Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@17:09:10 GMT

روند نزولی بازار سهام تا چه زمانی ادامه دارد؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۸۷۱۳

روند نزولی بازار سهام تا چه زمانی ادامه دارد؟

فرارو- بورس تهران بعد از اینکه نتوانست از سد مقاومت روانی ۱.۶ میلیون واحدی عبور کند، وارد اصلاح شد، اما این اصلاح به نوعی از جنس نوسانی است و نمی‌توان انتظار داشت که بورس وارد فاز نزولی بلند مدت باشد، این درحالیست که به نظر می‌رسد با شروع فصل تابستان نیز می‌توان منتظر روند رو به رشد بازار سهام بود.
به گزارش فرارو، کارشناسان بازار سهام معتقدند، افزایش قیمت کالا‌های مصرفی از ابتدای سال تاکنون یک محرک برای ادامه رشد بورس قلمداد می‌شود، طبیعتا با افزایش نرخ فروش محصولات شرکت‌های بورسی، آن‌ها با کاهش فروش و تولید مواجه خواهند شد، اما با توجه به افزایش انتظارات تورمی و همچنین جبران عقب‌ماندگی بورس از سایر بازار‌های سرمایه، می‌توان بازدهی ۵۰ درصدی را برای بازار سهام در سال جاری پیش‌بینی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته باید به این نکته مهم اشاره کرد که این افزایش قیمت سهام به مانند سال ۹۹ نخواهد بود، بلکه روند بازار به صورت پیوسته و آهسته به رشد خود ادامه خواهد داد، تحقق این موضوع در صورتی است که شرایط موجود در فضای سیاسی و اقتصادی کشور ثابت بماند.
همچنین پول داغی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد باید با برنامه‌ریزی مناسب جذب بورس شود تا از یک سو، تورم بسیار کمتری به وجود آید و از سوی دیگر موجبات رونق بازار سهام را فراهم آورد، این درحالیست که تجربه تلخ ضرر‌های هنگفت مردم در بورس باعث شده افراد برای ورود مجدد به صورت با تردید مواجه شوند.
اصلاح بازار سهام موقتی است
حمیدرضا افشار کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه بازار سرمایه از بهمن سال گذشته دوباره بر مدار صعود قرار و جان دوباره‌ای گرفته است، اظهار داشت: در اکثر گروه‌ها و صنایع بورسی شاهد شکسته شدن کانال نزولی و شروع روند جدید صعودی بودیم، دو گروه پالایشی و خودرویی لیدر این حرکت بودند و بعد از آن نوبت به بقیه صنایع رسید تا کام سهام‌داران خود را شیرین کنند.
وی افزود: از ابتدای سال نیز گروه غذایی و زراعتی گل سرسبد بازار بودند و چرخش نقدینگی به گونه‌ای بود که اکثر سهم‌ها از رشد اخیر منتفع شدند. این درحالی است که از بهمن‌ماه و با رشد حجم معاملات، در پی افزایش قیمت جهانی نفت و همچنین تورم قابل پیش‌بینی بود که در سال ۱۴۰۱ بورس روند رو به رشدی را تجربه خواهد کرد. در چنین شرایطی شاخص کل بورس تا محدوده ۱ میلیون و ششصد هزار بی‌وقفه رشد کرد.
افشار با تاکید بر اینکه در این محدوده بنظر می‌رسد که بازار نیاز به استراحت و اصلاح چه در بعد زمانی و چه قیمتی داشته باشد، گفت: البته با توجه به وضیت نرخ ارز و افزایش تورم این اصلاح بورس موقتی خواهد بود و نمی‌توان ریزشی را برای بورس متصور بود، این درحالی است که باید توجه داشت اجماع نظرات فعالان به ادامه روند صعودی است و با توجه به تورم بالای امسال، همچنین افزایش قیمت دلار و...، می‌توان انتظار داشت که بازار سهم به سقف قبلی خود در سال ۹۹ و تا پایان سال دست پیدا کند.
این فعال بازار سهام با اشاره به اینکه بورس برای ادامه رشد خود نیاز به نقدنگی هوشمند و تازه نفس دارد اضافه کرد: با توجه به اتفاقات سال ۹۹ و ۱۴۰۰ که بورس یک ریزش وحشتناک را تجربه کرد، بعد از این اتفاقات سرمایه‌گذاران بازار با احتیاط بسیار زیادی اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس کرده‌اند و علیرغم رشد اخیر می‌توان گفت که نقدینگی‌هایی از بازار خارج شده بودند، دوباره بازنگشته‌اند.
افشار خاطرنشان کرد: اصلاح بازار سهام آن هم در این مقطع با توجه به رشد اخیری که بازار با آن روبرو بود، چیز عجیبی نیست، زیرا بورس نمی‌تواند دیگر به صورت شارپ و سریع مدام رشد کند، زیرا نیاز است که بازار بعد از عدم عبور از مقاومت ۱.۶ میلیون واحدی دست به دست شود، تا نقدینگی تازه‌نفس جایگزین پول‌هایی شود که حداقل یک رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرده‌اند. از سویی تا زمانیکه حجم معاملات در بورس بالا بوده، جای نگرانی چندانی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به افزایش قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی مردم که از ابتدای سال تاکنون رخ داده، باید منتظر افزایش تورم بود، طبعا در چنین وضعیتی انتظارات تورمی با رشد روبرو می‌شود، بر این اساس با توجه به عقب‌ماندگی بازار سهام نسبت به سایر بازار‌های موازی از لحاظ بازدهی، می‌توان پیش‌بینی کرد در سالجاری بورس می‌تواند بیشترین رشد را در بین بازار‌های سرمایه‌ای به ثبت برساند، حال باید دید که در ادامه سال بازار سهام چه سمت و سویی پیدا خواهد کرد.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازار سهام اصلاح بورس بورس پیش بینی بورس رشد بورس افزایش قیمت بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس