Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@02:16:20 GMT

لاهوتی: دولت از جراحی اقتصادی ضرر می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۹۴۱۲

لاهوتی: دولت از جراحی اقتصادی ضرر می‌کند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، دولت با اجرای حذف ارز ۴۲۰۰ وارد فاز جراحی اقتصادی شد، اما منتقدان نظر دیگری دارند و می‌گویند «تن‌ها هدف این طرح جبران کسری بودجه دولت بود».

مهرداد لاهوتی درباره کسب درآمد دولت از حذف ارز ترجیحی گفت: قبول ندارم که این کار برای جبران کسری بودجه دولت است، چون نه تنها دولت از این اقدام درآمدی کسب نمی‌کند بلکه باید هزینه هم بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع دولت با انتشار کالابرگ یک تعهدی را برای سال‌های آینده می‌پذیرد تا اجناس را با قیمت ثابت به دست مردم برساند، حال آنکه قیمت واقعی کالا‌ها رو به افزایش است.

وی افزود: هم اکنون دولت به اندازه ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تعهد کالابرگی می‌خواهد به مردم بدهد، در صورتی که تقریبا همین مقدار از محل آزادسازی قیمت‌ها به دست می‌آورد بنابراین وقتی سال آینده قیمت کالا‌ها افزایش پیدا کند، درآمد دولت از حذف ارز ترجیحی ثابت می‌ماند، اما به واسطه افزایش قیمت‌ها تعهد بالاتری را در قالب کالابرگ باید در حق مردم ادا کند.

این فعال سیاسی اعتدالگرا کالابرگ را یارانه‌ای غیرقابل حذف خواند و اظهار کرد: در واقع این یک ضرر است تا آنکه منفعتی برای دولت باشد. اتفاقا اگر دولت آقای رئیسی همان روش دولت آقای روحانی را جلو می‌برد، بهتر نتیجه می‌گرفت، چون لازم نبود در قالب کالابرگ تعهدی به مردم بدهد.

وی ادامه داد: دولت قبل کالا‌های مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ را به ۲۵ قلم کالا محدود و به تدریج آن اقلام را از لیست خارج کرد، به طوری که تنها ۷ قلم کالا در لیست دریافت ارز ترجیحی باقی مانده بودند. حذف تدریجی ۱۸ قلم کالا از لیست ارز ترجیحی موجب شد که جامعه متوجه این اتفاق نشود، به عنوان مثال وقتی گوشت از این فهرست کنار گذاشته شد من شخص در مجلس نگران بودم، حال آنکه گوشت حذف شد و اتفاقی هم در جامعه نیفتاد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: هم اکنون دولت اعتقاد دارد که فقط قیمت ۴ قلم کالا افزایش یافته است در صورتی که این طور نیست. همه کالا‌ها بدون استثنا افزایش پیدا کردند بنابراین این میزان یارانه پرداختی به مردم نمی‌تواند گرانی ناشی از حذف ارز ترجیحی را پوشش دهد. ضمن آنکه کم کم دولت دارد موضوع حذف برخی از دهک‌ها را از لیست شمول یارانه بررسی می‌کند، حال آنکه در همین مرحله نخست نیز اشکالاتی را در نوع دهک بندی افراد شاهد بودیم مثلا یک کارگری که یک خانه و یک پراید داشت نیز در دهک دهم یعنی جز قشر پردرآمد جامعه تعریف شد.
وی افزود: نکته مهم دیگر آن است نباید این روز‌ها از تولیدکننده غافل شد، چون افزایش یکباره قیمت‌ها در کوتاه مدت یک کاهشی در مصرف را به وجود می‌آورد که باید برای مدیریت مازاد تولید فکری کرد، چون دولت به تنهایی قدرت خرید مازاد تولید را ندارد. پیشنهاد داریم اگر تولید داخل نیاز کشور را تأمین کرد و مازاد محصولات امکان صادرات داشته باشند.

لاهوتی با بیان اینکه دولت باید برای تقویت سرمایه در گردش تولید برنامه داشته باشد، اظهار کرد: گرچه آقای میرکاظمی معاون رئیس جمهور صحبت از تزریق ۱۰ هزار میلیارد تومان به بخش تولید کرد، اما این رقم خیلی کم است و حداقل باید ۵ برابر آن را به بخش تولید داد تا بتوان این داستان را مدیریت کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی فتح خرمشهر لاهوتی دولت سیزدهم جراحی اقتصادی کالاهای اساسی افزایش قیمت ها یارانه ارز 4200 تومانی فتح خرمشهر ارز ترجیحی قلم کالا کالا ها حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۹۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

به گزارش قدس آنلاین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت در حضور خبرنگاران گفت: فروردین ماه، ماهی است که کشورهای خارجی برخلاف کشورمان، چندان تعطیل نیستند و طبیعتاً انتظار می‌رفت تراز تجاری فروردین ماه که همیشه در گذشته منفی و کمتر بود به همان صورت باشد، ولی خوشبختانه در فروردین ۱۴۰۳، هم تراز به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته و هم حجم صادرات و واردات افزایش داشته است.

وی‌افزود: ان‌شاءالله این نشانه‌ای باشد بر سالی که نکوست از بهارش پیداست و امیدواریم با همین دست فرمان امسال را با منابع ارزی خوبی جلو ببریم.

سخنگوی دولت با اشاره به بخش تسهیلات تکلیفی دولت گفت: در حوزه تسهیلات تکلیفی دولت نگاهی روشن دارد و در این زمینه با کسی شوخی ندارد.

وی‌افزود: هم در جلسات شورای عالی مسکن به طور مستمر نگاه دولت روشن است و هم مرکز سازمان مالیاتی در حوزه ای که قانون برای عدم پرداخت تسهیلات مسکن، ضمانت اجرایی پیش بینی کرده است. از سویی اقداماتی صورت گرفته است و قبل از آن هم عملکرد و نگاه دولت روشن است.

سخنگوی دولت بیان کرد: در اصلاح ترازنامه بانک ها، برنامه اصلاحی داده شده و اینکه بانک هایی که برنامه اصلاحی لازم را رعایت نکنند، تصمیمات لازم در مورد آنها گرفته خواهد شد. بنابراین امیدواریم امسال دولت با جدیتی که نشان داده بتوانیم تسهیلات تکلیفی را بهتر پرداخت کنیم.

سخنگو دولت گفت: متاسفانه یک دوره مشق اقتصادی ما مشق نگاه های سیاسی بوده و چهره های سیاسی برای کشور تصمیم گیری های اقتصادی می کردند و با سوابق سیاسی عمل می شد.،لذا نتایج این عملکرد روشن بود. نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصد که در ابتدا تحویل این دولت وجود داشت نتیجه عملکرد همان ها بود.

وی اضافه کرد: طبیعی است که وقتی آن چهره های سیاسی می بینند که مدیریت اقتصادی دولت موفق شده و آن نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصدی را به ۲۳ درصد کاهش دهند، برای عدم مقایسه عملکرد ها با عملکرد های مدیران اقتصادی روز، مقایسه ای می کنند و مدل مدیریت سیاسی خود را رسانه ای می کنند.

بهادری جهرمی با اشاره به مدل اقتصادی دولت، خاطرنشان کرد: مدل دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه عملکرد عزیزان سیاسی نیست، لذا برای دیده شدن راهکار های مختلفی وجود دارد و البته دیگران هم می توانند در مدل های دیگریی اظهار نظر کنند.

وی افزود: امیدواریم با دیدگاه اقتصادی بتوانیم مشکلات به ارث رسیده و تورم های بالا و نرخ رشد نقدینگی بالا و نرخ بیکاری بالا و رکود اقتصادی که همه در مسیر درمان قرار گرفته اند را با سرعت بیشتری حل و فصل کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • افزایش ۲۴ درصدی حجم مبادلات اقتصادی از پایانه مرزی میرجاوه
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند!
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • رئیسی: از قیمت کالا‌ها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم / تورم روز به روز کاهشی می‌شود
  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی