Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@21:03:30 GMT

احتمال انفجار ساختمان متروپل آبادان

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۱۹۲۰

احتمال انفجار ساختمان متروپل آبادان

به رسم امانت داری اول عین خبر منتشره: اظهار نظر استاندار خوزستان درباره علت فرو ریختن متروپل

سازه ساختمان متروپل بسیار سنگین بوده و موارد فنی در آن لحاظ نشده است؛ طبق گزارش‌های اولیه، این ساختمان در شش طبقه طراحی شده بود اما بعد سه طبقه و بعد از آن مجددا دو طبقه دیگر به آن اضافه شده است. بر اساس برآورد اولیه، علت این حادثه رعایت نشدن ضوابط فنی و استانداردها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این موضوع قطعی نیست و باید پس از انجام بررسی‌ها، در مورد علت دقیق این مساله به صورت قطعی اظهار نظر کرد. در مورد اینکه آیا فرو ریختن متروپل بدون حادثه‌ای مانند انفجار رخ داده است ،فکر می‌کنم حتی اگر خودروی سنگینی با این ساختمان برخورد می‌کرد یا انفجاری در آن رخ می‌داد هم نمی‌توانست باعث شود که چنین اتفاقی برای این ساختمان رخ دهد. قطعا با مسببان این حادثه برخورد می‌شود./پاد

موارد تقدیمی به شرح زیر:

۱- سنگینی ساختمان از حد لازم خود ایراد بزرگ سازه ای بخصوص در زمان زلزله و نیرو های ضربه ای به حساب می آید و به هیچ وجه ملاک مقاومت یک سازه نیست. سنگینی، مقاومت و سختی سازه و المان های سازه ای با هم تفاوت های اساسی داشته و در رمان رفتار سازه ای تحت بار های وارده عملکرد هر یک متفاوت با همدیگر می باشند.

۲- اضافه طبقات بصورتی که در خبر بیان شده است، کاملا غیر منطقی، غیر اصولی و غیر فنی بوده و بدون شک آستانه تحمل اعضای سازه ای را ار حد و توان ضرایب اطمینان مصالح و حتی فرمولهای طراحی اعضا خیلی بالاتر برده و اگر چنین ریزشی قبل از اتمام کار رخ نمی داد بدون شک شرایط خیلی اسفناک تری در زمان سرویس رخ می داد ؟ باید بررسی شود که آیا مقاوم سازی سازه موجود (۶طبقه) انجام و مهمتر از همه درست انجام شده است یا نه و توسط چه کسانی، متاسفانه امروزه همه ادعای مقاوم ساز بودن دارند با یک دستور العمل بهسازی قلابی !؟ آنچه مسلم است تقویت اعضای سازه برای شکل پذیری و مقاومت بالاتر بصورت درست انجام نشده است که چنین ریزشی قبل از اتمام پروژه رخ داده است.

۳- اتفاقا بنا به فرمایش استاندار محترم بررسی های اولیه درست تخمین خرابی و علتهای ریزش را بر آورد کرده اند، بررسی بیشتر لازم ولیکن برخی مسایل سازه ای تا همینجا هم کفایت موضوع را می کند و آنهم اینکه عدم رعایت قوانین، طراحی نا درست، اجرای نادرست، ... و عوامل غیر فنی در ماجرا دخیل بوده اند. شرایط آب زیر زمینی، جوشکاری ضعیف، استفاده از سقفهای بدون تیر وافل و مردود، بتن نامرغوب که تبدیل به کلوخ شده اند و .. همه حاکی از دست بدست دادن کلیه عوامل در یکجا و تخریب این سازه بوده است.

۴- همانگونه که در بند یک اشاره شد، سختی با سنگینی دو مفهوم متفاوت سازه ای است و برخورد یا ضربه یک محرک سنگین یا انفجار در محل تعین شده کاملا امکان تخریب سازه های به اصطلاح سنگین تر از این بنا را هم دارد. در تخریب عمدی سازه های قدیمی ما از این روش و تعیین ستونهای خاص در سازه و با انفجار دینامیت این مهم را انجام می دهیم و به آن خرابی پیشرونده یا Progressive Damage در ادبیات فنی گفته می شود، به مقاله اینجاب در این مورد و آزمایشات سازه ای انجام شده حقیر در زیر توجه بفرمایید. البته در این مورد خاص چند تصویر از ویدیوی حادثه که از روبروی ساختمان تخریب شده گرفته شده است، بنده را وادار بفکر درباره انفجار نمود که حتما باید توسط عوامل حاضر در صحنه بررسی شود، و راه برسی آن هم کاملا روشن است!؟

تصاویر مشکوک به انفجار در زیر:

در این ساختمان شوم با دست بدست دادن کلیه عوامل و کم کاری ها، ریزش ساختمان در هر صورتی باید رخ می داد که داد و مسایل به این صورت ناگوار و آشکار متاسفانه رو شد. ولیکن توصیه جدی بنده در سی سال گذشته این بوده که باید دقت اساسی تری بر روی ساخت و ساز بطور کلی و ملی در سطح کشور انجام بگیرد، از این نوع سازه ها متاسفانه در کشور زیاد داریم.

مقالات مرتبط با موضوع:
۱- ریزش ساختمان ١٠ طبقه در آبادان

۲- علل اصلی ریزش ساختمان ده طبقه آبادان

۳- وقتی دانش آواربرداری در کشور نداریم

۴- ساختمان‌های اطراف متروپل آبادان باید تخلیه شوند / استفاده از ماشین آلات سنگین برای آوار برداری جان محبوسان را به خطر می‌اندازد

۵- واکاوی دلایل ریزش متروپل آبادان / چرا ساختمان با وجود اخطارها افتتاح شد؟

۶- بحران در مجتمع های تجاری، از پلاسکو تا علاء الدین، پالادیوم و متروپل

مقالات علمی در رابطه با تخریب پیشرونده:

[1] N. Parsaeifard, and F. Nateghi Allahi, 2012. Analytical study of Seismic Progressive Collapse in a Steel Moment Frame Building, Advanced Materials Research, 446: 102-108.
[2] N. Parsaeifard, and F. Nateghi Alahi, 2013. The Effect of Local Damage on Energy Absorption of Steel Frame Buildings During Earthquake, International Journal of Engineering, 26(1): 41-50.
[3] F. Nateghi Alahi, and N. Parsaeifard, 2012. Analytical Study of Seismic Progressive Collapse in one Story Steel Building, 15 World Conference on Earthquake Engineering, Lisbon.
[4] F.Nateghi Alahi,, Studying the Effect of Initial Damage on Failure Probability of One Story Steel Buildings, Iranica Journal of Energy & Environment. (2013). https://doi.org/10.5829/idosi.ijee.2013.04.03.12.

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران، بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران و موسس انجمن زبدگان شهر در کشور

کد خبر 1635063

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: برج متروپل سازه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۱۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انفجار آزادی در دقیقه ۹۴؛ صدر جدول آبی ماند

آفتاب‌‌نیوز :

تیم‌های استقلال و ذوب‌آهن اصفهان در هفته بیست‌وششم لیگ برتر باشگاه‌های ایران در ورزشگاه آزادی و از ساعت ۲۰:۳۰ به مصاف یکدیگر رفتند.

قضاوت این مسابقه را «کوپال ناظمی» با کمک‌های «امیرمحمد داودزاده» و «محمدعلی پورمتقی» بر عهده داشتند.

استقلال در هفته‌ای که گذشت با حواشی زیادی همراه بود. هنوز ساعاتی از توقف این تیم مقابل تراکتور نگذشته بود که اعضای هیات مدیره باشگاه، علی خطیر را از مدیرعاملی برکنار و فرشید سمیعی را به‌عنوان سرپرست مدیرعاملی انتخاب کردند.

آبی‌پوشان در شرایطی پا به این مسابقه گذاشتند که پرسپولیس دقایقی پیش از این دیدار، کیلومتر‌ها دورتر از تهران موفق شد نساجی مازندران را شکست دهد تا به طور موقت به صدر جدول صعود کند.

جواد نکونام برای اینکه بتواند بار دیگر صدر جدول را به نام خود سند بزند، چاره‌ای جز پیروزی در این دیدار خانگی نداشت.

حریف امروز استقلال با تغییرات زیادی نسبت به بازی گذشته به میدان گذاشت. محمد ربیعی که به نظر می‌رسد از عملکرد شاگردانش مقابل نساجی مازندران رضایت نداشت، چهار تغییر را در ترکیب تیمش ایجاد کرد.

دقایق حساس:

دقیقه ۶: اشتباه عجیب غریب روزبه چشمی و محمدحسین مرادمند در میانه زمین باعث شد تا مجیدی علیاری با سیدحسین حسینی تک به تک شود و با ضربه‌ای فنی دروازه استقلال را باز کند.

دقیقه ۱۲: پاس ابوالفضل جلالی به مهرداد محمدی رسید، اما ضربه این بازیکن از بالای دروازه بیرون رفت.

دقیقه ۱۶: مهرداد محمدی در محوطه جریمه ذوب‌آهن فرصت خوبی را پیدا کرد، اما این بخت را از دست داد.

دقیقه ۲۱: سانتر زبیر نیک نفس به گوستاوو بلانکو رسید، اما ضربه سر مهاجم استقلال در چهارچوب جایی نداشت.

دقیقه ۲۸: محمدحسین اسلامی در میانه میدان صاحب توپ شد و در حالی می‌توانست توپ را به مجید علیاری پاس داده و موقعیت خوبی را برای وی فراهم کند، اقدام به شوت‌زنی کرد که توپ با با فاصله زیادی از بالای دروازه سیدحسین حسینی به خارج رفت.

دقیقه ۳۲: ارسال جلال‌الدین ماشاریپوف به ایمان سلیمی مدافع پیش تاخته استقلال رسید، اما ضربه سر این بازیکن نیز از بالای دروازه به بیرون رفت.

دقیقه ۴۹: ارسال ابوالفضل جلالی از جناح چپ در حالی در شلوغی دروازه ذوب‌آهن به روزبه چشمی رسید و او موفق شد گلزنی کند، اما کوپال ناظمی به دلیل اینکه توپ پیش از رسیدن به چشمی به دستان مهرداد محمدی برخورد کرد، آن را نپذیرفت. بازیکنان و مربیان استقلال به این تصمیم اعتراض تندی داشتند.

دقیقه ۶۰: شوت محکم و روی پای ابوالفضل جلالی از راه دور در مسیر ورود به دروازه ذوب‌آهن اصفهان بود که با ضربه سر محمد قریشی مدافع ذوب‌آهن برگشت داده شد تا دروازه فروزان بسته بماند.

دقیقه ۶۴: ارسال ابوالفضل جلالی از جناح راست پس از سایش به سر محمدحسین مرادمند مدافع پیش تاخته استقلال به جلال‌الدین ماشاریپوف رسید و این بازیکن نیز با شوتی دیدنی و تماشایی توپ را به تور دروازه محسن فروزان چسباند تا بازی به تساوی کشیده شود.

دقیقه ۸۰: شوت محمدعرفان معصومی که در نیمه دوم جانشین کمال کامیابی‌نیا شد، از بالای دروزاه استقلال به خارج رفت.

دقیقه ۸۱: سانتر گریگول چابرادزه در حالی که نزدیک بود موقعین خوبی را نصیب مهاجمان ذوب‌آهن برای گلزنی کند با واکنش عالی حسینی دفع شد.

دقیقه ۸۲: شوت خطرناک و زمینی محسن آذرباد با اختلاف بسیار کمی از کنار دروازه استقلال به خارج رفت تا آبی‌پوشان نفس راحتی بکشند.

دقیقه ۳+۹۰: اشتباه مدافعان ذوب‌آهن اصفهان باعث شد تا توپ به گوستاوو بلانکو رسیده و او با شلیکی دیدنی تیر خلاص را به دروازه ذوب‌آهن شلیک کند، مهاجم آرژانتینی آبی‌ها به زیبایی هر چه تمام‌تر توپ را به تور چسباند تا ورزشگاه منفجر شود.

استقلال با این پیروزی به امتیاز ۵۷ رسید و به صدرنشینی کوتاه مدت پرسپولیس که ۵۶ امتیاز اندوخته دارد، پایان داد.

ترکیب استقلال:

سیدحسین حسینی، صالح حردانی، محمد حسین مرادمند (پیمان بابایی)، روزبه چشمی، ایمان سلیمی (میلاد فخرالدینی)، مهرداد محمدی (آرمان رمضانی)، زبیر نیک‌نفس (امید حامدی‌فر)، گوستاوو بلانکو، ابوالفضل جلالی (جعفر سلمانی)، جلال الدین ماشاریپوف و آرش رضاوند

ترکیب ذوب آهن:

محسن فروزان، امیرحسین جدی، محمد قریشی، محمدجواد محمدی (محسن آذرباد)، کمال کامیابی‌نیا (عرفان معصومی)، گریگول چابرادزه، فریبرز گرامی، مجید علیاری (امید لطیفی)، شایان مصلح، محمدحسین اسلامی و فردین یوسفی

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نخستین تصاویر از انفجار انتحاری در بدخشان + جزئیات | ۳ نفر کشته شدند
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان
  • انفجار و تخریب دو منزل مسکونی در ملایر بر اثر نشت گاز
  • احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده
  • انفجار در خودرو کاروان گارد پادشاهی عربستان
  • انفجار آزادی در دقیقه ۹۴؛ صدر جدول آبی ماند
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟