Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، «الکساندر نواک» در نشست هیات عالی‌رتبه اقتصادی ایران و روسیه با اشاره به اینکه از وزیر نفت ایران به‌عنوان رییس کمیسیون همکاری‌های مشترک ایران و روسیه تشکر می‌کنم، افزود: در سال جاری میلادی تماس‌های نزدیک با ایران داشتیم.

وی ادامه داد: ایران شریک مطمئن و دیرینه تجاری و اقتصادی روسیه است و روابط در سطح بالای سیاسی قرار دارد و سفر رییس‌جمهوری ایران به روسیه حاکی از این امر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نواک تاکید کرد: در تلاشیم تا به توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی و همچنین همکاری‌های سیاسی عمل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه حجم تجارت خارجی ایران روسیه در سال گذشته میلادی چهار میلیارد دلار بود، گفت: اما این کافی نیست و پاسخگوی ظرفیت‌های دو کشور نیست و باید این حجم تبادل افزایش پیدا کند.

معاون نخست‌وزیر روسیه با تاکید بر اینکه امروز مسائل را به‌صورت مفصل  در همکاری‌های دو کشور بررسی کردیم، افزود: این موضوعات در زمینه فعالیت‌های بانکی، مالی، انرژی، حمل‌ونقل و کشاورزی بوده است. 

وی ادامه داد: یکی از موضوعات کلیدی همکاری‌های مالی و بانکی بود تا پرداخت‌ها بین اشخاص حقوقی و سازمان‌های دو کشور با ارزهای ملی انجام شود و در تسویه حساب‌های مالی از ارزهای ملی استفاده کنیم.

سفر هیات بانکی و اقتصادی ایران به روسیه

معاون نخست‌وزیر روسیه گفت: در آینده هیاتی از  بانک مرکزی ایران و وزارت اقتصاد ایران به روسیه می‌آید تا برای عملیاتی شدن توافقات امروز اقدام کنند.

وی افزود: یکی از مسایل مهم بین دو کشور که ظرفیت بالایی دارد، ایجاد کریدور بین‌المللی شمال-جنوب است که در مذاکرات امروز شاخه غربی-شرقی و ظرفیت‌های خزر موردتوجه قرار گرفت. 

به گفته نواک، در حال حاضر حجم حمل‌ونقل بار از این مسیر ۱۵ میلیون تن است و هدف‌گذاری این است در ظرف سه تا پنج سال به ۳۰ تا ۵۰ میلیون تن افزایش دهیم. 

این مقام روس ادامه داد: در بخش شرقی پروژه گرمسار - اینچه برون با وام دولتی روسیه در حال اجرا است و در بخش غربی رشت - آستارا خواهد بود که اگر اجرا شود حلقه مفقوده‌ای در این مسیر وجود نخواهد داشت.

نواک تاکید کرد: همچنین در مذاکرات امروز برای افزایش حجم جابه‌جایی بار از بنادر ایران و روسیه و افزایش حجم جابه‌جایی کانتینرها با استفاده از کشتی‌های رو - رو توافق شد.

ارائه فهرست کالاهای مورد نیاز روسیه به ایران

وی با اشاره به اینکه به دنبال آن هستیم تا حضور اپراتورهای روسیه را در بنادر جنوبی ایران تقویت کنیم، گفت: در ماه آینده کارشناسان روسیه برای بازدید از ظرفیت‌های بندری ایران دیدار خواهند کرد.

معاون نخست‌وزیر روسیه اضافه کرد: در شرایط فعلی این همکاری‌ها بسیار مهم است و صادرات دو جانبه و ترانزیت کالا از خلیج‌فارس به روسیه را تضمین کند.

وی ادامه داد: در مذاکرات امروز، فهرست کالاهایی که در روسیه به آنها نیاز داریم، را ارائه دادیم.

نواک تاکید کرد: همکاری کشاورزی را نیز بررسی کردیم؛ همچنین توافق کردیم موافقت‌نامه ایجاد منطقه تجارت آزاد بین دو کشور را سرعت بدهیم.

معاون نخست‌وزیر روسیه گفت: همکاری در عرصه اتمی، سوآپ گاز و نفت و سرمایه‌گذاری در این عرصه و صادرات خدمات فنی و مهندسی را موردتوجه قرار دادیم.

برچسب‌ها روسیه خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه خلیج فارس روسیه خلیج فارس معاون نخست وزیر روسیه ایران و روسیه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری

تین نیوز

تجارت ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۲ رشد ۳۸ درصدی را تجربه کرد و به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید، رقمی که طبق توافق در آخرین جلسه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور، قرار است افزایش ۵ برابری را تجربه کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیر خود به اسلام آباد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان در جلسه ای مشترک با مقامات دولت جدید این کشور دیدار کرد تا با امضای اسنادی مشترک، باب توسعه تجارت ایران و پاکستان را باز کند و به افق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسد.

توافقات انجام شده در نشست های کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان طی یک سال گذشته، منجر به افزایش داد و ستد دو کشور شده؛ به گونه ای که کشور پاکستان با سهم ۴.۲ درصدی از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را به خود اختصاص داده و این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم را به عنوان مقصد صادراتی ایران داشت.

بر اساس آمارهای موجود، تجارت ایران و پاکستان از یک و نیم میلیارد دلار حجم تجارت در ۱۴۰۱ به بیش از ۲ میلیارد دلار افزایش داشت که نشان از رشد ۳۸ درصدی از نظر ارزش و ۲۳ درصدی از نظر حجم تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد.

در این راستا افزایش حجم تجارت دو کشور به صورت جدی در دستور کار سفر رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی کشورمان به پاکستان قرار گرفت. 

در این سفر، ۸ سند همکاری در حوزه های مختلف میان مقامات دو کشور امضا شد و افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور برای رسیدن به ۱۰ میلیارد دلار، هدف گذاری شده است.

نشست های دوجانبه روسای کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور در این سفر و توافقات و مسائل مطرح شده، حامی از عزم جدی طرفین برای فراهم کردن زیرساخت های دستیابی به این افق ۱۰ میلیارد دلاری است.

علاوه بر این توسعه همکاری های امنیتی یکی از محورهای گفتگوها در این سفر بود که در زمینه تبادلات تجاری و امنیتی بین دو کشور اثرگذار خواهد بود.

این سفر و امضای اسناد همکاری بین دو کشور می تواند آغازگر روابطی گرم در زمینه تجارت ایران و پاکستان باشد؛ چرا که پاکستان به عنوان کشوری که بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد و صنایعی رو به رشد را در خود جای داده، می تواند میزبان مناسبی برای کالاهای نهایی و همچنین مواد خام و نیمه خام تولیدی در ایران باشد.

بر این اساس می توان پیش بینی کرد که در صورت اجرایی شدن سند همکاری بین دو کشور، تجارت ایران و پاکستان در مسیری رو به رشد قرار گیرد.

به همین منظور ارتقای سطح همکاری های دو کشور به ویژه در زمینه حمل و نقل و توسعه زیرساخت ها به عنوان یکی از اصول اساسی تجارت و فعالیت اقتصادی در جلسه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و پاکستان و در دیدارهای دو جانبه بذرپاش با همتای پاکستانی خود به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت که نوید بخش رشد قابل توجه تجارت دو کشور و توسعه اقتصادی ایران است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آقای رئیسی! فقط ٥٠٠ میلیون دلار؟!
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • روسیه : توافقنامه‌ های امنیتی با ایران و ۳ کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • پولی که آمریکا برای اوکراین اختصاص داده ممکن است به کی‌یف نرسد
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • در دومین روز از سفر رئیس جمهور به پاکستان چه‌گذشت؟/ توسعه مبادلات اقتصادی محور سفر رئیسی