Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: با توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌ها که بعضی از آنها در حوزه انرژی به قرارداد منجر شده است، طبق برنامه‌ریزی‌ها ظرف یک سال و نیم آینده سقف مبادلات تجاری ایران و روسیه به سالانه ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (پنجشنبه، پنجم خردادماه) در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت ۱۴ سیما با اشاره به سفر زمستان پارسال رئیس‌جمهور به روسیه و ملاقات با همتای روس خود، گفت: در آن سفر تصمیم‌هایی گرفته شد و به‌دنبال آن نشست‌های پرشماری در تهران و مسکو در همه حوزه‌ها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بنده از طرف دولت به‌عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه منصوب شدم، افزود: در روسیه نیز در ابتدا نیکلای شولگینوف، وزیر انرژی روسیه برای این مهم انتخاب شده بود، که روس‌ها این سطح را به معاون نخست وزیر خود که پیش‌تر در بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی تهران-مسکو بوده است و تجربه خوبی نیز در این زمینه دارد و نماینده این کشور در نشست‌های اوپک‌پلاس به شمار می‌آید، ارتقا دادند.

وزیر نفت با اشاره به اینکه سقف رقم کنونی مبادلات تجاری ما با روسیه ۴ میلیارد دلار است، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌هایی که هر دو کشور دارند برنامه‌ریزی کرده‌ایم که این سقف را سالانه به ۴۰ میلیارد دلار برسانیم.

اوجی اظهار کرد: خوشبختانه با دستور رئیس‌جمهور، در ایران کارگروه عالی اقتصادی به سرپرستی معاون اول رئیس‌جمهور شکل گرفت که ما هم گزارش‌های خو را به این کمیسیون مشترک ارائه خواهیم داد و نشست‌های هفتگی نیز انجام خواهد شد.

وی اعلام کرد: پس از سفر رئیس‌جمهور به روسیه کارگروه‌های مختلف در همه حوزه‌ها ایجاد و نشست‌های مختلف در مسکو و  تهران برگزار شد که بنده و وزیر راه و شهرسازی نیز در چند نشست حضور داشتیم.

وزیر نفت گفت: در گذشته در حوزه‌های صنعت، تجهیزات پزشکی و کشاورزی مذاکرات دوجانبه‌ای انجام شده بود که در سفر الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه به تهران که همراه با یک هیئت عالی‌رتبه و معاونان وزارتخانه‌های مختلف اعم از انرژی، صنعت، حمل‌ونقل، کشاورزی، حوزه دولتی مجمع فدراسیون روسیه و  استانداران مناطق آستاراخان و در حقیقت در همه حوزه‌ها در سطوح معاونان وزارت‌خانه‌ها وی را همراهی می‌کردند، توافق‌های خوبی انجام شد.

اوجی با بیان اینکه هیئت بلندپایه روسیه در تهران دارای اختیار تام بودند، افزود: خوشبختانه دیروز و بخش هم امروز نشست‌هایی فشرده‌ داشتیم و توافق‌های خوبی انجام شد، یکی از محورهای مورد بحث مسائل مالی و بانکی بود که در این باره نیز تصمیم‌هایی به‌منظور استفاده از ارزهای ملی در روابط دوجانبه و پیمان‌های پولی دوجانبه اتخاذ شد.

وزیر نفت تصریح کرد: در بحث اتصال سوئیچ کارت شتاب ایران به سوئیچ کارت روسیه، با محور بانک مرکزی ایران و تشکیل کارگروه در این زمینه و  استفاده از خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری که دولت روسیه به جمهوری اسلامی اختصاص داده که تا به حال نزدیک به ۵۰ درصد آن استفاده شده است و  پروژه‌هایی در حوزه انرژی، نیروگاهی و حوزه حمل‌ونقل با طرف روس به توافق‌های خوبی رسیدیم.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه انرژی توافق‌های خوبی داشتیم هم در بحث توسعه میدان‌های مشترک و میدان‌های نفت و گاز و سرمایه‌گذاری‌های مشترک و در حوزه محصولات پتروشیمی، دانش فنی، صدور کاتالیست‌ها و بحث سوآپ گاز، سوآپ فرآورده‌های نفتی و حتی نفت خام در قالب کارگروهی مشترک توافق‌های خوبی انجام شد.

اوجی گفت: در حوزه حمل‌ونقل هم که یکی از محورهای مهم مذاکراتی ما بود و در بحث کریدور حمل ونقل بین‌المللی شمال و جنوب و خط راه‌آهن رشت - آستارا و خط‌ آهن گرمسار - اینچه‌برون و همچنین بحث کشتیرانی و دریانوردی، حوزه ریلی و زمینی که در این باره نیز کارگروهی مشترک که در وزارت راه وشهرسازی شکل گرفته، توافق‌های خوبی با طرف روس انجام شد.

وزیر نفت ادامه داد: در حوزه کشاورزی توافق شد که ۵ میلیون تن غلات را روسیه به ایران اختصاص دهد که خوشبختانه تنظیم قرارداد آن در این سفر نهایی شد. در بخش صنعت نیز که یکی از حوزه‌های مهم محور مذاکرات ما با آقای نواک بود خوشبختانه توافق شد که کمک به توسعه همکاری‌های صنعتی دو کشور و بحث افزایش صادرات متقابل صنعت، اعم از مواد خام مورد نیاز دو کشور و در حوزه زمینه ساخت راه‌آهن، ماشین‌سازی، صنعت هوایی، صنعت کشتی‌سازی و ادوات و تجهیزات کشاورزی انجام شود.

وی افزود: در بحث پیگیری لغو روادید بازرگانان و گردشگری هم توافق‌های خوبی شد که امیدواریم به‌زودی عملیاتی شوند.

اوجی با تشکر از سفر ایران در روسیه و معاون اول رئیس‌جمهور که در این دو سه ماه و پس از سفر رئیس‌جمهور به روسیه در بحث کمیسیون مشترک همکاری‌های زیادی داشتند، گفت: امیدواریم که با این توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی که دیروز امضا شد مردم آثار آن را مشاهده کنند.

وزیر نفت افزود: ایران و روسیه هر دو تحت تحریم‌های ظالمانه قرار دارند، اما با ظرفیت‌های خوبی که این دو کشور دارند بی‌شک می‌توانیم تحریم‌ها را در حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل، صنعت، جهاد کشاورزی و صدور تجهیزات و دارو خنثی کنیم.

وی درباره کریدور شمال و جنوب نیز اظهار کرد: امیدواریم با کارگروه مشترکی که در این باره شکل گرفته که هم بحث پروژه‌های راه‌آهن و پروژه رشت - آستارا که مورد تاکید روسای جمهور ایران و روسیه هست و خط آهن گرمسار - اینچه‌برون در نیمه دوم امسال عملیاتی شوند.

اوجی درباره زمان اجرایی شدن توافق ۴۰ میلیارد دلاری با روسیه نیز گفت: با این توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌ها که بعضی از آنها هم در حوزه انرژی منجر به قرارداد شده است ظرف یک و نیم سال آینده و با برنامه‌ریزی که در دستور کار داریم به سقف ۴۰ میلیارد دلار در سال در روابط تجاری ایران و روسیه برسیم.

منبع: شانا

کلیدواژه: جواد اوجی وزیر نفت روسیه ۴۰ میلیارد دلار توافق های خوبی کمیسیون مشترک ایران و روسیه حوزه انرژی رئیس جمهور توافق ها وزیر نفت حمل ونقل انجام شد دو کشور حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۴۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود/ نتانیاهو بی‌رحم است

رئیس جمهوری ترکیه امروز (جمعه) تعلیق مبادلات تجاری با رژیم صهیونیستی از سوی آنکارا را اقدامی ضروری دانست و نخست‌وزیر رژیم اشغالگر را فردی بی‌رحم توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، «رجب طیب اردوغان» اظهارداشت: آنچه از سوی «رژیم» اسرائیل علیه فلسطینی‌ها انجام می‌شود، قابل قبول نیست و اسرائیل تاکنون حدود ۴۰ هزار فلسطینی را کشته است. ما به عنوان مسلمان نمی‌توانیم در مقابل این جنایات سکوت کنیم.

وی اضافه کرد: مرحله قطع روابط تجاری با [رژیم] اسرائیل ضروری بود و انجام شد. حجم تجارت سالانه ما با اسرائیل ۹.۵ میلیارد دلار بود و ما چنین در نظر گرفتیم که این تجارت وجود ندارد و فاز جدیدی را آغاز کردیم.

اردوغان اضافه کرد: در دیدار سال گذشته خود با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در آمریکا در حاشیه نشست‌های سازمان ملل متحد، مواضع خود و گام‌هایی را که باید برداشته شود به او گفتم، اما نتانیاهو بی‌رحم است و بی‌رحمی او از طریق قتل عام علیه فلسطینی‌ها استفاده شد و ما نمی‌توانستیم بیشتر از این صبور باشیم.

رئیس جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: برخی احزاب سیاسی در ترکیه قبل از انتخابات به ما در رابطه با روابط با اسرائیل حمله می‌کردند و این حملات غیرقابل توجیه بود. ما تا پایان انتخابات صبر کردیم و اکنون تصمیم به قطع کامل روابط تجاری با اسرائیل گرفتیم.

این اظهارات پس از آن بیان شد که وزارت تجارت ترکیه پنج‌شنبه شب در بیانیه‌ای توقف روند صادرات و واردات به مقصد فلسطین اشغالی یا از مبدأ آن را تایید کرد.

بلومبرگ پیشتر در گزارشی نوشته بود: آنکارا از روز پنجشنبه، تمامی واردات از اسرائیل و صادرات به آن را متوقف کرد.

رئیس جمهوری ترکیه، پیشتر از در دستور کار بودن قطع کلیه روابط تجاری با رژیم اشغالگر خبر داده بود.

کد خبر 750347

دیگر خبرها

  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • تعلیق مبادلات تجاری با اسرائیل ضروری بود/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • پرداخت‌های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند 
  • پرداخت‌ های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند؟
  • پرداخت‌های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند؟
  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور