Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان اعلام شد: محیط مدارس برای ورود فعالان اجتماعی و مددکاران دلسوز بسته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری اجرایی سند نظام جامع راهنمایی و مشاوره و کمیته ملی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان" با حضور وزیر آموزش و پرورش و نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این جلسه و در غیاب خبرنگاران آمارهایی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان ارائه شد که طبق سخنان برخی مسئولان حاضر در این جلسه نگران‌کننده بود.

در این جلسه نماینده وزارت جهاد کشاورزی گفت: چقدر وزارت آموزش و پرورش هماهنگی درون دستگاهی دارد؟ آیا نیروی متخصص برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی موجود است، شما می‌گویید حدود 50 هزار نیروی انسانی مشاوره نیاز داریم اما اکنون 12 هزار نفر موجود است، در دانشگاه‌ها تخصص مشاوره رونق نگرفته است، نیروهای غیرمتخصص نمی‌توانند دردی را درمان کنند.

وضعیت دانشگاه‌ها بهتر از آموزش و پرورش

این وضعیت نابهنجاری در آموزش و پرورش وجود دارد نشان می‌دهد در بحث فرهنگی آموزش و پرورش مشکل داریم و به نظر می‌رسد وضعیت دانشگاه بسیار بهتر است. اکنون آموزش و پرورش گرفتار حداقل‌هاست و دولت به این مسئله توجهی ندارد.

مجتبی همتی‌فر رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک گفت: بخشی از منشأ آسیب‌های دانش‌آموزان بیرون از مدرسه است و باید ریشه آسیب‌ها بررسی شود؛ به عنوان مثال تله فقر وجود دارد که باعث ایجاد آسیب‌های بسیاری می‌شود و این اساساً به آموزش و پرورش ارتباطی ندارد، کاری که آموزش و پرورش می‌تواند انجام دهد امید دادن به این گروه از دانش‌آموزان است همچنین یکی از چالش‌های اساسی در حوزه آسیب‌های اجتماعی تولید داده و تحلیل آنهاست.

احدی نماینده وزارت ورزش و جوانان گفت: مراقب باشیم در بحث آسیب‌های اجتماعی سیاه‌نمایی نکنیم و نباید اشاعه فحشا کرد. پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یعنی کاهش عوامل خطرساز و تقویت عوامل محافظت‌کننده بنابراین باید بدانیم در حوزه دانش‌آموزی عوامل خطرساز چیست.

بی‌توجهی آموزش و پرورش به استفاده از مددکار

اگر بخواهید در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان اقدامی انجام دهید باید انقلابی صورت بگیرد. تأکید بر مددکار دلسوز بسیار مهم است و بدون حضور آنها نمی‌توان اقدامی کرد اما در طرح نماد (پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی)، مددکار را در نظر نگرفته‌اند.

محیط بسته مدارس برای مشارکت فعالان اجتماعی

پویا‌فر نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آسیبی که در یک دهه قبل از آسیب‌های اجتماعی متحمل شدیم به دلیل کتمان بود و نه سیاه‌نمایی!در تکمیل سامانه پایگاه رفاه ایرانیان بخش اجتماعی در حال الحاث است که اولویت نخست حمایت از زنان سرپرست خانوار است اما بخش حمایت از کودکان و نوجوانان آسیب دیده را هم در نظر خواهیم گرفت.

وزارت آموزش و پرورش باید مشارکت فعالان اجتماعی را تسهیل کند تا بتوانند در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان کمک بیشتری کنند. اکنون مدارس برای ورود و کمک بخش خصوصی محیط بسته‌ای دارند، اگر این روند تسهیل شود ما موسسه‌ای برای آسیب‌های اجتماعی داریم که می‌توان در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی کمک کرد.

مدرسه حافظه محور باید پایان یابد

عبدالعالی رئیس شبکه آموزش گفت: اگر تمام افراد حاضر در این جمع پس از شنیدن آمار آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان که امروز در جلسه ارائه شد، امشب راحت بخوابند، وای بر ما. آیا در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان تا به امروز وزارت آموزش و پرورش و سایر نهادها در خواب بودند؟ خیر. آیا از امروز قرار است در حوزه آسیب‌ها کار شود؟ خیر. اما آمارهای ارائه شده نشان می‌دهد تا به امروز راه را اشتباه رفتیم. تا زمانی که شهامت بت‌شکنانه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی را نداشته باشیم، مشکل حل نمی‌شود.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب چند سال قبل گفتند مطالبی که در مدارس ارائه می‌شود،کاربردی نیست اما آموزش و پرورش در عمل چه اقدامی انجام داده است؟ برای حل مشکل باید از مدرسه حافظه محور خارج شد و وضعیتی که اکنون بر محتوای کتاب‌های درسی حاکم است، اصلاح شود و به وضعیتی برسد که دانش‌آموزان احساس کنند در مدرسه زندگی حالشان خوب است.

آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس از هفته اول خردادرقابت ناسالم مدارس دولتی و غیردولتی/مدارس هیئت امنایی با شیوه جدید توسعه می‌یابدچرا خشونت در برخی مدارس پس از بازگشایی تشدید شد؟!/ لطمه به سلامت روان دانش‌آموزانمدرسه چگونه قلدری علیه دانش‌آموزان را ترویج می‌دهد؟قلدری سایبری در کمین دانش‌آموزان/ بی‌توجهی به حقوق کودکان در فضای مجازی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی مدارس دولتی مدرسه آسیب های اجتماعی مدارس دولتی مدرسه حوزه آسیب های اجتماعی دانش آسیب های اجتماعی دانش آموزان پیشگیری از آسیب های اجتماعی حوزه آسیب ها آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۸۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش پارس نیوز، حمید طریفی حسینی، درباره ثبت نام دانش آموزان ابتدایی اظهار داشت: ستاد ثبت‌نام وزارت آموزش و پرورش ۱۹ اردیبهشت را برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها مشخص کرده است که این امر به صورت الکترونیک قابل انجام است.

وی ادامه داد: تاکنون سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود یک میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان انجام شده است و برای ثبت نام پایه اول این نوآموزان، والدین آن‌ها می‌توانند از تاریخ اعلام شده به سامانه irhttp://my.medu.ir مراجعه کنند.

سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی؛ پیش شرط ثبت‌نام پایه اول

طریفی حسینی یادآور شد: سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان به عنوان پیش شرط مهم ثبت‌نام پایه اول است و از خانواده‌هایی که تاکنون برای سنجش نوآموز بدو ورود به دبستان خود اقدام نکرده اند، درخواست می‌کنم، نسبت به این امر اقدام کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ثبت‌نام اتباع نیز تابع ضوابط و مقررات خاص خود است که پس از ابلاغ شیوه نامه مربوطه ثبت‌نام آن‌ها آغاز خواهد شد.

طریفی حسینی درباره محدوده بندی مدارس با توجه به موقعیت جغرافیایی منازل توضیح داد: نحوه محدوده بندی جغرافیایی مدارس در دستورالعمل ثبت‌نام به استان‌ها اعلام می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۴۱ آیین نامه اجرایی مدارس گفت: به منظور توزیع متوازن دانش آموزان، محدوده بندی جغرافیایی با اولویت ثبت‌نام دانش آموزان در نزدیکترین مدرسه به محل سکونت آنان لحاظ می‌شود و ثبت‌نام از دانش‌آموزانی که والدین آنان هر دو شاغل هستند، در مدرسه نزدیک به محل کار پدر یا مادر، منعی ندارد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: ثبت‌نام موردی دانش آموزان ساکن در محدوده مدارس مرزی مناطق آموزش و پرورش به ویژه در کلانشهر‌ها با هماهنگی و نظارت ستاد‌های ثبت نام مناطق آموزشی همجوار امکان پذیر است.

وی درباره زمان ثبت‌نام و طرح سنجش سلامت دانش آموزان، یادآور شد: آموزش و پرورش تقویم اجرایی مرتبط با فعالیت مدرسه از جمله سنجش، ساماندهی نیروی انسانی، ثبت و سفارش کتاب درسی و ثبت‌نام دانش آموزان را به عقب کشیده و ساماندهی این موارد باید تا مرداد انجام شود تا فرصت برنامه‌ریزی آموزشی به مدارس داده شود.

منبع : دانشجو

دیگر خبرها

  • رشد بیش از ۴ برابری آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری