Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@08:27:02 GMT

تعداد کارت‌های بانکی تراکنش‌دار کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۱۰۳۱

تعداد کارت‌های بانکی تراکنش‌دار کاهش یافت

بیش از ۱۲۹ میلیون کارت بانکی در فروردین سال‌ جاری تراکنش بانکی داشته‌اند که بیش از ۱۲۲ میلیون آن کارت برداشت بوده است که نسبت ماه قبل، کاهش داشته است. بررسی جدیدترین گزارش شاپرک از سهم بانک‌ها از تعداد کارت‌های تراکنش‌دار در فروردین ماه ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که تراکنش‌های انجام شده از طریق کارت‌های ۹ بانک، بیش از سایر بانک‌ها بوده به نحوی که بانک‌های ملی، صادرات، ملت، سپه، کشاورزی، تجارت، رفاه کارگران، پست بانک و مسکن مجموعا ۸۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸۱ درصد از کل کارت‌های تراکنش‌دار را داشته‌اند و سهم سایر بانک‌ها در این بخش، ۱۷.۱۹ درصد بوده است. همان‌طور که در نمودار دایره‌ای زیر مشاهد می‌شود، از بین این بانک‌ها، بانک ملی با بیش از ۲۱ درصد، صدرنشین است.

 

همچنین در فروردین ماه امسال ۱۲۹ میلیون و ۹۹۹ هزار و ۵۴ کارت بانکی دارای تراکنش بوده که از این تعداد بیش از ۱۲۲ میلیون و ۳۷۶ هزار کارت برداشت، بیش از ۴۳۹ هزار کارت اعتباری و بیش از ۷ میلیون و ۱۸۳ هزار کارت نیز هدیه و بن کارت بوده است. این در حالی است که در آخرین ماه سال گذشته ۱۳۹ میلیون و ۲۷ هزار و ۵۲۱  کارت بانکی تراکنش دار به ثبت رسیده که بیش از ۱۳۰ میلیون مورد، ‌کارت برداشت بوده است. 

بر این اساس، مقایسه آمار مربوط به فروردین ۱۴۰۱ و اسفند ۱۴۰۰ نشان می دهد در اولین ماه سال جاری، تعداد کل کارت های بانکی تراکنش دار ۶.۴۹ درصد کاهش یافته است. در این میان، تعداد کارت برداشت با ۶.۵۱ درصد افت، تعداد کارت اعتباری با ۳۲.۷۱ درصد افت و تعداد کارت هدیه و بن کارت نیز با کاهش ۳.۹۶ درصدی مواجه شده است. جزئیات این تغییرات در جدول زیر قابل مشاهده است.

بررسی سهم ۳۲ بانک و موسسه اعتباری نشان می دهد که هر یک از بانک ها در سه بخش کارت اعتباری، ‌ کارت برداشت و کارت هدیه و بن کارت دارای آمار متفاوتی هستند. 

همان طور که در جدول زیر ملاحظه می شود، در فروردین ۱۴۰۱، بیشترین سهم از تعداد کارتهای بانکی تراکنش دار از نوع کارت اعتباری با ۸۹.۹۹ درصد متعلق به بانک "ملی ایران"، از نوع کارت برداشت با ۲۲.۱۵ درصد متعلق به بانک "ملی ایران" و از نوع کارت هدیه و بن کارت با ۱۶.۰۲ درصد متعلق به بانک "ملی ایران" بوده است. بنابراین در شروع سال جدید، بیش‌ترین تعداد کارت های بانکی تراکنش‌دار در همه بخش ها، متعلق به بانک ملی است.

 

سهم تراکنش‌های هر بانک صادرکننده از انواع کارت‌های بانکی تراکنش‌دار در همان بانک

بر اساس این گزارش؛ بررسی اطلاعات منتشر شده توسط شاپرک پیرامون سهم تراکنش‌های هر بانک صادرکننده از انواع کارت‌های بانکی تراکنش‌دار در همان بانک برای فروردین ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که همچنان بیش‌ترین سهم از تعداد کارت تراکنش‌دار در هر بانک به کارت برداشت و سپس کارت هدیه و بن کارت اختصاص داشته و کارت اعتباری کمترین سهم (در اغلب بانک ها سهم صفر) را در این بین داشته است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تراکنش تراکنش بانکی تراکنش مالی تراکنش اینترنتی تراکنش های مالی کارت های بانکی تراکنش دار کارت هدیه و بن کارت تراکنش دار کارت اعتباری کارت برداشت نشان می دهد تعداد کارت بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۱۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان مجلس نسبت به تغییرات ایجاد شده در طرح مالیات بر سوداگری گفت:‌ شورای نگهبان به برخی مواد طرح مالیات بر سوداگری از جمله ماده ۸ این طرح ایرادات و ابهاماتی را وارد کرده است.

تسنیم در گزارشی نوشت: وی افزود: با توجه به اینکه ماده ۸ از مواد زیرساختی طرح مالیات بر سوداگری به شمار می‌رود که پایه‌های اطلاعاتی برای اجرای این طرح را فراهم می‌کند، بنابراین ماده ۸ یکی از مواد مفصل طرح است که رفع ابهام از برخی دیگر از مواد طرح نیز منوط به اصلاح همین ماده شده است.

طغیانی با رد ادعای برخی نمایندگان مجلس که معتقدند کمیسیون اقتصادی برای جلب نظر شورای نگهبان اقدام به قانون‌گذاری جدید کرده، گفت: به هیچ عنوان چنین اتفاقی نیفتاده و ما در کمیسیون صرفاً ایرادات و ابهامات شورای نگهبان به طرح را رفع کردیم. به طور مثال یکی از ابهاماتی که شورای نگهبان به طرح وارد کرده این است که بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی چه تعداد از تراکنش‌ها در حساب‌های غیرتجاری را مورد بررسی قرار می‌دهند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در اصلاحیه‌ای که جهت مرتفع کردن نظر شورای نگهبان در کمیسیون صورت گرفت، تصریح شد که تنها ۵ دهم درصد از تراکنش‌های مرتبط با حساب‌های غیرتجاری افراد که بالاترین اعداد را داشته باشند مورد بررسی قرار می‌گیرند. بنابراین اینطور نیست که این قانون تمام مردم را شامل شود.

وی خاطرنشان کرد: البته یک شائبه درباره این بخش از طرح وجود داشت که این نیم دهم درصد آیا ناظر به اشخاصی است که بالاترین تراکنش‌ها را داشتند یا اینکه ناظر به کل جمعیت کشور است که ما توضیح دادیم ملاک ما در بررسی‌ها، کل جمعیت کشور است. به عبارت دقیق‌تر اگر جمعیت کشور را ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، تنها حساب غیرتجاری ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر از اشخاصی که بالاترین تراکنش‌ها را در این دسته از حساب‌های بانکی خود داشته باشند، مورد بررسی قرار می‌گیرد و سایر مردم از بررسی‌ها معاف هستند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900150

دیگر خبرها

  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت​
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان
  • نرخ بهره بین بانکی تغییر کرد + جزییات
  • نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید/ جزییات
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت