Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید اصغر نبوی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وزن گیری هر قطعه بچه ماهی تیلاپیا را در طی مدت ۶ ماه،  ۶۰۰ گرم اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود افزون بر ۱۲۰ تن گوشت ماهی گرمابی در نیمه اول امسال از مزارع پرورش این گونه ارزشمند، برداشت شود.

وی افزود: دور دوم رهاسازی این گونه ماهی مهرماه سالجاری و صید و برداشت آن پایان زمستان است اما برخی بهره برداران به خاطر شرایط خوب بازار شب عید و ایام نوروز اول تا نیمه فروردین کار صید را انجام می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مسئول، آبزی پروری پایدار در گرو توسعه گونه هایی است که با حداکثر بهره وری از آب تولید می شود و یکی از بهترین گزینه ها، ماهی تیلاپیا است که امروزه در کشور توسعه یافته و شهرستان بافق نخستین و قطب پرورش این گونه با ارزش در استان یزد است.

مدیر جهادکشاورزی بافق خاطرنشان کرد: این ماهی به دلیل همه‌چیزخوار بودن، تکثیر زیاد و مقاومت بالا نسبت به شرایط محیطی، توانایی بالایی برای زیستن در محیط‌های جدید و آب های شور و نیمه شور دارد.

وی ، زیستگاه ماهی تیلاپیا را در رودها، تالاب‌ها، آبگیرها و دریاچه‌ها و عموماً در آب شیرین دانست و تصریح کرد: اما برخی گونه‌ها در آب‌های لب‌شور( نیمه شور)  نیز پرورش داده می شوند و صرفه اقتصادی زیادی دارد.

به گفته وی، تیلاپیا به‌دلیل تهیه آسان، قیمت پایین و طعم مناسب، از مهم‌ترین و محبوب‌ترین ماهیان پرورشی خوراکی است که جایگاه ویژه ای در بازار و سبد خانوار دارد.

نبوی زاده  با بیان اینکه تیلاپیا در حال حاضر در ۱۳۵ کشور جهان پرورش می‌یابد افزود: به گفته پرورش دهندگان این ماهی، رشد آن بسیار سریع و با شرایط متراکم و پر ازدحام و همچنین آب بی کیفیت سازگار است، علاوه بر این نیاز به مراقبت زیادی ندارد.

این مسئول یادآورشد: تیلاپیا در رودخانه و دریا به خاطر اینکه از غذای بقیه آبزیان تغذیه می‌کند و حیات آن‌ها را به خطر می‌اندازد و باعث به هم خوردن چرخه غذایی آبزیان می‌شود پرورش و تکثیر آن حدود پنج‌سال قبل در کشور و در نتیجه بافق متوقف شد و تعدادی از کار بیکار شدند.

وی اضافه کرد: اما  به دلیل دوری شهرستان بافق از دریای آزاد و نداشتن رودخانه‌ دایمی و آب‌های روان در گستره آن و دارا بودن آب‌های شور و لب شور که مورد علاقه این گونه آبزی است در سال ۱۳۹۲ پس از سه سال توقف، پرورش آن در این شهرستان از سر گرفته شد.

نبوی زاده خاطرنشان کرد: با بررسی جمیع جهات، شهرستان بافق هم اینک از فرصت بسیاری مناسبی برای پرورش و تولید ماهی تیلاپیا بهره مند است.

۸ مزرعه با هشت بهره بردار در بافق کار پرورش و تولید گوشت ماهی تیلاپیا را انجام می دهند و تعداد ۲۸ نفر به طور مستقیم در این حوزه به کار اشتغال دارند.

مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی ماهی تیلا پیا رونق تولید تولید داخلی اشتغال پایدار بافق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ماهی تیلا پیا رونق تولید وزارت جهاد کشاورزی ماهی تیلا پیا رونق تولید تولید داخلی اشتغال پایدار بافق ماهی تیلاپیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۵۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است

محمدرضا صدیق پور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه بسته به نژاد ۱۰ تا ۲۴ هزار تومان است.

به گفته او، بنابر سیاست وزارت جهاد مبنی بر افزایش ذخایر، تولید جوجه ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعه ای را برنامه ریزی کرده ایم که از این میزان حداقل ۳۰۰ هزار تن تولید خواهیم داشت.

صدیق پور ادامه داد: بنابر آمار در فروردین ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که پیش بینی می شود در اردیبهشت به ۱۵۰ میلیون قطعه برسد.

دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با بیان اینکه ۱۰ درصد جوجه تولیدی وارداتی است، افزود: با توجه به روند افزایش جوجه ریزی ها از ابتدای سال به تولید یک میلیون قطعه در ماه خواهیم رسید که براین اساس در نیمه دوم تولید جوجه به عدد مطلوبی می رسد.

او گفت: با افزایش روند تولید، صادرات جوجه یکروزه در دستور کار است که براین اساس پیش بینی می شود ۱۰ میلیون قطعه صادرات داشته باشیم‌.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • جوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه‌ در واحد‌های پرورش مرغ استان قزوین
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است