Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان در کشور ایرلند با همکاری دانشگاههای چین، ماده ای شبیه به اسفنج ساخته اند که قادر به جذب ماده سمی «بنزِن» از هوای آلوده است.

به گزارش قدس آنلاین، بنزن یک ترکیب شیمیایی ارگانیک با فرمول مولکولی C۶H۶ است که با نام «سیکلوهگزاترین» هم شناخته می شود و یک ماده سرطانزا است که ریسک ابتلا به سرطان و سایر بیماریها را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بنزن یکی از اجزای طبیعی نفت خام است که در ترکیب بنزین هم وجود دارد و منشاء رایحه ای است که در پمپ بنزین به مشام می رسد. بنزن به عنوان یک ماده شیمیایی صنعتی به کار می رود که به علت سمی بودن کاربردهای مصرفی محدودی دارد. اکنون پژوهشگران دانشگاه «لیمریک» (Limerick) در ایرلند ماده جدیدی ساخته اند که قادر است بنزن را از هوا جذب و خارج سازد. به گفته پژوهشگران، این ماده قادر است حتی مقادیر ناچیز و اندک بنزن را از هوا بگیرد و مساله مهم اینکه نسبت به مواد موجود کنونی برای انجام این کار انرژی کمتری مصرف می کند. محققان باور دارند که این ماده اسفنج-مانند متخلخل (پرمنفذ) می تواند انقلابی در زمینه تلاش برای تامین هوای پاکیزه ایجاد کرده و تاثیر قابل ملاحظه ای در نبرد با تغییرات آب و هوایی داشته باشد. پروفسور «مایکل زاووروتکو» مسئول تحقیقات در بنیاد علوم و مهندسی کریستال دانشگاه لیمریک ایرلند و همکارانش با همکاری دکتر «شیانگ-جینگ کونگ» و همکاران از چند دانشگاه چین، این ماده جدید را ساخته و یافته های تحقیقات خود را در نشریه معتبر «نیچر متریالز» منتشر کرده اند. ترکیبات ارگانیک فرّار (VOCs) از جمله بنزن نوعی از آلاینده های سمی هستند که موجب مشکلات شدید محیط زیستی و سلامتی می شوند. ایجاد فناوری هایی برای زدودن بنزن از هوا و انجام این کار با مصرف کم انرژی چالشی بوده که تا کنون بر آن غلبه نشده است. زاووروتکو می گوید: خانواده ای از مواد پرمنفذ مانند اسفنج برای گرفتن بخار بنزن از هوای آلوده، تولید شده اند. این مواد تحت شرایط گرمای ملایم قابل احیا (تولید مجدد) هستند که این امر موجب می شود این مواد گزینه مناسبی برای تصفیه هوا و پاکسازی محیط زیستی باشند. این ماده جدید چنان حساسیت بالایی دارد که قادر است حتی ماده سمی بنزن را در مقادیر کم یک واحد در ۱۰۰هزار جذب کند. تحقیقات قبلی آزمایشگاه زاووروتکو منجر به تولید موادی برای گرفتن (جذب) کربن و برداشت آب (water harvesting) شده بود. مواد تولید شده برای برداشت آب ویژگی های مناسبی برای گرفتن و آزاد کردن آب از اتمسفر (جوّ زمین) دارد و هم اکنون در سامانه های رطوبت زدایی به کار می رود. مواد تولیدی جدید می تواند زمینه را برای ایجاد یک رویکرد کلی تازه در زمینه جذب و خارج ساختن مواد شیمیایی سمی از هوا فراهم سازد. انتهای پیام منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هوای آلوده فناوری ایرلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۳۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • رفع مشکل کمبود آب شرب روستای میرآباد مازول نیشابور
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان