Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سردار جعفری امروز در ویژه برنامه شهری در آسمان که به مناسبت سوم خردادماه و سالروز آزادسازی خرمشهر در فرهنگسرای سرو برگزار شد، افزود: این پل محلی برای عبور و مرور آنها و رساندن نیرو و تجهیزات بود. در بار ۲۷ ام از پدافند عراق گذر کردند و آن را منهدم کردند. ثمره آن اسیر شدن این حجم از عراقی‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در خصوص مقاومت ۳۴ روزه مردم خرمشهر توضیح داد: درست است که ما همیشه ایمان را سرلوحه کار خود قرار می‌دهیم اما از تجهیزات نظامی، قوای مردمی و رزمی نباید غافل شد. گردان دژ خرمشهر یکی از قدرتمندترین گردان‌های نظامی بود که دفاع می‌کرد. البته بخشی از تجهیزات پیشرفته آنان را به جاهای دیگر فرستادند. هم‌چنین ناخدا هوشنگ صمدی را در این منطقه داریم که واقعا دلیر و شجاع بود و نقش‌ به‌سزایی در مقاومت مردمی داشت.

جعفری ادامه داد: همچنین یکی از دلایلی که مقاومت مردم خرمشهر ۳۴ روز به طول انجامید،‌ مقاومت جانانه سرلشکر حسنی سعدی و نیروهای تحت امر بود. 

این فرمانده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: آزادسازی خرمشهر، طی بزرگترین، طولانی‌ترین و پیچیده‌ترین عملیات دفاع مقدس که همه ما آن را با نام عملیات بیت‌المقدس می‌شناسیم انجام شد، این عملیات پیروزمندانه‌ترین عملیاتی است که در دفاع مقدس انجام دادیم.

جعفری تاکید کرد: رزمندگان ما ۲۵ روز در گرمای شدید خوزستان دوشادوش یکدیگر قرار گرفتند و در زمین، آسمان و رودخانه کارون عملیات  بیت المقدس را هدایت می‌کردند.

وی گفت: خرمشهر پیشینه بسیار غنی دارد؛ بندری منحصر به فرد بوده، هر زمان درگیری نظامی و اختلافات با کشورهای همسایه صورت می گرفت، آن را به عنوان یک گلوگاه حیاتی اشغال می‌کردند تا امتیازگیری کنند. در آغاز جنگ تحمیلی، صدام حسین براساس همین پیشینه دست به اشغال خرمشهر زدند البته او آمده بود که یک هفته‌ای تهران را بگیرد اما ۳۴ روز با مقاومت مردم خرمشهر روبه‌رو شد. نکته قابل توجهی که باید بگویم این است که نیمی از خرمشهر اشغال شد، چرا که صدام نتوانست از یکی از پل‌های بزرگ شهر عبور کند و به بخش غربی شهر برسد. 

واقعه خرمشهر ابعاد ناگفته‌ای دارد

رئیس فرهنگسرای سرو نیز  در این آیین گفت:  همانطور که می‌دانید امام خمینی فرمودند واقعه آزادسازی خرمشهر یک اتفاق مافوق طبیعی بود که عنایت خداوند در آن نقش به‌سزایی داشت. به نظرم واقعه خرمشهر را از ابعاد مختلفی می‌توان مورد بررسی قرار داد. این اتفاق ابعاد ناگفته‌ای دارد که شاید نسل‌های آینده هم باید آن را مورد بررسی قرار دهند. 

رویا فتحی ادامه داد: دست اتحادی که شهید جهان‌آرا و شهید صیاد شیرازی در آزادسازی خرمشهر دادند یکی از اتفاقات قابل توجه بود، خرمشهر ۵۷۸ روز اشغال شده بود و عملیاتی که انجام شد منحصر به فرد بود. به نظر بنده روح معنویت و ایثار همه ابعاد مختلف این اتفاق بزرگ را در برگرفته است. 

وی با توجه به اهمیت بازنمایی مقاومت مردم خرمشهر در قالب هنر و ادبیات بیان کرد: مقاومت مردم خرمشهر ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای دارد که باید هنرمندان ما به آنها بپردازند این واقعه بزرگ پر از الگوهایی از شهید بهنام محمدی گرفته تا ننه عبدالله. شهید بهنام محمدی یکی از چهره‌های فداکار در مقاومت خرمشهر است؛ او علیرغم سن بسیار پایینی که داشته در صحنه حضور پیدا کرد و به شهادت رسید.

تالیف ۱۴ کتاب درباره خرمشهر

رئیس فرهنگسرای سرو اذعان داشت: ۱۴ کتاب درباره خرمشهر نوشته شده که یکی از معروف‌ترین آنها کتاب دا است. هم‌چنین فیلم‌ها و سریال‌های زیادی در این باره ساخته شده است اما به نظرم هنوز این موضوع جای کار دارد.

خرمشهرها در پیش است

جانشین مرکز آموزش بهداشت، امداد و درمان شهید دکتر احمد هجرتی نزاجا نیز در این مراسم گفت: درباره سوم خردادماه و عملیات آزادسازی خرمشهر صحبت‌های زیادی مطرح شده اما هنوز هم ابعاد ناگفته‌ای وجود دارد، باید بدانیم در چه شرایطی با دشمن جنگیدیم همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند خرمشهرها در پیش است و باید توجه داشت. 

افخمی در خصوص تعداد نیروهای رزمنده در هشت سال دفاع مقدس نیز بیان کرد: در جریان دفاع مقدس، ۲۱۷ هزار ارتشی، ۲۰۰ هزار سپاهی و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار نفر نیروی بسیجی داشتیم. ۴۸ هزار نفر از ارتشی‌ها به شهادت رسیدند که بیش از ۴۵ هزار نفر آنان از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند. از همه اقشار و گروه‌ها در جنگ حضور داشتند و تعدادی از آنان نیز به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. 

وی همچنین درباره عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: عملیات خرمشهر از دهم اردیبهشت ماه آغاز شد و ۳ هفته ادامه داشت تا نیروهای متجاوز از خاک کشورمان به بیرون رانده شوند. این عملیات چهار مرحله داشت که هر کدام از آنها به مثابه یک عملیات بزرگ بود. در این عملیات ۱۳۰ هزار نفر از نیروهای ما شرکت داشتند. ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته شدند و ۱۹ هزار نفر نیز اسیر شدند. 

در پایان این مراسم  از مجید عربی رزمنده و جانباز هشت سال دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.

برچسب‌ها خرمشهر دفاع مقدس آزادسازی خرمشهر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خرمشهر دفاع مقدس آزادسازی خرمشهر خرمشهر دفاع مقدس آزادسازی خرمشهر مقاومت مردم خرمشهر آزادسازی خرمشهر دفاع مقدس هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاور امنیت رژیم صهیونیستی: صحبت درباره پساجنگ در غزه مضحک است

مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در سخنانی اظهارات مقامات این رژیم درباره «پسا جنگ» در نوار غزه را «مضحک» توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، «تزاخی هانگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) به گزارش‌ها درباره عدم قطعیت روز پس از جنگ غزه واکنش نشان داد.

هانگبی در مصاحبه با برنامه «ملاقات با مطبوعات» در شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، تصور فردای جنگ در غزه را «مضحک» توصیف کرد.

مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی همچنین گفت: وقتی آمریکایی‌ها چهار سال با نازی‌ها جنگیدند، آیا به روز بعد فکر می‌کردند؟

وی ادامه داد: هیچ‌کس وارد غزه نمی‌شود؛ چراکه می‌داند تیپ‌های حماس در آنجا فعال هستند.

با وجود ورود جنگ غزه به دویست و دوازدهمین روز، مقامات رژیم صهیونیستی همچنان رویای مرحله «پساجنگ» در این باریکه و توهم نابودی حماس را درسر می‌پرورانند و این درحالی است که رزمندگان مقاومت همچنان در مناطق مختلف غزه ضربات سنگینی را به اشغالگران وارد می‌کنند.

مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیده‌دم هفتم اکتبر عملیات منحصر به فردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانه‌ای» ادعایی آن ارزیابی می‌کنند.

این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و این تجاوزات از هفتم اکتبر تا ۲۴ نوامبر (سوم آذر) ادامه داشت و پس از وقفه یک هفته‌ای جمعه اول دسامبر بار دیگر از سر گرفته شد.

طی این مدت و به‌رغم تمامی حملات وحشیانه و غیرانسانی علیه غیرنظامیان و به‌ویژه زنان و کودکان در نوار غزه، اما ارتش به اصطلاح افسانه‌ای رژیم صهیونیستی متحمل خسارات و ضربات بی‌سابقه‌ای شده است، تا جایی که خود صهیونیست‌ها ناگزیر به اعتراف به شکست در مقابل مقاومت فلسطین شده‌اند.

به‌رغم سانسور شدید نظامی، رسانه‌های عبری هر از چند گاهی گزارش‌هایی درباره میزان تلفات ارتش رژیم صهیونیستی منتشر می‌کنند که با آمار و ارقام رسمی مغایرت دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی
  • چهارمین حمله مقاومت اسلامی عراق به پایگاه رژیم صهیونیستی
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه «یاردن» ارتش اسرائیل
  • تام کروز از خلبانان ایرانی الهام گرفت
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی
  • عملیات «کرم ابوسالم» کدام فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد؟
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند
  • مشاور امنیت رژیم صهیونیستی: صحبت درباره پساجنگ در غزه مضحک است