Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@04:25:34 GMT

سلامت شهروندان وتخریب محیط زیست

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۵۹۹۲

سلامت شهروندان وتخریب محیط زیست

برداشت بی رویه وفعالیت غیراصولی معادن شن و ماسه استان تهران محیط زیست ،سلامت شهروندان و بهداشت عمومی را د رمعرض تهدید وخطر قرار داده است.

به گزارش ایران آنلاین ،فعالیت غیراصولی 80 معدن شن و ماسه و آسفالت در غرب استان تهران بدون رعایت ملاحظات زیست محطیی موجب تخریب آب و خاک و هوا شده و این معضل به دفعات در رسانه های خبری منتشر وموردتحلیل کارشناسی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شن و ماسه ماده ارزشمند اولیه ساختمان سازی است که روزانه هزاران تن توسط ماشین الات صنعتی از معادن استان تهران برداشت و توسط صدها کامیون به نقاط مختلف به ویژه شهر تهران حمل و جابجا می شود.کارشناسان محیط زیست بر این باورند که فعالیت این معادن به دلیل حفاری و برداشت تا عمق 150متری موجب تخریب محیط زیست ، فرونشت زمین ، آلودگی آب های زیرزمینی و گرد و غبار شده ونیز معادن شن و ماسه برای شستشو و دانه بندی بالغ بر 200مترمکعب روزانه آب مصرف می کنند که باید به عنوان یک واحد آب بر مورد توجه ودقت قرار گیرد و متاسفانه فعالیت شبانه معادن در غیاب نظارت دستگاه های متولی این آلو دگی ها را تشدید می کند. جریان هوایی باد شهریار گردوغبار دپوی شن و ماسه ها ، حرکت ماشین الات وتردد کامیون ها  در هوا از غرب به شرق تهران پخش و گسترش می دهدو بر الودگی ها می افزاید.
شن چاله ها نیزپس از استخراج محل تخلیه نخاله های ساختمانی و زباله شده و سلامت و بهداشت عمومی را تهدید کرده و منظرشهری ناخوشایند می کند.
باید به معضل انتشار گردو غبارو آلودگی صوتی فعالیت معادن ، سوخت های غیراستاندارد وآلاینده و بعضاً ماذوت را هم افزود که کارخانه های تولید آسفالت استفاده می کنند و به دلیل گستردگی منطقه ، فعالیت شبانه معادن و کمبود نیروی انسانی و تجهیزات اداره محیط زیست از دید ناظران و کارشناسان محیط زیست پنهان و مخفی مانده است.
وزارت صنعت معدن و تجارت و وزارت نیرو در کنار استانداری تهران به عنوان متولیان اصلی درصدور پروانه بهره برداری و فعالیت این معادن باید ضمن ساماندهی به محیط زیست و سلامت شهروندان حساس بوده وبیش از گذشته منافع و سلامت عمومی  رادر اولویت برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها قرار دهندو سلامت شهروندان را فدای درامد حاصل از این معادن نکنند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سلامت شهروندان محیط زیست شن و ماسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۵۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن اشاره به شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته، «پساب» را مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی آن‌ها ذکر کرد.

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند