Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع و تجهیزات بر تغییر سرعت قطارهای مسافری و واگن‎‌ها تاکید کرد و گفت:‌ این امر در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی امروز در مراسم افتتاح نهمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته که امروز سه‌شنبه، سوم خرداد ماه برگزار شد، حضور یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در این مراسم گفت: خوشبختانه حجم شرکت‌کنندگان شرکت‌های حوزه دانش‌بنیان و شرکت‌های ساخت بخش واگن و لکوموتیو امروز نشان داد دارای توانمندی بسیار خوبی هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بخش حمل و نقل مهم‌ترین مزیت ما است، عنوان کرد: طی چند ماه گذشته با سفر به کشورهای همسایه یکی از موضوعات مهم که توافق با کشورهای مختلف در حوزه حمل و نقل بود را دنبال کردیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و قزاقستان و ... در حوزه حمل و نقل توافقات بسیار خوبی صورت گرفت، اظهار کرد: روز گذشته نیز با کشورهای حاشیه خلیج فارس در عمان توافق بسیار خوبی در زمینه حمل و نقل دریایی و حمل و نقل ترکیبی با عمان را در دستور کار قرار دادیم تا عمانی‌ها با ایجاد یک مرکز لجستیک در ایران بتوانند کالاهای خود را از طریق خطوط ریلی ایران به آسیای میانه ارسال کنند.

قاسمی با تاکید بر اهمیت توسعه ظرفیت‌های حمل ونقل کشور، گفت: امروز اگر هرچه سریعتر سازماندهی وتوافقات خود را با کشورهای دیگری که نیاز به حمل و نقل از طریق خاک کشور ما را دارند، انجام ندهیم، عقب می‌مانیم.

وی افزود: فردا نیز با معاون نخست‌وزیر روسیه که به ایران سفر می‌کند، دیدار خواهیم داشت.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ظرفیت ایران در میزان عبور حجم باری از کشور بیش از ۲۰ میلیون تن است و این به آن معنا است که میزان مذکور می‌تواند ۲۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور را در پی داشته باشد.

قاسمی با بیان اینکه به منظور توسعه ظرفیت حمل ونقل کشور برنامه‌ریزی صورت گرفته است، گفت: از مهم‌ترین مشکلاتمان در این حوزه بخش واگن و ریل است که در صدد توسعه آن هستیم و دراین راستا توانمندی‌هایی در کشور وجود دارد.

وی افزود: سازندگان ایرانی در حوزه ساخت واگن توانمند هستند و در این زمینه نیاز به کشورهای دیگر وجود ندارد، لذا با انعقاد قراردادهای جدید به شرکت‌ها سفارش داده‌ایم تا امسال حجم تولیدشان افزایش یابد.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، حدود ۱۴هزار کیلومتر راه آهن در کشور وجود دارد و سه هزار کیلومتر نیز کریدورهای اصلی همچون چابهار، رشت، آستارا و کریدورهای غربی کشور در حال ساخت است.

قاسمی نیازمندی لکوموتیو ایران را بیش از یک هزار دستگاه خواند و اظهار کرد: اگر امروز بیش از هزار دستگاه لوکوموتیو در اختیار داشتیم، می‌توانستیم ۲۰ میلیون بار را از کشور عبور دهیم و این راه را یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی کشور قرار دهیم؛‌ چراکه هنگامی که کشوری منبع امور ترانزیت ‌شود، از لحاظ سیاسی، امنیتی و بسیاری از مزیت‌های دیگر را به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حوزه لکوموتیو کسری وجود دارد، گفت: در این راستا به شرکت مپنا نیز اعلام کردیم تا سقفی که طی سه، چهار سال آینده ظرفیت ساخت دارند، قرارداد منعقد می‌کنیم و ظرفیت‌های داخلی شرکت‌های دیگری که امکان تولید دارند را نیز پر خواهیم کرد.

وزیر راه و شهرسازی نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان و تولیدی یکی از امیدهایی است که می‌توانیم در خصوص توسعه حوزه ریلی کشور داشته باشیم.

قاسمی تصریح کرد: براساس برنامه ششم توسعه مقرر شده بیش از ۳۰ میلیون تن و ۳۰ درصد بار کشور در حوزه ریلی حمل شود که این عدد به یک سوم نیز نرسیده و سرعت قطارهای باری کشور بسیار کم است و این امر در حمل بار بسیار تاثیرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه سرعت قطارهای مسافری و واگن‎‌ها باید تغییر کند، خاطرنشان کرد: این امر نیز جزو برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی است؛ با اقدامات و توانمندی که در کشور وجود دارد نیز امیدواریم بتوانیم توسعه حمل و نقل ریلی که جزو نیازهای جدی کشور ایران است را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برخی از کشورها بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل را از طریق خطوط ریلی انجام می‌دهند، چراکه ارزان و ایمن است و یکی از محورهای توسعه حمل ونقل کشور، حمل و نقل ریلی است. 

 

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزیر راه و شهرسازی حمل و نقل ریلی سرعت قطارهای حمل ونقل شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۲۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه

قطار ترانزیتی چند وقتی است که در مرز ترکیه و افغانستان مانده و با وجود آنکه بحث های زیادی برای این قطار صورت گرفته اما هنوز اقدامی برای دریافت مجوز از سوی گمرک برای حمل بار این قطار صورت نگرفته است‌.

پیش از این مرتضی جعفری  معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن اعلام کرد : شرکت راه آهن  خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شده  با بیان این‌که هیچ هماهنگی در‌ جهت در جریان قرار دادن راه‌آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است.

وی اضافه کرد: ۱۰ واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این ۱۰ واگن موافقت شد، این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این‌که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده‌اند، تصریح کرد:‌ با توجه به این‌که امکان سوء‌استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد،‌ فعلاً راه‌آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به‌جای ادامه دروغ‌پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است، اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی‌خواهد مقررات راه‌آهن را انجام دهد تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی جو را به‌هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

این در حالی است که  شرکت راه آهن هم امروز گفت: علیرغم طی نشدن روال قانونی و عدم اخذ مجوز از سوی کنسرسیوم ریلی افغانستان، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن ج.ا.ا. در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، راه‌آهن ج.ا.ا از روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه آمادگی خود جهت اعزام ۱۰ واگن موجود در مرز شمتیغ به ترکیه را اعلام نموده است.

متاسفانه پس از گذشت هفت روز کنسرسیوم مذکور هنوز مجوز گمرک را برای ترانزیت واگنهای مذکور اخذ نکرده است.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران بار دیگر آمادگی خود را جهت حمل این واگنها پس از وصول تاییدیه گمرک اعلام می‌کند.

همچنین ناظر گمرکات خراسان رضوی هم امروز در خصوص این قطار گفته است این محموله هنوز به گمرک مرزی جهت طی تشریفات اظهار نشده و تا زمان عدم اظهار کالا به گمرک، نمیتوان درخصوص وضعیت آن اظهار نظر کرد.

حال باید منتظر ماند و دید در خصوص این قطار چه تصمیمی گرفته خواهد شد و آیا گمرک مجوزهای لازم را اعطا می‌کند؟

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • ایستگاه شهید سلطانی متروی کرج خرداد افتتاح می‌شود
  • قطارهای حومه‌ای به سیستم حمل‌ونقل انبوه‌بر شهر اصفهان متصل می‌شود
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی