Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@00:52:37 GMT

عرضه چک موردی با اصلاح قانون چک

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۴۶۵۳

عرضه چک موردی با اصلاح قانون چک

چک موردی یکی از انواع چک است که در قانون اصلاح قانون صدور چک به آن پرداخته شده است. این نوع چک به افراد دارای حساب جاری فاقد دسته چک تعلق می‌گیرد.

به گزارش گروه بانک و بیمه بازارنیوز امکان صدور چک موردی از طریق سامانه صیاد از دی ماه ۱۴۰۰ فراهم و بانک‌ها موظف شدند چک موردی را به عنوان محصول جدید بانکی طبق اصلاحیه ‎قانون صدور چک و دستورالعمل صدور چک‌موردی ابلاغی بانک مرکزی به مشتریان ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این امر توسط بانک مرکزی از طریق دستورالعمل چک موردی و براساس قانون اصلاح قانون صدور چک ابلاغ شده و این چک می‌تواند به اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص یابد.

چک موردی چیست؟

در توضیح چک موردی باید گفت چک موردی یکی از انواع چک است که در قانون اصلاح قانون صدور چک به آن پرداخته شده است. این نوع چک به افرادی تعلق می‌گیرد که دسته چک ندارند و یا به هر دلیلی نیازی نمی‌بینند که دسته چک داشته باشند. اما مایلند برخی تعهدات خود را به صورت موردی از طریق چک ایفا کنند.

چک موردی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

افراد متقاضی چک موردی، باید حساب جاری بدون دسته چک داشته باشند. چک موردی صرفاً به افراد حقیقی و حقوقی و حساب‌های انفرادی اختصاص می‌یابد و تخصیص چک موردی به حساب‌های اشتراکی ممنوع است.

چند مرتبه می‌توان در سال چک موردی دریافت کرد؟

متقاضی در هر بار تقاضا می‌تواند دو فقره چک موردی را از کل شبکه بانکی دریافت کند. چک موردی به صورت سالیانه سقف دارد و هر شخص متقاضی چک موردی در سال می‌تواند حداکثر پنج فقره چک موردی از شبکه بانکی اخذ کند. اعطای چک موردی به مشتری تا قبل از تعیین تکلیف چک‌های موردی قبلی اعطایی به وی در سامانه صیاد یا ارائه آن‌ها به بانک، ممنوع است.

تفاوت چک موردی و عادی چیست؟

چک موردی کارکرد محدودتری نسبت به چک عادی دارد و وجه افتراق میان چک موردی و عادی در آن است که چک موردی قابلیت ضمانت ندارد و قابل انتقال به اشخاص ثالث و ارائه برای امور وثیقه‌گذاری نیست. درخصوص چک موردی مشابه با چک‌های عادی زیرساخت همان سامانه صیاد است و این زیرساخت از آذر ماه سال گذشته در اختیار شبکه بانکی قرار گرفته.


همانطور که پیشتر اشاره شد، استفاده از چک موردی مستلزم داشتن حساب جاری نزد یکی از بانکهاست و صدور آن نیز مستلزم ثبت مراتب در سامانه صیاد است.


همانطور که درخصوص چک‌های جدید عادی نیز بار‌ها تأکید شده است، تسویه چک موردی نیز منوط به ثبت مشخصات آن و نیز ثبت عملیات تسویه آن در سامانه صیاد است. همچنین چک موردی غیرقابل انتقال به غیر بوده و صرفاً توسط شخصی که چک موردی در وجه او صادر شده، قابل تسویه است.


دارنده چک موردی می‌تواند آخرین وضعیت صادرکننده چک موردی شامل سابقه چک برگشتی در سه سال اخیر و میزان تعهدات چک‌های تسویه نشده را از طریق سامانه صیاد استعلام کند.

 

پایان پیام//

برچسب ها: چک موردی ، چک صیادی ، بانک مرکزی ، علی صالح آبادی ، سامانه صیاد لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RV5

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: چک موردی چک صیادی بانک مرکزی علی صالح آبادی سامانه صیاد سامانه صیاد قانون صدور چک اصلاح قانون چک موردی دسته چک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۴۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟

نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان مواردی را تصویب کردند که به موجب آن افراد غیرتجاری مشمول معافیت مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز ایرادات شورای نگهبان در ماده ۲۵ طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

بند (الف) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

الف- در هر سال مجموع درآمد‌های موضوع ماده (۱۲۴) این قانون برای اشخاص غیرتجاری تا آستانه پنج برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون یا ۲۰ میلیارد ریال هر یک بیشتر باشد، در آن سال معاف از مالیات موضوع این فصل و نسبت به مازاد آن، مشمول مالیات با نرخ ماده (۱۳۱) این قانون است.

بند (ب) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

ب- هر شخص غیرتجاری ایرانی بالای ۱۸ سال، در طول عمر خود در مجموع تا آستانه ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون، معاف از مالیات موضوع این فصل است. استفاده از این معافیت در هر سال بنا به درخواست اشخاص موضوع این بند از طریق کارپوشه غیرتجاری است و درصد (سهم) استفاده از معافیت این بند در هر سال از میزان باقیمانده آستانه مذکور که در سال‌های آتی قابل استفاده است، کسر می‌گردد. اشخاص فوق در طول عمر خود، حداکثر سه سال می‌توانند نسبت به درخواست و استفاده از این معافیت اقدام کنند.

بند (ج) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

ج ـ به‌منظور تسهیل معاملات سرپرست خانوار از قبیل فروش کالا‌های مستعمل، نصاب بند «الف» این ماده برای اشخاص مذکور معادل است با ۶ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون یا ۲۴ میلیارد ریال هر یک که بیشتر باشد و نصاب موضوع بند (ب) این ماده، معادل است با ۱۲۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون.

بند (د) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

د- در صورتی که در طول سال، مجموع درآمد‌های موضوع ماده (۱۲۴) اشخاص غیرتجاری از میزان آستانه ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون بیشتر شود، مابه‌التفاوت از مجموع مقادیر مذکور این ماده به‌صورت علی‌الحساب مشمول پرداخت مالیات به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون می‌شود.

شخص مذکور مکلف است ظرف ۱۰ روز کاری از تاریخ اعلام سازمان، نسبت به صدور، اصلاح یا ابطال صورتحساب الکترونیکی مربوط یا پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات یا ارائه ضمانت به میزان مالیات متعلق اقدام نماید؛ در غیر این صورت اشخاص موضوع بند (الف) ماده (۱۱) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان موظف‌اند با اعلام بانک مرکزی به میزان مالیات مذکور، وجوه متعلق به شخص بدهکار را تا زمان انجام اقدامات فوق در حساب وی مسدود نمایند.

تبصره – آیین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف یک سال پس از تاریخ لازم‎الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری بانک مرکزی تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

دیگر خبرها

  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • دریافت هزار تراکنش حساب، با اینترنت‌بانک تجارت
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • نحوه مقابله با چک‌های برگشتی: راهنمای جامع
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان