Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز محبی‌ نجم آبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، شفافیت در روند درمان بیمار را از مزایای طرح نظام سلامت الکترونیک دانست و بیان کرد: یکی از مشکلاتی که ممکن است بیمار در روند درمان با آن روبه‌رو شود، تجویز بیش از حد دارو و داروهای غیرمرتبط است. طرح نظام سلامت باعث می‌شود شفافیت در روند درمان صورت بگیرد و پزشک معالج دقت بیشتر در نسخه نویسی کند و بیش از حد دارو ننویسد و یا دارو تجویز شده را  با داروهای مصرفی بیمار کنترل کند و تداخل دارویی صورت نگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بسیاری از پزشکان با طرح نظام سلامت الکترونیک همراه شده اند و همکاری لازمه را داشته‌اند اما برخی هم هستند که از اجرای این طرح هراس دارند و شفافیت را به ضرر خود می‌دانند. یعنی ممکن است پزشکی نسخه‌ای بنویسد که بیمار را مجبور به گرفتن عکس و یا انجام آزمایش هایی کند که در روند درمانی بیمار نیازی به آن‌ها نیست. با اجرای این طرح و شفافیت حاصل از آن، این تخلف ها محرز می‌شود. در هر صورت همه‌‌ی پزشکان باید از قانون تمکین کنند؛ همان‌گونه که عده‌ای از پزشکان در چند ماه اخیر از دستگاه کارت‌خوان استفاده نکردند و با الزام قانون، ناچار به تمکین شدند.

عضو کمیسیون بودجه مجلس با بیان این‌که چند ماه از اجرای مرحله ابتدایی و پیاده‌سازی نسخه الکترونیک گذشته است، تصریح کرد: قطعاً باید آسیب شناسی از فرآیند و عملکردها صورت گیرد. یک مشکلی که مطرح شد، این است که اشتباه و خطاهایی در مورد کد دارویی اتفاق افتاد که باید بررسی و کارشناسی شود. همچنین مشکل سرعت اینترنت و پوشش آن در مناطق مختلف کشور است که باید تقویت گردد.

محبی نجم‌آبادی خاطرنشان کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای سلامت الکترونیک اختصاص یافته است. این بودجه قطعاً مربوط به حوزه‌ درمان است و بسیاری از مسائل در آن پیش‌بینی شده است. اولویت ما در نظام سلامت الکترونیک تقویت زیرساخت‌ها است. متأسفانه پوشش اینترنت در برخی شهرستان‌ها و روستاهای دوردست با مشکل روبه‌رو است. در کنار تقویت زیرساخت ‌ها  قسمتی از این بودجه باید در بستر امن سازی پرونده الکترونیکی بیماران صرف شود. قطعاً با شیوه های نوین این اطلاعات حفظ و در بستری امن قرار می‌گیرد.

وی به پلتفرم های نسخه نویسی که توسط جوان های استارتاپی راه اندازی شده، اشاره و افزود: مقام معظم رهبری نگاه ویژه ای به دانش بنیان دارد و قطعاً رویکرد در نظام سلامت الکترونیک هم باید به سمت پلتفرم های داخلی که توسط جوانان ما راه اندازی شده است، پیش رود. امیدواریم در این حوزه اتفاقات خوبی صورت گیرد تا خدمتی به توسعه سلامت الکترونیک و بهبود خدمت‌رسانی به مردم داشته باشیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: وظایف را در نظام سلامت الکترونیک باید به گونه‌ای تعریف کنیم که ضرری برای سازمان ها و شرکت های مرتبط نداشته باشد. به عنوان مثال منافع شرکت های بیمه به گونه ای تنظیم شود که نه بیمه از اجرای این طرح ضرر ببیند و نه دولت. ان‌شاءالله دولت با حکمرانی خوبی که خواهد داشت همه‌ی ابعاد را می‌سنجد تا همه بتوانند در تحقق این طرح، تکلیف خود را به درستی انجام دهند.  

وی در پایان همراهی مردم در اجرای این طرح را مثبت ارزیابی و بیان کرد: خوشبختانه ما مردمان همراهی داریم. اگر مردم از طریق آموزش همگانی و اطلاع رسانی رسانه‌ها با حقوق‌شان آشنا شوند به طور حتم یکی از مطالبات‌شان تحقق طرح نظام سلامت الکترونیک خواهد بود چرا که موجب تسریع در درمان‌شان خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت الکترونیک بودجه خدمات سلامت نسخه نویسی الکترونیک نظام سلامت الکترونیک طرح نظام سلامت اجرای این طرح روند درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۱۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزییات خدمات دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه نویسی الکترونیکی را تشریح کرد.

  مهدی رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص ارایه خدمات در زمان قطعی سامانه نسخه نویسی الکترونیکی گفت: با توجه به احتمال قطعی سامانه در زمان دریافت خدماتی که به صورت الکترونیک تجویز شده‌اند، از پزشکان درخواست شود تا اطلاع ثانوی، در صورت تجویز الکترونیک، نسخه کاغذی و یا پرینت نسخه الکترونیک را با درج مهر و امضا در اختیار بیمه شدگان قرار دهند. همچنین در صورت عدم امکان نسخه نویسی الکترونیک یا قطعی سامانه با تشخیص مدیرکل استان، صدور نسخه کاغذی به عنوان روش جایگزین استفاده شود.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: بیمه شده می‌تواند از طریق سامانه شهروندی اقدام به پرینت نسخه الکترونیک خود نماید، همچنین در صورت ممهور نشدن پرینت نسخه توسط پزشک، مهر و امضای کارشناس ادارات کل بر روی پرینت نسخ، به منزله تایید وجود و صحت نسخه الکترونیک می باشد؛ بنابراین در صورتی که وجود نسخه الکترونیک و عدم دریافت خدمت از مراکز دیگر، برای کارشناسان اداره کل محرز شود، می بایست همکاری لازم را برای اطمینان بخشی به مراکز و پذیرش نسخه انجام دهد.

وی با بیان اینکه داروخانه‌ها می‌توانند اقدام به ثبت کلیه اقلام داروئی نسخ کاغذی در سامانه تایید خدمات نمایند، تاکید کرد: در صورتی که تنظیمات نرم افزار داروخانه منطبق بر سامانه اعلام نرخ دارو (mdp.ihio.gov.ir) انجام شده باشد، ثبت اقلام غیر پرونده ای در نرم افزار داروخانه جهت محاسبه قیمت کفایت می نماید. لذا در این موارد ضروری است قیمت گذاری نسخه کاغذی انجام و نسخ کاغذی در انتهای دوره به اداره کل ارسال شود.

رضایی با اشاره به اینکه ضروری است ادارات کل استانی با استقرار موقت کارشناسان و یا افزایش تعداد کارشناسان در داروخانه‌های منتخب و ویژه (در کلیه ساعت فعالیت داروخانه – اداری و غیر اداری)، از ارائه خدمت به بیمه شدگان اطمینان حاصل نمایند، اظهار داشت: در ارسال لیست نسخ داروئی و ثبت متمم در سامانه لزومی به تفکیک سهم یارانه ارزی از سهم سازمان نمی باشد و مبالغ بصورت یکجا قابل ثبت است.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پرداخت سهم صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، برای بیمه شدگان مشمول در قالب خسارت متفرقه قابل انجام است.

وی ادامه داد: ادارات کل استانی ترتیبی اتخاذ نمایند تا ارائه داروهای اسپینرازا، ریسدیپلام و امیسیزوماب به بیمه شدگان هدف برابر فهرست ارسال شده و سهمیه داروئی، در زمان دریافت دارو، دچار اختلال نشود. بگونه‌ای که در صورت قطع سامانه، پس از برقراری ارتباط نسبت به ثبت اطلاعات نسخ مذکور در سامانه توسط پزشکان و مراکز ذیربط اقدامات لازم صورت پذیرد.

رضایی بیان کرد: تا زمان پایداری سامانه، منعی بابت پذیرش نسخه کاغذی داروهایی که دارای شرط اجباری تجویز الکترونیک بوده اند، وجود ندارد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: محدودیت پذیرش نسخ کاغذی به میزان ۲۰ درصد نسخ در زمان اختلال سامانه لحاظ نخواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت