Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ بعدازظهر امروز پنج شنبه دریابان شمخانی دبیرشورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقه ای به تاجیکستان سفر کرده با آجیت دوآل مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند دیدار و‌گفتگو کرد.

شمخانی، در این دیدار با اشاره به تحولات پیچیده ای که در محیط امنیتی منطقه و در سطح بین المللی در شرف تکوین است اظهار داشت: رایزنی و همکاری مستمر کشورهای مستقل برای ایفای نقش فعال در شکل گیری مناسبات جدید در عرصه بین المللی ضرورتی اجتناب ناپدیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: تحولات افغانستان با توجه به تاثیرگذاری مستقیم آن بر امنیت منطقه یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که باید مستمرا در دستور کار گفتگوهای منطقه ای باشد.

شمخانی تشکیل دولت فراگیر با حضور جریانها و گروههای قومی و مذهبی در این کشور را از الزامات شکل گیری ثبات پایدار در افغانستان عنوان کرد و افزود: موج گسترده مهاجرت اتباع افغانستانی به ایران نشان می دهد که هنوز در گروههای مختلف اجتماعی ،امنیت روانی لازم برای زندگی عادی در این کشور ایجاد نشده است.

 

 

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به توافقات قبلی دو کشور مبنی بر ارسال کالاهای هندی از طریق ایران به افغانستان افزود: تا رسیدن به شرایط مطلوب در این بخش فاصله زیادی وجود دارد و باید با تلاش بیشتر موانع موجود برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه همکاری دو کشور برای فعال سازی بندرچابهار شرایط قابل قبولی را طی می کند اما تسریع در فعالیتهای جاری می تواند مسیر دسترسی دو کشور به بازارهای اسیای مرکزی را متحول نماید.

شمخانی مواضع مشترک ایران و هند در بسیاری از موضوعات منطقه ای و بین المللی را فرصتی قابل توجه برای توسعه مناسبات در عرصه های اقتصادی و تجاری ذکر کرد و افزود: مبادلات اقتصادی ایران و هند در افقی ۵ ساله می تواند از سطح غیر قابل قبول فعلی به ۳۰ میلیارد دلار در سال برسد.

آجیت دوآل مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند نیز در این دیدار شرایط حاکم بر افغانستان بویژه تداوم فعالیت تروریستها در این کشور را نگران کننده خواند وی عدم شکل گیری دولتی فراگیر با حضور نمایندگان گروههای قومی ومذهبی در افغانستان را چالشی مهم عنوان کرد و افزود: گروههای تروریستی تهدید کننده امنیت ملی هند همچنان در افغانستان حضور دارند و آزادانه فعالیت می کنند.

وی گفت: در وضعیت فعلی افغانستان، مسئولیت پذیری که اولین شرط فعالیت یک حکومت است بسیار ضعیف می باشد.

دوآل، موضوع آوارگان و مهاجرین افغانستانی را مسئله ای بسیار مهم و نیازمند توجه همسایگان این کشور عنوان کرد و افزود: مردم افغانستان از نظر معیشتی نیز بسیار در مضیقه هستند و جامعه جهانی باید ارسال فوری کمکهای غذایی و دارویی به مردم این کشور را مدنظر قرار دهد.

وی گفت: حجم بالای تسلیحات آمریکایی باقی مانده در افغانستان که بخشی از آن بدست تروریستها افتاده، یکی از تهدیدات مهم برای همسایگان این کشور است.

آجیت دوال بر ضرورت فعال سازی ظرفیت های اقتصادی، تجاری و ترانزیتی میان دو کشور تاکیدکرد و گفت: پیشرفت فعالیت ها در بندر چابهار مطلوب نیست و باید مشترکاً برای خروج از این وضعیت که می تواند نقش موثری در فعال شدن کریدور شمال- جنوب  داشته باشد، تلاش کنیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا افغانستان تاجیکستان علی شمخانی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا امنیت ملی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۴۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران

تین نیوز

شماری از آگاهان امور اقتصادی افغانستان می گویند که این کشور می تواند خط آهن قزاقستان را که از طریق این کشور به جنوب آسیا وصل می شود، از طریق اسلام قلعه به خط آهن ایران وصل کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی دولت سرپرست افغانستان به تازگی با سریک ژومانگارین معاون نخست وزیر قزاقستان درمورد احداث شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کرد.

اکنون این موضوع مطرح است که ایجاد این شبکه خط آهن چه اهمیتی برای افغانستان و کشورهای منطقه دارد؟ و افغانستان چه سودی از آن می برد؟

شبیر بشیری آگاه امور اقتصادی در این ارتباط، گفت: افغانستان بدنبال گسترش تجارت دوجانبه با کشورهای همسایه و منطقه و همچنین گسترش شبکه حمل و نقل و ترانزیت افغانستان به عنوان یک کشور محصور در خشکی با کشورهای همسایه و منطقه است.

بشیری با بیان اینکه حکومت سرپرست افغانستان و بخش خصوصی افغانستان از ایجاد این شبکه راه آهن استقبال می کنند، اظهار داشت: با تطبیق این شبکه خط آهن، افغانستان بر اساس موقعیت ژئوپلیتیک که در منطقه دارد می تواند نقش استراتژیک را بازی کند و آسیایی مرکزی را به آسیایی جنوبی وصل کند.

این آگاه امور اقتصادی گفت: با ایجاد این خط آهن، ترانزیت و حمل و نقل تجارتی ایجاد می شود و افغانستان نقش پل ارتباطی میان آسیای مرکزی و آسیایی جنوبی را به خوبی ایفا می کند.

بشیری خاطرنشان کرد: در صورت محقق شدن این ایده تجارتی و حمل و نقلی، منافع اقتصادی زیادی عاید افغانستان و کشورهای منطقه خواهد شد.

در همین حال، آذرخش حافظی آگاه امور اقتصادی گفت: افغانستان به عنوان یک کشور محصور در خشکی به انواع مختلف حمل و نقل زمینی نیاز دارد و ایجاد خط آهن قزاقستان از طریق افغانستان به جنوب آسیا نقش ترانزیتی افغانستان را ارتقا بخشیده و حمل و نقل را تسهیل می کند.

حافظی افزود: ایجاد این شبکه برای رونق اقتصادی و ارایه بهتر خدمات، بالا رفتن نقش ترانزیت افغانستان اثر مثبت دارد و درعین حال و برای همگرایی منطقه ای مفید می باشد.

این آگاه امور اقتصادی افزود: ایجاد خط آهن قزاقستان از طریق افغانستان به جنوب آسیا، سبب گسترش مناسبات تجارتی، صنعتی و خدماتی میان آسیایی مرکزی و آسیایی جنوبی و سایر کشورهای منطقه می شود.

وی تصریح کرد: ما با جمهوری اسلامی ایران خط آهن از طریق اسلام قلعه را داریم و می توانیم خط آهن قزاقستان را که خاک افغانستان را به جنوب آسیایی وصل می کند، به جمهوری اسلامی ایران هم وصل کرده و این پروژه بزرگ اقتصادی را محقق کنیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است