Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@03:38:59 GMT

وزیرکار:۹۰درصد مستحق دریافت یارانه هستند

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۳۸۷۱

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه ۹۰ درصد مردم ایران مستحق دریافت یارانه هستند، افزود: هیچ ایرانی که جز این ۹۰ درصد باشد حقش ضایع نخواهد شد و هر زمان مشخص شود فردی مستحق دریافت یارانه است مبلغ ماه‌های قبل نیز به حسابش واریز می‌شود. ناطقان: حجت‌الله عبدالملکی پنج‌شنبه ۵ خردادماه در آیین افتتاحیه کارخانه دولومیت کلسینه نهاوند با اشاره به اینکه وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به چهار عرصه اصلی از زندگی مردم یعنی کار، آتیه، رفاه و اموال مردم می‌پردازد، افزود: ۴۰۰ شرکت به صورت کنترلی در اختیار صندوق‌های این وزارتخانه قرار دارد که همه این شرکت‌ها متعلق به مردم است و شرکت‌های دولتی محسوب نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اضافه کرد: مبلغی که در  سال ۱۴۰۱ شرکت‌های این وزارتخانه به صندوق‌ها واریز می‌کنند ۷۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است و به عبارتی از ۳۰ هزار میلیارد به ۵۲ هزار میلیارد رسیده است.
 
عبدالمکی با بیان اینکه برای رفع مشکلات مردم و مدیریت صحیح در این چهار عرصه تلاش می‌کنیم، اظهار کرد: اشتغال، تامین اجتماعی و فقر سه مسئله جدی است که در دستور کار این وزراتخانه قرار دارد.
 
وی مطرح کرد: وزارتخانه فوق سه راهبرد اساسی در مجموعه شرکت‌ها دنبال می‌کند که مدیریت سالم و کارآمد، مبارزه با فساد، کمک به تامین نیازهای اساسی کشور و سرمایه‌گذاری در حوزه های دانش بنیان با نگاه به زنجیره ارزشی هستند و کارخانه دولومیت کلسینه نهاوند جزء مورد آخر است.  
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در این وزارتخانه پنج صندوق وجود دارد که سهامدار آن مردم محسوب می‌شوند و حدود ۵۰ میلیون نفر از مردم مالک این صندوق‌ها هستند و شرکت‌های تابعه وزارت نیز تابع این صندوق‌ها هستند.
 
عبدالملکی در ادامه با بیان اینکه معدن یکی از بخش‌هایی است که ظرفیت بالایی در کشور دارد، تصریح کرد: ایران یکی از قوی‌ترین کشورهای معدنی دنیا است اما تا به حال بهره‌برداری لازم را از این بخش نشده است و غیر از پهنه‌های معدنی که تاکنون بهره‌برداری نشده ۵۰ درصد معادنی که کار خود را شروع کرده‌اند تعطیل هستند.  
 
وی با تاکید بر اینکه بخش معدن را باید در کشور فعال کنیم، عنوان کرد: فعال کردن بخش معدنی احتیاح به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و قابل قبول و کم کردن خام فروشی دارد و البته زنجیره فرآوری نیز باید جریان داشته باشد، علاوه بر این به دنبال فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه دانش بنیان هم هستیم.  
 
عبدالملکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره مردمی‌سازی یارانه‌ها بیان کرد: اجرای این طرح به نفع مردم است و باید مدیریت شود قیمت سایر کالاها تحت تاثیر کالاهای اساسی قرار نگیرد.
 
وی توضیح داد: میزان افزایش چهار کالای اساسی اتفاق افتاده ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به مراتب کمتر از پولی است که مستقیم به مردم پرداخت می‌شود، علاوه بر این برای اجرای پروسه طرح باید دقت شود افزایش قیمت‌ها تسری پیدا نکند و قیمت سایر کالاها کنترل شود.
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تمام کسانی که مستحق دریافت یارانه هستند باید یارانه دریافت کنند، شرح داد: دو گروه یارانه دریافت نکردند یک گروه کسانی که قبلا هم یارانه دریافت نمی‌کردند و گروه دیگر کسانی که در دهک دهم قرار داشتند و به دلیل غیرشفاف بودن اطلاعات اقتصادی خانواده‌هایشان یارانه به آنها تعلق نگرفته است.
 
عبدالملکی اضافه کرد: این دو گروه می‌توانند به سازمان هدفمندی یارانه‌ها مراجعه کرده و پرونده یارانه خود را فعال کنند، همچنین تاکنون بیش از ۸۰ درصد این افراد درخواست بازنگری داده‌اند و وضعیت آنها در حال رسیدگی است.
 
وی با اعلام اینکه ۹۰ درصد مردم ایران مستحق دریافت یارانه هستند، افزود: هیچ ایرانی که جز این ۹۰ درصد باشد حقش ضایع نخواهد شد و هر زمان مشخص شود فردی مستحق دریافت یارانه است مبلغ ماه‌های قبل نیز به حسابش واریز می‌شود. منبع: عصر ایران برچسب ها: وزیر کار ، نصف معادن ، تعطیل ، یارانه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزیر کار نصف معادن تعطیل یارانه مستحق دریافت یارانه هستند کار و رفاه اجتماعی صندوق ها ۹۰ درصد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها

به گزارش خبرنگار مهر، به‌روزرسانی فهرست ابر بدهکاران بانکی از سوی بانک مرکزی را شاید بتوان بزرگ‌ترین اقدام در راستای شناسایی عوامل وضعیت ناترازی بانک‌ها و خلق نقدینگی در اقتصاد کشور دانست، این فهرست حکایت از آن دارد که اغلب ابر بدهکاران بانکی، همان بانک‌ها در قالب یک نام دیگر هستند؛ به بیانی دیگر بانک‌ها با تأسیس شرکت‌هایی، تسهیلات کلان را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

آمار و اطلاعات موجود نشان می‌دهد؛ بانک‌ها به‌سهولت به شرکت‌های زیر مجموعه خود تسهیلات کلان پرداخت می‌کنند، به‌عنوان نمونه یکی از شرکت های زیر مجموعه یکی از بانک های خصوصی ۵۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده است.

این در حالی است که مطابق با آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات کلان بانک مرکزی، مجموع خالص تسهیلات و تعهدات اعطایی و ایجادشده به هر ذی‌نفع واحد که میزان آن حداقل معادل ۱۰ درصد سرمایه پایه مؤسسه اعتباری باشد، تسهیلات و تعهدات کلان محسوب می‌شود.

همچنین مطابق با همین آیین‌نامه، حداکثر مجموع تسهیلات و تعهدات کلان به هر ذی‌نفع واحد نباید از ٢٠ درصد سرمایه پایه آن مؤسسه اعتباری تجاوز کند. هر چند آیین‌نامه فوق خالی از اشکال نیست، اما همین مفاد قانونی نیز دور زده می‌شود.

درواقع بانک‌ها در یک تعامل جالب، به شرکت‌های زیرمجموعه سایر بانک‌ها تسهیلات پرداخت می‌کنند، در واقع شاهد تسهیلات ضربدری میان بانک‌ها هستیم.

البته پرداخت تسهیلات به‌منظور فعالیت اقتصادی مولد برای هر نظام اقتصادی قابل‌پذیرش است، اما در نظام بانکی کشور، شاهد شرکت‌های غیرمولدی هستیم که تسهیلات کلان را تنها به سبب زیرمجموعه بودن یک مؤسسه اعتباری و مالی دریافت می‌کنند.

از آنجایی که بانک‌های ناتراز یکی از علل اصلی افزایش نقدینگی هستند، لذا هر گونه تغییر در پرداخت تسهیلات کلان، به تغییر مولفه‌های اقتصادی کشور منجر می‌شود، اما شرایط فعلی، تغییر رویکردی را پیرامون پرداخت تسهیلات کلان بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود و کاهش خلق نقدینگی نشان نمی‌دهد.

شکل‌گیری فساد نتیجه پرداخت تسهیلات کلان از سوی بانک‌ها به شرکت‌های خودی

مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه خود بیان کرد: بانک‌های خصوصی در ابتدا برای مشارکت در فعالیت‌های مولد در جهت پیشرفت اقتصادی کشور مجوز دریافت کرده بودند؛ اما متأسفانه برخی از ساختارها، زمینه سوءاستفاده و فساد را در این حوزه فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه اطلاعی از منع قانونی بابت پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها ندارد، ادامه داد: بانک‌ها سپرده‌های مردم را جمع‌آوری کرده؛ اما در جهت منافع خاص خود یعنی پرداخت تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه بانکی که حتی عمده سهام‌داران اصلی آن نیز بانک‌ها هستند، به کار می‌گیرند و این مسئله یکی از مظاهر فساد است.

تراکم ثروت و فساد با پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های بانکی

به گفته افقه پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه باعث تراکم ثروت، فساد و محروم شدن توده مردم از تسهیلات بانک‌ها می‌شود. وی ادامه داد: چراکه تمرکز تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های خاص و وابسته به بانک‌ها یا حتی شرکت‌های محدود، توده مردم را از اخذ تسهیلات بانکی برای مشارکت در فرایندهای اقتصادی محروم می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برخی از اقتصاددان‌ها با تقلید از کشورهای موفق دنیا، بانکداری خصوصی و فشار برای بهره‌برداری از بخش خصوصی را بدون فراهم‌کردن زمینه و زیرساخت به کشور آوردند؛ اما متأسفانه شواهد نشان می‌دهد بانکداری خصوصی بسترساز بسیاری از فسادهای انجام شده در کشور بوده است.

وی در پایان با اشاره به تراکم ثروت پدیدآمده در بانکداری خصوصی گفت: به دلیل فراهم بودن زمینه فساد، این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها موجب تشدید نابرابری‌ها و سوءاستفاده عده‌ای از منابع کشور می‌شود.

کد خبر 6092788 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • با یک روز استراحت بیشتر فینال را به اسپانیا نمی‌باختیم
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • جریمه ۱.۹ میلیارد تومانی مشاورین املاک استان همدان
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • مشکلات مالکیت اراضی آبپخش حل شود
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید