Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست روز چهارشنبه چهارم خرداد شورای امنیت با موضوع حمایت از غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه، با اشاره به آثار منازعات بر خاورمیانه اظهار داشت: منازعات و درگیری‌ها اثرات مخربی بر منطقه خاورمیانه داشته است، جایی که قوانین بین‌المللی بشردوستانه به طور آشکار نقض می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با استناد به گزارش دبیرکل سازمان ملل گفت: در یمن، حملات علیه مدارس، بیمارستان‌ها، زیرساخت‌های مخابراتی، جاده‌ها، کارخانه‌ها، خانه‌ها و سایر اهداف غیرنظامی منجر به ناامنی غذایی حاد شده است که با افزایش هشت درصدی تعداد افراد نیازمند، نسبت به اوایل سال ۲۰۲۱ وضعیت وخیم‌تر شده است. به همین ترتیب، وضعیت بشردوستانه در فلسطین در نتیجه دهه‌ها اشغالگری و سیاست‌های آپارتاید رژیم اسرائیل بدتر شده است. کشتار دسته جمعی و سیستماتیک غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان همچنان ادامه دارد و سرزمین فلسطین اشغالی بیشترین تعداد مجروحان بخش بهداشت و درمان را در جهان دارد.

وی ادامه داد: در غزه زیرساخت‌ها آسیب دیده و فلسطینی‌ها به دلیل محاصره غیرقانونی از خدمات اولیه محروم شده‌اند. در سوریه، ادامه اشغال، تروریسم و تحریم‌های یکجانبه میلیون‌ها نفر را آواره کرده، زیرساخت‌ها آسیب دیده، دسترسی محدود به منابع حیاتی و تجارت و عرضه مواد غذایی و محصولات کشاورزی را مختل کرده است.
نماینده دائم کشورمان در ادامه تأکید کرد: حمایت از غیرنظامیان در درگیری‌های مسلحانه یک اصل اساسی حقوق بشردوستانه است. با این حال، جامعه بین‌المللی شاهد عدم رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه و همچنین عدم پاسخگویی در قبال نقض شدید آن است.
سفیر ایران در سازمان ملل همچنین به اثرات پاندمی کرونا و توزیع ناعادلانه واکسن اشاره کرد و اظهار داشت: همه‌گیری کووید-۱۹ همچنین رنج مردم را تشدید کرده و فشارهای بیشتری را بر سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی وارد کرده است. بر اساس گزارش دبیرکل، تولید واکسن‌ها به بسیاری از نقاط جهان کمک کرده تا همه گیری را کنترل کنند، با این حال، توزیع آنها عمیقاً نابرابر است. نزدیک به سه میلیارد نفر هنوز منتظر اولین تزریق هستند که بسیاری از آنها در مناطق درگیری با سیستم‌های بهداشتی ضعیف زندگی می‌کنند. 

* کمک‌های بشردوستانه نباید تحت هیچ شرایطی سیاسی شود 
نماینده دائم ایران در این نشست برای حمایت بیشتر از غیرنظامیان و تسهیل کمک‌های بشردوستانه در مناطق درگیر منازعات بر موارد زیر تاکید کرد: کمک‌های بشردوستانه نباید تحت هیچ شرایطی سیاسی شود. ارائه حمایت و حفاظت به طور خاص برای افرادی که بیشترین آسیب پذیری را دارند، مانند زنان و کودکان، در جریان مخاصمات مسلحانه بسیار مهم است. در این راستا، تحریم‌های یکجانبه که به طرق مختلف مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه می‌شود، باید فورا لغو شود. تمام پرسنل پزشکی و بشردوستانه باید محافظت شوند. لازم است اطمینان حاصل شود که قوانین بین‌المللی بشردوستانه، به ویژه کنوانسیون‌های ۱۹۴۹ ژنو و پروتکل‌های اضافی، که به عنوان سنگ بنای چارچوب قانونی برای حمایت از غیرنظامیان عمل می‌کند، رعایت می‌شود.
وی همچنین تصریح کرد: برای حفاظت از غیرنظامیان، مداخله نظامی از جمله محاصره و اشغال خارجی باید پایان یابد. علاوه بر این، دستیابی به یک راه حل سیاسی بلندمدت تنها راه برای مصون نگهداشتن غیرنظامیان از آسیب و رنج است. در این راستا، دولت‌ها باید به تعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی برای جلوگیری و حل مسالمت آمیز منازعات عمل کنند.

تخت روانچی همچنین گفت: بسیار مهم است که سازمان ملل، به ویژه شورای امنیت، از طرف‌های منازعات بخواهد به تعهدات خود احترام بگذارند و قوانین بشردوستانه بین‌المللی را رعایت کنند تا غیرنظامیان را از سختی‌های بیشتر در امان نگهدارند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجید تخت روانچی سازمان ملل متحد شورای امنیت کمک های بشردوستانه قوانین بین المللی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رام‌الله: اگر حمایت آمریکا نبود نتانیاهو جرأت به چالش کشیدن قوانین بین‌المللی را نداشت

سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد اگر حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی نبود نخست وزیر این رژیم جرأت نمی‌کرد قوانین بین‌المللی را به چالش بکشد.

به گزارش ایسنا، نبیل ابوردینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: اگر حمایت غیر اخلاقی و جانبدارانه آمریکا از رژیم اشغالگر نبود بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل جرأت نمی‌کرد با پافشاری بر تکمیل و ادامه تجاوز و ارتکاب کشتارهای جمعی بیشتر علیه ملت فلسطین مشروعیت و قوانین بین‌المللی را به چالش بکشد.

طبق گزارش سما، وی افزود: جانبداری کورکورانه آمریکا از اسرائیل و حمایت از آن در برابر مجازات و قوانین و مشروعیت بین‌المللی ثابت کرد که دولت آمریکا شریک جنایت‌های نتانیاهو است و مسئولیت کامل ادامه جنگ نسل کشی را بر عهده دارد.

ابوردینه از دولت آمریکا خواست فورا وارد مداخله شده و مقامات رژیم اشغالگر را به توقف جنایت‌های خود ملزم کند و مانع حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح شود که پیامدهای خطرناکی برای تمام منطقه و جهان خواهد داشت.

وی از جامعه بین‌المللی خواست فورا برای ممانعت از ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی و مجازات آن به دلیل جنایت‌های جنگی و نقض تمام قوانین بین‌المللی وارد عمل شوند.

بنیامین نتانیاهو سه شنبه گفت: تغییری در اهداف جنگ ایجاد نشده است و ما هرگز حل و فصلی را درباره رفح نمی‌پذیریم. احتمال رسیدن به معامله تبادل اسرا اندک است. ما عقب نشینی کامل از نوار غزه را قبول نمی‌کنیم و تسلیم حماس نمی‌شویم. توقف جنگ قبل از نابودی گردان‌های حماس در رفح ممکن نیست.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد: چه درباره آتش‌بس و تبادل اسرا توافق کنیم و چه نکنیم نیروهای ما برای ریشه کن کردن حماس وارد رفح خواهند شد. این ایده که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف خود پایان خواهیم داد، غیرقابل قبول است. ما وارد رفح می‌شویم و تمام گردان‌های حماس را با توافق یا بدون توافق در آنجا نابود می‌کنیم تا به پیروزی کامل برسیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رام‌الله: اگر حمایت آمریکا نبود نتانیاهو جرأت به چالش کشیدن قوانین بین‌المللی را نداشت
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آفریقای جنوبی: از نزدیک تحقیقات دادگاه لاهه را دنبال می‌کنیم
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • مصر: منتظر تصمیم نهایی درباره پیشنهاد آتش‌بس در غزه هستیم/راه‌حل نظامی در رفح مردود است
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد