Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: جغرافیای حضور تولیدات نانو تکنولوژی ایران در 45 کشور از جمله کره جنوبی، استرالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، روسیه، مالزی، اندونزی و حتی آمریکای لاتین، حکایت از توانمندی‌ها و توفیقات دانشمندان کشور در این عرصه دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، سرکار امروز در تبریز اظهار کرد: آخرین اقتصاد استحصال شده از نانو تکنولوژی در کشور بالغ بر120هزار میلیارد ریال بوده که امیدواریم با تجربه مجدد رشد 100درصدی 8 سال گذشته در سال 1401 این رقم را به بیش از 200 هزار میلیارد ریال افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: ایران در حوزه نانو تکنولوژی دنیا از نظر توسعه کمی و کیفی در رتبه چهار دنیا و بعد از کشور‌های چین، هند و آمریکا و بالاتر از تمام کشور‌های اروپایی، ژاپن و کره جنوبی قراردارد.
سرکار، جایگاه ایران را با حضور در بازار جهانی تشریح کرد و افزود: جغرافیای حضور تولیدات نانو تکنولوژی ایران در 45 کشور از جمله کره جنوبی، استرالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، روسیه، مالزی، اندونزی و حتی آمریکای لاتین، حکایت از توانمندی‌ها و توفیقات دانشمندان کشور در این عرصه دارد.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: ارزش و عواید ارزی این بحث برای کشور در حال حاضر را سالانه بالغ بر 72 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این حجم از ارزآوری از توفیقات سال 96 است که به دلیل تحریم‌ها و مهمتر از همه بیماری کوئید 19 رشدی را تجربه نکرد و با روند ثابت ادامه داشته و با پتانسیل‌های بسیاری که در کشور برای این بخش وجود دارد هدفگذاری 500 میلیون دلاری صادرات نانو برای سال 1404 صورت گرفته است.
سرکار تاکید کرد: ظرفیت‌های نانو تکنولوژی ایران هم اکنون در 18 حوزه فناوری صنعتی بکار گرفته شده و در نتیجه این تلاش‌ها بالغ بر یک هزار و 120 نوع محصول تولیدی و تایید شده در بازار وجود دارد که توسط 330 شرکت دانش بنیان فعال در بخش نانو تولید و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه میشود.
رئیس ستاد نانو تکنولوژی ایران تاکید کرد: آخرین اقتصاد استحصال شده از نانو تکنولوژی در کشور بالغ بر120هزار میلیارد ریال بوده که امیدواریم با تجربه مجدد رشد 100درصدی 8 سال گذشته در سال 1401 این رقم را به بیش از 200 هزار میلیارد ریال افزایش یابد.
وی از دارو‌های ضد سرطان به عنوان اصلیترین دستاورد حوزه مدیریتش یاد کرد و گفت: در حال حاضر این تولیدات علاوه بر استفاده در بخش درمان کشور و قرار گرفتن با نازلترین قیمت در اختیار هموطنان، به عنوان دارو‌های گران قیمت با قیمت‌های قابل توجه به بازار‌های جهانی نیز ارائه میشود.
سرکار با اشاره به گستره نانو تکنولوژی تصریح کرد: از نانو در حوزه آب با بیش از 10 تکنولوژی در شیرین سازی آب دریا، تصفیه پسابها، حذف فلزات سنگین و ... استفاده میشود که کاربرد نانو در محیط زیست، نساجی، خودروسازی، صنعت هواپیماسازی و مخصوصا نانو در کشاورزی با افزایش بهرهوری، جلوگیری از ضایعات و افزایش ماندگاری را نیز میتوان به این حجم از گستره فعالیت‌ها اضافه کرد.
وی از افزایش فعالان و دانشمندان حوزه نانو از 10 نفر در 20 ساله گذشته و آغازین تکنولوژی نانو در کشور به 40 هزار نفر متخصص در گرایش‌های مختلف خبر داد و اضافه کرد: این تعداد افراد در واقعه پیریز حرکت نانوی کشور بوده و در بحث‍های طراحی، توسعه، بکارگیری و ... ایران را جزء غنی‌ترین کشور‌های دارای نیروی متخصص در دنیا قرار دادهاند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نقطه عطف نانو تکنولوژی را به همکاری با گروه صنعتی تراکتورسازی ایران به عنوان صنعت و سرمایه ملی گره زد و ابراز امیدواری کرد: طی یک سال آینده به دستاورد‌های شگرفی در حوزه نانو، برای مردم در حوزه صنعت و کشاورزی در سایه این همکاری دست یابیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نانو تکنولوژی نانو تکنولوژی ایران هزار میلیارد ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۲۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ ۷۰۰ تقاضا در انتظار مجوز

به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های نقد و بررسی نظام تنظیم‌گری شبکه نمایش خانگی در ایران با حضور سعید مرادی مدیرعامل اتحادیه تولید کنندگان فیلم و برنامه‌های تصویری ایران به میزبانی خبرگزاری مهر برگزار شد.

مرادی در ابتدای این نشست و در پاسخ به این سوال که با وجود دنیای آزاد اطلاعات چه الزامی به حضور نهاد تنظیم‌گر وجود دارد، گفت: همانگونه که ما در محیط خانوادگی خود برای رفتار اعضا محدوده‌ای را تعیین می‌کنیم، در دنیا نیز سازمان‌ها و دولت‌ها به دنبال این هستند که رفتار همسو و همگن را ایجاد کنند تا از ایجاد آسیب‌های اجتماعی برحذر بمانند.

وی افزود: در اروپا و آمریکا حوالی دهه ۱۹۷۰ موضوع تنظیم‌گری در فیلم و سریال ایجاد شد. به عنوان مثال هیچکاک درباره برخی تولیدات خود می‌گوید که «من حق نداشتم فرضا سرویس بهداشتی را در فیلم خود به تصویر بکشم». در کشور ما نیز از نیمه دوم دهه ۷۰ این مساله دارای اهمیت شد.

مرادی عنوان کرد: موضوع این است که در تولیدات رسانه‌ای و تصویری ما به دنبال تجارت و اقتصاد هستیم. زمانی که نگاه اقتصادی بر محصولات فرهنگی چیره شود، سازندگان به دنبال جذب مخاطب می‌روند. در این زمینه نیز لاجرم باید از جاذبه‌های تصویری استفاده شود که گاه بسیار برای جامعه مخرب است.

خشونت، خیانت و جاذبه‌های تصویری در آثار غرب

وی افزود: در غرب نیز این جاذبه‌های تصویری مانند خشونت، خیانت، موضوعات جنسی، مشروبات الکی و … در آثار تولیدی به وفور استفاده شده است و آثار آن در جوامع شان دیده می‌شود. در کشور ما نیز متاسفانه در برخی موارد استفاده از همین قواعد در تولیدات رسانه‌ای انجام شده است.

این فعال فرهنگی در ادامه با اشاره به نقش ساترا در تنظیم‌گری تولیدات رسانه‌ای و تصویری تصریح کرد: از سال ۱۳۹۵ که ساترا ایجاد شد، ۲ نقش مهم برای آن توسط سیاستگذار در نظر گرفته شد. اولاً ساترا باید به‌عنوان یک نهاد ناظر بر تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای کشور نظارت و کیفیت سنجی می‌کرد و دوم اینکه ساترا باید ریل‌گذاری مناسب را برای تولیدات فرهنگی کشور انجام می‌داد تا فرضا ۱۰ سال آینده مخاطب ایرانی از نقطه فعلی به یک نقطه متعالی‌تر برسد.

مرادی ادامه داد: در واقع تا پیش از سال ۹۵ به این دلیل که تولیدات سینمایی و سریالی کشور توسعه و تعدد زیادی نداشت، وزارت ارشاد می‌توانست به تنهایی بر این تولیدات نظارت داشته باشد اما امروز با توجه به رشد غیرقابل مقایسه تولیدات، سیاست‌گذار فرهنگی تشخیص داد که باید قدرت تنظیم‌گری خود را آرام آرام افزایش دهد. به همین منظور در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مساله دیده شد که یک نهاد مجزا مسؤولیت مرکزی را بر عهده گیرد و سایر نهادهای فرهنگی کشور نیز در امر تنظیم‌گری به کمک آن بیایند.

۷۰۰ تقاضا برای دریافت مجوز به ساترا داده شده است

وی در پاسخ به این سوال که «یکی از تهیه‌کنندگان مطرح کشور ادعا کرده است که ساترا تنظیم‌گر نیست، بلکه سد راه تولیدات هنری کشور است» عنوان کرد: این جمله قطعاً درست نیست. تاکنون ۷۰۰ تقاضا به ساترا برای دریافت مجوز تولید داده شده و این نهاد درخواست‌ها را کمتر از ۱ ماه پاسخ می‌دهد. بنابراین ساترا بیش از ۹۵ درصد درخواست‌ها را در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد و احیاناً اگر نیاز به اصلاح داشته باشد به‌صورت مشخص موارد اصلاحی را اعلام می‌کند تا سازندگان بتوانند با رعایت آن موارد، مجوز خود را دریافت کنند.

مرادی گفت: به نظر من به‌عنوان یک فعال صنفی، ساترا در این سال‌ها توانسته است تعامل و ارتباط خوبی را با جامعه سازندگان برقرار کند. در واقع سه وجه مهم برای تعاملات ساترا تنظیم شده بود و ساترا توانست هر ۳ بخش یعنی «حمایت از حقوق کاربران»، «حمایت از تولیدکنندگان و بخش خصوصی» و «حمایت از سفارش‌دهنده و سکوها» را به خوبی هماهنگ کند.

این تهیه کننده با تشریح اقدامات ساترا در ایجاد گفت‌وگو و آگاهی در بین تولیدکنندگان محتوا افزود: ساترا توانست اثبات کند این جمله که «رقیب نمی‌تواند ناظر نیز باشد» از اساس اشتباه است. زیرا ساترا اساساً رقیب نیست و به‌عنوان یک شریک در تولیدات رسانه‌ای و تصویری کشور نقش آفرینی می‌کند. این نهاد در سال‌های گذشته به واقع توانست در کنار بخش خصوصی باشد و با ایجاد گفت‌و گو به‌عنوان یک بخش همدل دغدغه تمام طرفین را لحاظ کند.

در پایان مدیرعامل اتحادیه تولید کنندگان فیلم و برنامه‌های تصویری گفت: برنامه ساترا فعال کردن بخش خصوصی و ظرفیت‌های خاموش است. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که این چه نفعی برای ساترا دارد؛ باید در پاسخ بگویم زمانی که نگاه به ارتقای کمی و کیفی آثار تولیدی باشد، ساترا کمک می‌کند که بخش خصوصی مشغول و فعال در زمینه تولیدات باشد و این نهاد نگاه ایجابی به بخش محتوا و آثار دارد.

ویدیوی این نشست را می توانید از اینجا دریافت کنید.

اتحادیه تولید کنندگان فیلم و برنامه‌های تصویری بزرگ‎ترین نهاد صنفی در حوزه محصولات سریالی و سینمایی است که بیش از ۱۰۰ شرکت تولیدکننده در آن عضویت و حضور دارند.

کد خبر 6088910

دیگر خبرها

  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران
  • ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ ۷۰۰ تقاضا در انتظار مجوز
  • ایران صادرکننده خدمات مهندسی و تکنولوژی های روز دنیاست
  • نیروهای مسلح ایران در اوج اقتدار در منطقه و جهان هستند
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است