره به اینکه در بدن یک انسان بالغ ۳۵ هزار میلیارد سلول وجود دارد، تصریح کرد: در هر ۲۴ ساعت میلیاردها تقسیم سلولی اتفاق می‌افتد، در هر تقسیمی، ماده سلولی باید همانندسازی انجام دهد که به طور طبیعی خطاهایی اتفاق می‌افتد اما بدن به طور طبیعی ساختارها را اصلاح می‌کند. به مرور تغییرات ژنتیکی اتفاق می‌افتد که این سیستم‌ها نمی‌توانند کار خود را درست انجام دهند و یکسری خطاها باقی می‌ماند. سیستم دیگری توسط دستگاه ایمنی بدن وجود دارد که این خطاها را حذف می‌کند. این یک مکانیزم دفاعی خدادادی در بدن است، اما اگر ژن ها تغییر پیدا کنند فرایند مرگ برنامه ریزی شده برای حذف سلول‌های سرطانی دچار اختلال می‌شود.

زینلیان با اشاره به اینکه روزانه ۱۰ هزار تا یک میلیون سلول سرطانی در بدن ما تولید ولی توسط سیستم ایمنی بدن حذف می‌شود، گفت: به دلیل تغییرات ژنتیکی ناشی از عوامل محیطی، بعضی از سلول‌های سرطانی حذف نمی‌شوند و به مرور تبدیل به توده سرطانی می‌شوند. از زمان تشکیل تا تبدیل سلول‌های سرطانی به یک توده سرطانی با قدرت تهاجم، زمان طولانی از ۵ تا ۱۵ سال طول می‌کشد و در این ۵ تا ۱۵ سال فرد از وجود سرطان در بدن خود بدون اطلاع است، متاسفانه وقتی مطلع می‌شود که دچار علائم می‌شود و دیگر برای درمان موثر نمی‌شود کاری کرد.

وی با تأکید بر اینکه اگر بتوانیم در مراحل اولیه با غربالگری سرطان را تشخیص دهیم، قابل درمان است، افزود: ۳۰ تا ۴۰ درصد از سرطان‌ها در اثر استعداد ژنتیکی ایجاد می‌شوند و ژن‌های متعددی در انتقال بیماری نقش دارند که می‌توانیم مشاره ژنتیک و غربالگری در سنین زودرس انجام دهیم. در واقع با آزمایش ژنتیک می‌شود تشخیص داد، چه عاملی باعث ایجاد مشکل شده و از آن پیشگیری کرد. اگر در خانواده‌ای سابقه سرطان وجود دارد و یا فردی از نزدیکان در سن زیر ۵۰ سال مبتلا به سرطان شده، حتما نیاز به مشاوره ژنتیک سرطان دارند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه اگر بیماری در خانواده ارثی باشد انتظار داریم نیمی از افراد خانواده ناقل ژن سرطان باشند، خاطرنشان کرد: اگر این افراد را امروز غربالگری نکنیم ممکن است تا قبل از ۵۰ سالگی با سرطان پیشرفته به ما مراجعه کنند، بنابراین غربالگری در این افراد اهمیت زیادی دارد.

زینلیان با بیان اینکه بیشترین سرطان‌ها بی علامت هستند، گفت: شایع‌ترین علامت سلامت‌ها بی علامتی است، براین اساس راه موثر غربالگری است و بیش از نیمی از سرطان‌های شایع را با غربالگری می‌توان تشخیص داد و درمان کرد.

پیمان ادیبی، فوق تخصص گوارش و کبد و رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) نیز در این نشست با بیان اینکه برخی افراد استعداد اولیه ژنتیکی برای ابتلا به بیماری دارند، گفت: اگر این افراد سبک زندگی سالمی نداشته باشند احتمال ابتلای بیشتری به بیماری دارند.

وی با اشاره به اینکه یک دهه برای رشد و تهاجم غیر طبیعی سرطان طول می‌کشد، گفت: هرچقدر طول تماس با عوامل خطر زیاد شود، شانس اصلاح سلول‌های غیر طبیعی و شانس کشتن آنها پس از ساخت کم می‌شود، بنابراین سن سهم زیادی در بین عوامل ابتلا به سرطان دارد و وقتی سن جامعه افزایش می‌یابد نرخ رشد سرطان نیز بیشتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه حتی وقتی سرطان تشخیص داده شود درمان آن تبعات اجتماعی و اقتصادی دارد، گفت: این درحالی است که در مرحله پیش بیماری می‌شود از سرطان‌هایی مثل سرطان روده بزرگ جلوگیری کرد، به همین دلیل هفته پیشگیری از سرطان روده بزرگ در دنیا برگزار می‌شود.

ادیبی مراجعه با بیان اینکه مراجعه برای دریافت خدمات پیشگیری از سرطان در جامعه کم است، گفت: ارائه خدمات پیشگیری باید خواست مردم باشد. در حال حاضر فیت برای افراد ۵۰ سال به بالا رایگان است و می‌توانند برای غربالگری و تشخیص پولیپ روده بزرگ به مراکز بهداشتی مراجعه کنند تا در صورت تشخیص پولیپ بتوانند از تبدیل آن به توده های سرطانی در سنین بالا جلوگیری کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرطان تغذیه سلامت سرطان ها روده بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۵۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار

عکس آرشیوی است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، میثم معزی امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) در گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: از آغاز پدیده گرد و خاک از بامداد تا ساعت ۷ صبح امروز (۱۰ اردیبهشت‌ماه) ۸۱۵ نفر و از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۱۳، ۲۵۴ نفر به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کردند.

وی افزود: مجموع مراجعان به بیمارستان‌ها یک هزار و ۶۹ نفر بوده ااست که ۸۸ نفر در مراکز درمانی بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان و از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: مطابق معمول روزهای گرد و غبار، کلیه بیمارستان‌ها آماده ارائه خدمات به مراجعان هستند و از هم استانی‌ها می‌خواهیم در این شرایط ضمن تردد حداقلی در فضای باز، از کودکان، سالمندان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی هستند، مراقبت کنند.

گرد و غبار اهواز به بیش از ۸ برابر حد مجاز رسید

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: این پدیده به علت نفوذ توده گرد و خاک از کشور عراق به وقوع پیوسته است و تا اواسط وقت امروز ادامه دارد.

توده گرد و خاک نفوذی از کشور عراق با بیش از هشت برابر حد مجاز برخی شهرهای خوزستان را فرا گرفت.

به گزارش مهر، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: صبح امروز میزان گرد و خاک در شهر اهواز به یک هزار و ۲۴۱ میکروگرم بر متر مکعب رسید

داوود میرشکار افزود: این میزان در شهرهای شوش ۶۰۵، شادگان ۱۹۶ و شوشتر ۱۶۱ میکروگرم بر متر مکعب ثبت شد.

مدیر کل هواشناسی خوزستان نیز گفت: اندیمشک ۱۹۰، رامهرمز ۱۶۱، بهبهان ۱۵۶، ماهشهر ۱۲۴ و شادگان ۱۱۰ میکروگرم بر متر مکعب ثبت شد.

محمد سبزه زاری مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: پدیده گرد و خاک تا عصر امروز یک شنبه در استان فعال است.

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: این پدیده به علت نفوذ توده گرد و خاک از کشور عراق به وقوع پیوسته است و تا اواسط وقت امروز ادامه دارد.

محمد سبزه زاری با اشاره به هشدار زرد گرد و خاک افزود: از اواخر وقت امروز احتمال خیزش گرد و خاک محلی در استان پیش بینی می‌شود.

حد مجاز گرد و خاک ١۵٠ میکروگرم بر متر مکعب است.

دیگر خبرها

  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند