Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه باید در مسیر احیای بافت تاریخی نیم نگاهی به تجربه‌های دیگر شهرهای کشور و همچنین کشورهای جهان داشته باشیم، گفت: نتیجه تعاملات شهرداری و میراث فرهنگی را در آینده نزدیک خواهیم دید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید مهدی موسوی موحد امروز _پنجشنبه، پنجم خردادماه_ در نشست «احیاگران بافت و ابنیه تاریخی» اظهار کرد: امروزه ارتباطات بسیار خوبی میان میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان به وجود آمده است که در آینده نزدیک نتیجه این تعاملات را شاهد خواهیم بود و در عرصه میدانی ظهور و بروز آن را شهروندان می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در رابطه با ثبت جهانی محور فرهنگی و تاریخی اصفهان جلسات متعددی برگزار شده است و امید است که در این مسیر بتوانیم همکاری مثمر ثمری با شهرداری داشته باشیم، گفت: حداقل زمان مورد نیاز برای تحقق این کار بزرگ دو سال است.

معاون میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: شایسته است در مسیر احیای بافت تاریخی نیم نگاهی به تجربه‌های دیگر شهرهای کشور و همچنین کشورهای جهان داشته باشیم، به طور مثال باید از تجربیات روستاهای ماسوله، ابیانه و شهر یزد در مسیر احیای بافت تاریخی استفاده کنیم.

موسوی موحد تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی همیار فعالان و سرمایه‌گذاران حوزه بافت تاریخی است.

در ادامه این نشست جمعی از فعالان و سرمایه گذاران احیاگر بافت و ابنیه تاریخی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

علیرضا جلیلی‌فر، یک مرمت گر با بیان اینکه باید به نحوی سیاست‌های خود را تعیین کنیم که برای احیای بافت تاریخی از سراسر جهان متقاضی داشته باشیم، گفت: پیشنهاد می‌شود برای جوانان تحصیل کرده در رشته‌های هنری، معماری و مرمت گری دوره‌های کارآموزی در عرصه میراث فرهنگی برگزار شود.

وی اظهار امیدواری کرد: نخستین پایانه گردشگری ایران در اصفهان راه اندازی و دفاتر گردشگری متعدد در آنجا مستقر شوند.

این فعال حوزه ابنیه تاریخی مطرح کرد: لازم است نظارت‌ها در سطح شهر افزایش یابد تا عده‌ای سودجو اقدام به تخریب خانه‌های میراثی و برج سازی نکنند.

احمد تولا، احیاگر ابنیه تاریخی اظهار کرد: هم خوان نبودن معماری منازل اطراف یک محله تاریخی و یا ابنیه تاریخی برای گردشگران جای سوال دارد، در این راستا شهرداری‌ها نباید مجوز ساخت و سازهای نامتعارف با بافت تاریخی را بدهند.

وی ادامه داد: باید فرآیندها در شهرداری برای احیا گر بافت تاریخی به نحوی چیده شود که احیا گر تنها دغدغه ساخت ابنیه تاریخی را داشته باشد و دیگر پازل‌های احیای محله‌های تاریخی توسط شهرداری تکمیل شود.

بهنام کوچکیان، معمار و مرمت‌گر اظهار کرد: لازم است در صدور پروانه تعمیر ابنیه تاریخی افق بلندی دیده شود، چون مجوز سه ماهه برای تعمیر ابنیه تاریخی معنا و مفهومی ندارد.

وی افزود: باید یک نفر مشخص برای پیگیری امور مربوط به احیاگران بافت تاریخی شهر در شهرداری‌ها وجود داشته باشد.

مهریار ذکائی، مرمت‌گر نیز اظهار کرد: در پروسه اخذ مجوز باید یک کارشناس مسلط به ابنیه تاریخی و شرایط آن در سازمان آتش نشانی وجود داشته باشد.

وی پیشنهاد داد: صرفاً اقدام به ستاره دار کردن ساختمان‌های میراثی در شهر نکنیم بلکه مشوق‌های خوبی برای سرمایه گذاران در این بخش اختصاص دهیم.

حسین مقصودی، سرمایه گذار در عرصه ابنیه تاریخی گفت: باید یک بانک اطلاعاتی جامع از ابنیه تاریخی شهر اعم از مالکان شخصی و حقوقی مشخص و نسبت به وضعیت آنها تعیین تکلیف کنیم.

احمد علایی دیگر احیا گر بافت تاریخی اظهار کرد: از نکات مهم پیش از احیای بافت و ابنیه تاریخی ایجاد دسترسی‌های هموار برای این مکان‌ها است، چنانچه دسترسی‌های خوبی از سوی شهرداری برای این ابنیه و بافت‌ها ایجاد نشود، همه آنها به مکان‌هایی خالی از سکنه تبدیل می‌شوند.

کد خبر 577885

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ميراث فرهنگي شهرداری اصفهان شهر شهر اصفهان وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کلانشهر مدیریت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مسیر احیای بافت تاریخی ابنیه تاریخی میراث فرهنگی داشته باشیم مرمت گر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۴۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد

افشین صالحی نژاد گفت: در پی شکایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان پیرامون احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت، دادستانی ضمن بازدید میدانی از محل پروژه شهر جدید، دستور توقف موقت کار را صادر کرد.

وی با بیان این مطلب که بایستی کار در محدوده اراضی شهرک جدید تا بررسی کارشناسی مجدد متوقف شود، بیان داشت: آثار تاریخی خط قرمز و میراث فرهنگی ماست و باید به منظور حفظ و نگهداری از آن دقت شود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت افزود: شهر قدیم جیرفت یکی از دو محوطه تاریخی مهم جیرفت است که شرایط ثبت جهانی را دارد و نباید اجازه داد سهم این اثار تاریخی ارزشمند در ثبت جهانی از دست برود.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی با قاطعیت از اجرای طرح نهضت ملی مسکن حمایت می‌کند؛ اما مسئولان راه و شهرسازی بایستی در مناسب‌ترین مکان و پس از انجام اقدامات کارشناسی این طرح را عملیاتی و اجرا کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی