Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران موفق شدند ضایعات چوب را از طریق فرایند فرآوری شیمیایی به یک ماده جدید بسیار قوی موسوم به «چوب بهبودیافته یا جوش خورده» تبدیل کنند که از فولاد و تیتانیوم هم قوی تر است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از «نیوساینتیست»، این ماده ساخته شده از چوب بازیافتی پنج برابر قوی‌تر از چوب طبیعی است و از هرگونه محصول‌ جانبی الوار چوب از جمله تراشه‌های چوب یا خاک‌اره قابل تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چوب یک ماده بسیار انطباق‌پذیر است اما هر سال میلیون‌ها تن ضایعات چوب دور ریخته می‌شود.

برای بهینه‌سازی اقتصاد لازم است که ضایعات چوب در مقیاس بسیار بزرگتری مورد بازیافت قرار گیرند.

«اورلاندو روخاس» از پژوهشگران دانشگاه «بریتیش کلمبیا» کانادا و همکارانش فرایندی را اختراع کرده‌اند که موجب حل شدن ماده «لیگنین» در جداره سلول‌های گیاهی می‌شود. لیگنین ماده‌ای چسب‌مانند و آلی است که لیف‌های سلولز را به هم وصل می‌کند. این فرایند با حل کردن لیگنین موجب آشکار شدن نانوالیافی می‌شود که در واقع فیبرهای ریزی در جداره سلول های گیاهی هستند.

این روش دربرگیرنده استفاده از یک ماده حلّال موسوم به «دی‌متیل‌استامید» است که در مجاورت کلراید لیتیوم به کار می‌رود. 

وقتی دو قطعه چوب با این روش در کنار هم مورد فرآوری قرار می‌گیرند، نانوالیاف‌ها پیوند می‌خورند و ماده‌ای تولید می‌شود که پژوهشگران به آن چوب بهبودیافته یا جوش خورده (healed) می‌گویند.

هر چند این ماده دیگر شباهتی به چوب طبیعی ندارد اما خصوصیات مکانیکی بهتری دارد. آزمایش‌ها نشان داده که این ماده در برابر شکستن، از فولاد ضدزنگ یا آلیاژ تیتانیوم هم مقاوم‌تر است.

چوب‌های فرآوری شده به این روش نه تنها قابل استفاده مجدد برای ساختن اشیای جدید هستند بلکه این فرایند فرآوری قابل اجرای مکرر روی همان قطعات چوب برای طولانی‌تر کردن طول عمر آنها است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: فناوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فناوری ضایعات چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۲۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد
  • (ویدیو) فرآیند پرورش و فرآوری گوشت الاغ، اسب و زالو
  • صدور حکم حبس برای متصدی غیرمجاز جمع‌آوری ضایعات
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • فرآیند پرورش و فرآوری گوشت الاغ، اسب و زالو (فیلم)
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی