Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، هورمون های تیروئید در تنظیم متابولیسم بیشتر سلول های بدن و همچنین در رشد و نمو فیزیکی و تکامل سیستم عصبی انسان و حیوانات نقش حیاتی دارد.

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، دکتر «فریبا مرادی» اظهارداشت: غده تیروئید که در ناحیه جلو گردن قرار دارد، یکی از مهم ترین غدد درون ریز بدن است که با تولید هورمون های تیروئید سوخت و ساز بدن را کنترل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
او با اشاره به بیماری های متعددی که در این غده بروز می کند و باعث  اختلال در عملکرد آن و بروز نشانه های بالینی متعدد می شود، افزود: آگاهی آحاد جامعه از بیماری های غده تیروئید که به طور مستقیم بر سلامت فرد تاثیر دارد، ضروری  است؛ چه بسا بیمارانی که با بیماری تیروئید مشغول زندگی هستند، اما ز وجود بیماری خود بی اطلاعند.به گفته دکتر مرادی اهداف روز و هفته جهانی تیروئید، افزایش سطح آگاهی مردم از بیماری های تیروئید و عوارض آن، همچنین راه های پیشگیری و درمان بیماری های غده تیروئید است.او با بیان اینکه هورمون های تیروئید در تنظیم متابولیسم بیشتر سلول های بدن و همچنین در رشد و نمو فیزیکی و تکامل سیستم عصبی انسان و حیوانات نقش حیاتی دارد، به اهمیت بیولوژیکی ید در ساخت هورمون های تیروئید اشره کرد و گفت: کمبود ید عملکرد تیــروئیـد را دچار اختلال کرده و بر حسب اینکه این کمبود در چه زمانی حاصل شود و نیز بر اساس شدت کمبود آن، عوارض و تغییرات ایجاد شده را تحت عنوان اختلال های ناشی از کمـبود ید تقسیم بنـدی می کنند.دکتر مرادی نست به دریافت ناکافی ید در زمان بارداری و احتمال بروز عوارض در مادر و اختلال تکاملی سیستم عصبی جنین و نوزاد هشدار داد و گفت: با بررسی های انجام شده در زمینه نقش یُد در تکامل سیستم عصبی در دوران زندگی جنینی و نوزادی، تاثیر کمبود یُد در زمان بارداری و بروز تاخیر رشد فیزیکی عصبی، شناختی رفتاری و همچنین بروز «کرتینیسم» (عقب ماندگی ذهنی بارز توام با درجات مختلفی از کوتاهی قد، کری و لالی و سفت و سخت شدن عضلات) در موارد کمبود شدید آن به خوبی به اثبات رسیده است.رئیس گروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: تغییرات عمده در عملکرد غده تیروئید در زمان بارداری طبیعی و شیردهی شامل افزایش تولید هورمون تیروئید، افزایش دفع ادراری یُد، ترشح ید در شیر مادر و نیاز جنین به ید است. در طی شش ماه نخست بارداری، جنین به طور کامل وابسته به هورمون تیروئید مادر است، زیرا تیروئیـد جنین تا هفته ۱۳ تا ۱۵ بارداری فعالیت هورمون سازی ندارد. با ورود جنین به سه ماهه آخر بارداری تیروئید، توان هورمون سازی را پیدا کرده، اما هنوز برای این فعالیت نیازمند دریافت یُد از مادر است.او اظهار کرد: نوزادانی که از شیر مادر استفاده می کنند نیز نیازمند ید در شیر مادر و در نتیجه دریافت ید مواد غذایی از سوی مادرشان هستند، بنابراین بانوان در دوران بارداری و شیردهی برای حفظ سوخت و ساز طبیعی و همچنین انتقال هورمون تیروئید و یُد به جنین و نوزاد، نیاز به یُد بیشتری دارند.دکتر مرادی شایع ترین پیامد کمبود یُد که در طول تکامل جنین و اوایل نوزادی بروز می کند را سقط جنین، مرگ داخل رحمی جنین، آنومالی های مادرزادی و تاخیر شدید و غیرقابل برگشت فعالیت های مغزی برشمرد.انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فارس تیروئید هورمون های تیروئید غده تیروئید سیستم عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۶۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟

یک مقام مسئول گفت: «وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال، ۴۰ درصد منفی است. به‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پربارشی قرار داریم، اما بارندگی‌ها کمبود آب تهران را جبران نکرده است.»

به گزارش مهر، وی با اشاره به این‌که توان تبخیر در کشور ما بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: استان تهران با ۲۸۰ میلیمتر بارش سالانه ۲۰۰۰ میلیمتر توان تبخیر دارد. در حالی‌که رفتار ما با آب منطقی نیست؛ در نتیجه اگر شرایط بارندگی به حد نرمال هم برسد ما هنوز با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم، اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

وظیفه ادامه داد: در تهران تقریباً نیمه اول خرداد به بعد بارش قابل توجهی نداریم و اگر هم باشد به‌صورت رگباری خواهد بود؛ باران‌های تابستانی نیز معمولاً سیل‌آسا و تخریب‌کننده هستند که نمونه‌اش را در سیل سال ۱۴۰۱ در امامزاده داود و فیروزکوه تجربه کردیم.

وی وضعیت بارش‌های تابستانی در برخی مناطق کشور به ویژه جنوب شرق را نسبت به سال گذشته خیلی بهتر دانست و گفت: در جنوب کشور نیز تنها در همین یکی دو هفته آینده بارندگی وجود دارد و بعد به صورت اقلیمی بارندگی قطع می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی با اشاره به بارندگی‌های خوب رخ داده در برخی مناطق کم بارش کشور، اظهار داشت: در استان‌های هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان جنوبی، شرق فارس، جنوب اصفهان و جنوب چهارمحال و بختیاری نسبتاً وضعیت بارندگی آنرمالی شدیدی داشت و در استان سیستان و بلوچستان نیز عمدتاً بارندگی‌ها فراتر از حد نرمال بود. هرچند این بارندگی‌ها به ویژه در مناطق ساحلی رگباری بود و منتهی به دریا می‌شد.

وی بیان داشت: تا پیش از این بارندگی‌ها، سد‌های استان هرمزگان وضعیت ناخوشایندی داشت و کمبود بارش در استان هرمزگان به منفی ۵۸ درصد نسبت به نرمال خودش یعنی از آغاز سال آبی تا ۲۸ فروردین سال‌جاری، عقب‌تر بود، اما این حجم از بارش باز هم نتوانست کمبود آب مورد نیاز را جبران کند.

دیگر خبرها

  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر جبران شد؟