Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:27:17 GMT

شوق نخستین اعزام

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۳۶۹۳

شوق نخستین اعزام

۱۳ سالش بیشتر نیست، تمام وجودش عشق به جبهه است؛ به هر دری می‌زند که خود را به جبهه برساند.
مورد تایید فرمانده نیست ولی فقط به نوای دل گوش می‌دهد و دنبال راه چاره، گویی کنترل تن و روح خود را ندارد؛ شاید اگر بال داشت به سمت جبهه به پرواز در می‌آمد.
علیرضا نام آور در شهرک منتظری(شهر منتظران فعلی) در کلاس اول راهنمایی تحصیل می‌کند ولی فکر و ذکرش جبهه است و مرتب اخبار اعزام نیروها را پیگیری می‌کند و مرتب در بسیج شهرک حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعرهای حاج صادق آهنگران این نوجوان ۱۳ ساله و دوستانش را از خود بی‌خود می‌کند؛ رفتن به جبهه قرار و تصمیم قطعی او با دوستانش است ولی با مشکل سن و جثه کوچک مواجهند و باید فکری برای آن کنند.

علیرضا به خاطر نداشتن سن کافی دست به خودکار می‌شود و شناسنامه‌اش را دستکاری می‌کند اما فایده ندارد اعزام کنندگان به جبهه با اولین نگاه متوجه کلک او می‌شوند به همین دلیل شناسنامه را از بیم توبیخ شدن پنهان می‌کند.

سراغ دوستانش می‌رود و موضوع را در میان می‌گذارد،  یکی از آنها که مانند خودش عشق جبهه داشته می‌گوید من کپی شناسنامه‌ام را با دستکاری سه سال بزرگتر کردم و از کپی شناسنامه، کپی گرفتم.
او هم همین کار را می‌کند متولد ۱۳۴۹ بوده که کپی شناسنامه‌اش را به ۱۳۴۶ تبدیل می‌کند، برای کپی گرفتن سراغ هر عکاسی که می‌رود برایش کپی نمی‌گیرند.
درنهایت ملتمسانه و با گریه عکاس را وادار به این کار می‌کند و با شوق کپی را گرفته و با حالتی که انگار فتح بزرگی کرده از آتلیه عکاسی خارج می‌شود.

اولین اعزام رزمندگان سه روز دیگر است؛ برای خانواده 
زمینه سازی می‌کند ولی هیچکس حتی فکرش را هم نمی‌کند که قصد او برای رفتن به جبهه جدی است؛ پسر ارشد خانواده است و قاعدتا نباید با این سن کم بدون اجازه والدین راهی جبهه شود.
روز موعود فرا می‌رسد؛ به بهانه گرفتن کارنامه، صبح از خانه بیرون می‌رود و برای ثبت نام اعزام به جبهه خود را به بسیج دزفول می‌رساند ولی به او می‌گویند چند سال دیگر بیا هنوز کوچکی! می‌گوید درسته قدم کوتاهه ولی سنم قانونی است.

خلاصه او را نمی‌پذیرند و به بیرون از بسیج هدایت می‌کنند؛ همانطور که به بیرون می‌رود چشمش به تابلویی می‌افتد که روی آن نوشته "دروغ بزرگترین گناه است"؛ به خود می‌آید، می‌گوید من می‌خواهم به جبهه بروم و ممکن است شهید شوم پس نباید کارها را با دروغ و کلک پیش ببرم؛ دوباره سراغ متصدی ثبت نام می‌رود و لب به حقیقت می‌گشاید و با گریه او را متقاعد می‌کند همراه دیگر رزمندگان راهی‌اش کند.
متصدی ثبت نام نیز که شدت علاقه نوجوان ۱۳ را می‌بیند قبول می‌کند اما می‌گوید من تو را می‌فرستم ولی ممکن است جلوتر راهت ندهند و بازگردی.
همراه سایر رزمندگان به مسجد جامع دزفول اعزام می‌شود؛ در بین جمعیت پدر و پدربزرگش را می‌بیند ولی خود را بین رزمندگان پنهان  می‌کند چون می‌داند خانواده‌اش متوجه قصدش شده‌اند و می‌خواهند او را به خانه برگردانند. 

رزمندگان به خط می‌شوند، یک نفر که به نظر می‌رسد فرمانده است چند نفر را از خط بیرون می آورد که یکی از آنها علیرضا است.
دوباره به التماس می‌افتد، می‌گوید: شما اجازه دهید به جبهه بروم اگر مرا برگرداندند بر می‌گردم خلاصه با التماس و خواهش با رزمندگان راهی می‌شود.
حدود ساعت هفت صبح به پادگان می‌رسند و دوباره نیروها را به خط می‌کنند.
نوجوان ۱۳ ساله که خود را بین رزمندگان پنهان کرده بود این بار نیز از چشمان فرمانده دور نماند؛ فرمانده دستور داد از خط بیرون بیاید و به منزل برود چون سنش کم است.
دیگر خون علیرضا به جوش می‌آید و با صدایی پر از شجاعت فریاد می‌زند من برای رفتن به جبهه آمده‌ام اصلا آمده‌ام شهید شوم باید به جبهه بروم؛ ناگهان فرمانده یک تیر بیخ گوشش شلیک می‌کند.

نوجوان ۱۳ ساله با اینکه ترسیده ولی با شجاعت هرچه تمام تر خودش را کنترل می‌کند تا نشان دهد که روی حرفش هست.

علیرضا را برای سنجیدن استقامتش درون یک حوض بزرگ پر از لجن می‌اندازند و می‌گویند چند بار مسیر حوض را طی کن؛ با وجود شرایط سخت و هوای بسیار گرم، خودش را نمی‌بازد و چند بار طول استخر را طی می‌کند تا بالاخره مهر تایید فرمانده را می‌گیرد؛ با شوخی به او می‌گویند به درد شهادت می‌خوری.

بالاخره تلاشش نتیجه می‌دهد و ماندنی می‌شود؛ سر از پا نمی‌شناسد، این تاییدیه را مهری بر مرد شدن خود می‌داند و حس غرور و پیروزی سراسر وجودش را فرا می‌گیرد.

پس از گذراندن مراحل آموزشی راهی خط مقدم می‌شود ولی بخاطر سن و جثه کوچکش توانایی گرفتن اسلحه را ندارد.

وقتی اسلحه را روی دوشش قرار می‌دهد به زمین می‌خورد؛ از نظر بدنی توانایی گرفتن اسلحه و حمل کلاه آهنی را ندارد ولی عزمی فولادین برای مبارزه دارد.
محدودیت‌هایی که دارد باعث می‌شود از او در عملیات کربلای پنج به عنوان بیسیم چی استفاده کنند؛ اگرچه بیسیم هم برایم سنگین بود.

۲۷ اسفند ۱۳۶۶ پس از عملیات والفجر ۱۰ در گردان عمار به قروه اعزام می‌شود و دوباره آموزش می‌بیند؛ این بار کمک آرپی جی زن می‌شود؛ کوله‌ای با چند گلوله روی دوشش می‌گذارند ولی هنگام دویدن گلوله‌ها به کلاهش میخورند و به زمین می‌افتد.

وضعیت اینگونه نمی‌ماند و جثه‌اش به مرور در طول جنگ بزرگ تر می‌شود؛ اواخر سال ۱۳۶۷ جثه اش در رکاب سردار شاهوارپور(فرمانده‌اش و فرمانده فعلی سپاه خوزستان)، آرپی جی زن و تک تیرانداز می‌شود.
برای نخستین بار در عملیات کربلای پنج و بار دوم در پدافندی کوشک شیمیایی می‌شود ولی از ترس اینکه در بیمارستان بستری شود و خانواده مانع حضور دوباره‌اش  در جبهه شوند به بیمارستان نمی‌رود فقط زمانی که وضعیت وخیمی داشت در بیمارستان صحرایی امام رضا(ع) بستری می‌شود.
عملیات شیمیایی که در پدافندی کوشک برایش رقم خورد آسیب زیادی به او وارد می‌کند؛ روز دوم عملیات بیت المقدس هفت، اصابت خمپاره در نزدیکی او موجب موج گرفتگی ‌و پاره شدن پرده گوش راستش می‌شود به طوریکه الان هم شنوایی خوبی ندارد؛ شریان پشت سر و عصب از پشت سر و عصب سمپاتیک پنج او نیز درگیر می‌شوند. 

این رزمنده طی عملیات کربلای پنج و پدافندی کوشک در سال‌های ۶۵ و ۶۷ نیز دچار مجروحیت شیمیایی شده و از ناحیه چشم و ریه آسیب می‌بیند ولی پیگیری درصد جانبازی برایش مطرح نبود.
پس از دوران دفاع مقدس روزانه ۱۸ قرص و مسکن اعصاب می‌خورد و مشکلات ناشی از مجروحیت‌ها زندگی را برایش دشوار کرده‌ و بارها در بیمارستان بستری شده است.
اگر دقیقه‌ای مصرف داروها را فراموش کند درد شدیدی تمام وجودش را فرا می‌گیرد؛ شدت جراحات باعث شده
سال ۹۲ به مدت یک ماه در بیمارستان حضرت رسول (ص) بستری و ۲ بار جراحی شود؛ اکنون وضعیت بهتری دارد ولی عوارض ناشی از جراحت‌های جنگ برایش تمامی ندارند.

اکنون نیز به اصرار خانواده و برخلاف میل باطنی برای تعیین درصد جانبازی تشکیل پرونده شیمیایی و موج گرفتگی داده که قرار است در کمیسیون مربوطه بررسی شوند.
این تنها نمونه‌ای از شوق نوجوانان دزفولی است که برای دفاع از شهر و کشورشان خود را مسوول می‌دانند و برای رسیدن به هدف، خود را به آب و آتش می‌زنند.

جوانان و نوجوانانی که شاید توانایی گرفتن اسلحه را نداشته باشند ولی به طور قطع اراده جابه‌جایی کوه و ساختن یک کشور را دارند.

به گزارش ایرنا دزفول تنها شهر اشغال نشده‌ای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرارگرفت اما هرگز تسلیم نشد.
اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول را در هم شکند.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.

برچسب‌ها جنگ تحمیلی دفاع مقدس عملیات بیت المقدس دزفول مقاومت خوزستان جمهوری اسلامی صادق آهنگران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی دفاع مقدس عملیات بیت المقدس جنگ تحمیلی دفاع مقدس عملیات بیت المقدس دزفول مقاومت خوزستان جمهوری اسلامی صادق آهنگران نوجوان ۱۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا خردمند عصر پنجشنبه در حاشیه شورای اداری دزفول که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد، گفت: سفر آقای حسینی محراب به این شهرستان ۴۰ مصوبه پیرامون طرح‌های اولویت دار اقتصادی، زیرساختی، عمرانی و خدماتی دزفول داشت که اجرای این طرح‌ها می‌تواند گره گشای بسیاری از مسائل شهرستان باشد.

وی افزود: نشست‌های متعددی پیش از سفر امروز استانداری خوزستان در استان برگزار و تمام طرح‌های اولویت دار شهرستان با حضور ادارات کل بررسی و نهایی شد.

خردمند با بیان اینکه زمان بندی اجرای این طرح‌ها تعیین و اجرای آنها در دستور کار استان و شهرستان است، ادامه داد: شورای برنامه ریزی دزفول ماموریت دارد تا ضمن جمع بندی اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح ها، روند تامین اعتبار این طرح‌ها را در استان دنبال کند.

فرماندار ویژه دزفول اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب خوزستان در این نشست متعهد شد نسبت به آغاز حفاری ۷ حلقه چاه از ۱۰ حلقه چاه مورد تعهد اقدام و همچنین در اعتبارات امسال تمهیدات لازم برای اجرای ۷ کیلومتر خط انتقال از عباس آباد به شهر منتظران دزفول را اقدام کند.

وی می‌گوید: همچنین مصوب شد ۳ حلقه چاه در تعهد سازمان آب و برق خوزستان با توجه به نبود وجود شرکت کننده به صورت ترک تشریفات به پیمانکار واگذار و عملیات اجرایی حداکثر در ۲ ماه آغاز شود.

تصویب اجرای طرح کامل فاضلاب زیباشهر به قید فوریت

خردمند گفت: با توجه به تامین لوله‌های مورد نیاز بسیج سازندگی، در این نشست مقرر شد بسیج سازندگی خط لوله آب شهیون را از اعتبارات محرومیت زدایی اجرا و مطالبه‌های آن از محل مولدسازی پیگیری شود.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای رودخانه دز و برداشت آب غدیر از این رودخانه گفت: شرکت آب و فاضلاب خوزستان متعد شد طرح کامل فاضلاب زیباشهر دزفول به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز را به قید فوریت عملیاتی کند.

علیرضا خردمند ادامه داد: تامین هزینه اجرای شبکه آب و فاضلاب مسکن ملی در منطقه زیباشهر و مهرشهر، تکمیل اجرای طرح آبرسانی ۵ روستای دهنوباقر، حاجات، خوزینه باقر، خوزینه بالا و بنه عاطی، اجرای ۴ کیلومتر خط لوله ۶۰۰ میلیمتر از سیاه منصور به زندان و اجرای ایستگاه پمپاژ و مخزن آب آن، اجرای ۲.۵ کیلومتر خط لوله ۵۰۰ میلی متر فولادی و راه اندازی مخزن آب ۱۰ هزار مترمکعبی در منطقه آزادگان و همچنین ایستگاه پمپاژ مهر شهر از دیگر مصوبه‌های سفر استاندار به دزفول است.

تصویب ساخت ۲ مدرسه ۶ کلاسه در منطقه مسکن مهر زیباشهر

فرماندار ویژه دزفول افزود: تقویت ناوگان اتفاقات برق در سه منطقه شهر حمزه، زیباشهر و شهر چغامیش و همچنین تبدیل ۳۰۰ کیلومتر از سیم‌های برق به کابل‌های خودنگهدار دزفول از جمله تعهدات شرکت توزیع برق خوزستان برای اجرا در این شهرستان است که در شورای اداری دزفول به تصویب رسید.

وی ادامه داد: ایمن سازی جاده پامناز و لزوم تعریض و اجرای روکش آسفالت این جاده به طول ۳ کیلومتر، اصلاح و لکه گیری جاده بوالحسن به لب سفید و دژمحمدعلی خان به طول ۵ کیلومتر، اجرای عملیات آسفالت جاده دیونی و آبیدسره به طور ۸ کیلومتر و همچنین تامین و استقرار نیوجرسی در محور جاده پل چهارم تا سیاه منصور به طول ۳ کیلومتر از دیگر مصوبه‌های این شورا برای دزفول است.

خردمند می‌گوید: اجرای طرح روکش آسفالت آوج به سیاه منصور به صورت ترک تشریفات، اجرای عملیات روکش آسفالت به طول یک هزار و ۴۰۰ متر در محور آوج به میانرود و فعال نمودن طرح برای تعریض و آسفالت ادامه محور مذکور، برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار جاده دزفول به شوشتر به طول ۲۳ کیلومتر و همچنین فعال سازی کارگاه طرح دزفول به بن جعفر از دیگر طرح‌های مصوب این شورا بود.

وی افزود: تصویب و تخصیص اعتبار احداث آسفالت ۲ کیلومتر از مسیر دزفول به حمزه، تامین اعتبار جهت فعال نمودن طرح دزفول به سردشت (پاشنه زاگرس)، احداث ۲ باب مدرسه ۶ کلاسه در منطقه مسکن مهر زیباشهر علاوه بر ۲ باب مدرسه منطقه آوان شهر از جمله تعهدات اداره کل راه و شهرسازی خوزستان به دزفول است که به تصویب رسید.

تصویب ساخت برج IT دزفول

فرماندار ویژه دزفول آغاز عملیات احداث برج فناوری ارتباطات را از جمله مصوبه‌های مهم این نشست دانست و گفت: با توجه به نیاز شهرستان دزفول به احداث برج IT (فناوری ارتباطات) مقرر گردید شرکت شهرک‌های صنعتی استان نسبت به آغاز عملیات اجرایی آن ظرف ۲ ماه اقدام نماید.

خردمند افزود: پیگیری برای تامین اعتبار ایجاد زیرساخت و توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای روبه روی روستای المهدی دزفول، تامین اعتبار احداث ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب و همچنین تجهیز و نوسازی اراضی بخش شهیون، احداث کانال‌های آبیاری و زهکشی منطقه عجیرب دزفول که می‌تواند منجر به تحول در این منطقه شود، از دیگر مصوبه‌هایی است که با حضور استاندار خوزستان نهایی شد.

وی ادامه داد: شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در راستای اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری به خوزستان متعهد شد برای احداث شهرک صنعتی شماره پنج دزفول با وسعت یک هزار هکتار از طریق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان پیگیری و نسبت به اخذ استعلامات ۱۲ گانه اقدام کند.

موزه تاریخ طبیعی دزفول راه اندازی می‌شود


خردمند افزود: با توجه به تامین و تحویل ۷۰ هکتار زمین مورد نیاز جهت احداث و توسعه شهرک صنعتی شماره ۲ دزفول مقرر شد تا شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان، پیگیری لازم برای توسسعه زیرساخت‌ها و الحاق این قطعه زمین به شهرک صنعتی شماره ۲ اقدام کند.

فرماندار ویژه دزفول ادامه داد: به روزرسانی برآورد و پیگیری تخصیص اعتبار ترمیم و بازسازی و نگهداری پل ساسانی دزفول، پیگیری اخذ زمین و تامین اعتبار به منظور احداث و راه اندازی موزه تاریخ طبیعی دزفول و همچنین تامین اعتبار بهسازی و بازسازی و مرمت فضا‌های تاریخی بافت قدیمی دزفول از دیگر طرح‌های اولویت دار دزفول است که در این نشست به تصویب رسید.

دیگر خبرها

  • رادین مشهد قهرمان تورنمنت بسکتبال سه نفره مردان شد
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • اعزام نخستین کاروان حج عمره استان سمنان
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • اعزام نخستین کاروان عمره استان سمنان به سرزمین وحی
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان
  • تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول