Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در ابتدای این جلسه محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، چگونگی و علت ریزش ساختمان متروپل و همچنین شیوه امداد رسانی و آواربرداری را تشریح کرد.

وی گفت: از ابتدای حادثه، وزیر کشور، استاندار و سایر مسئولان استانی و نهادهای امدادی در منطقه حاضر شدند و وزیر کشور شخصا فرماندهی عملیات امداد و نجات را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استاندار خوزستان افزود: یک دستگاه بالگرد، ۱۵۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین، تجهیزات امداد رسانی و بیش از ۷۰۰ نیروی امدادی و انتظامی در محل حضور دارند.

خانچی با اشاره به چالش های پیش روی امداد رسانی تصریح کرد: حضور خانواده های حادثه دیده وداغدار، حضور افراد متفرقه در صحنه و همچنین موضوع ریزش بخش ناپایدار سازه مجاور، کار آواربرداری را با مشکلات و محدودیت جدی مواجه کرده است.

گزارش آتش نشانی

قدرت الله محمدی رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری تهران که از سوی وزیر کشور به عنوان فرمانده میدان تعیین شده است هم در این جلسه گفت: بیرون آوردن اجساد همراه با ازدحام و احساسات جمعیت، موجب شد که آواربرداری و امداد رسانی با مشکلات فراوانی روبرو شود.

 

 

گزارش هلال احمر

پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشور هم در این جلسه اظهار کرد: سرعت امداد رسانی در این حادثه نسبت به سایر حوادث گذشته از جمله پلاسکو، از سرعت مناسبی برخوردار بوده است اما شرایط با پیچیدگی و خطرات جدی همچون احتمال ریزش بخش ناپایدار این ساختمان در هرلحظه رو برو است که کار را سخت تر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: همه امکانات و تجهیزات در منطقه وجود دارد و همه نیروها، سازمان ها و نهادها به صورت شبانه روزی در حال تلاشند. امدادگران و نیروهای نظامی و انتظامی حاضر در محل حادثه هم با اطلاع کامل از احتمال خطر فروریختن ساختمان، این خطر را پذیرفته اند و باجدیت در حال آواربرداری هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر کشور همچنین با تقدیر از حضور به موقع و مستمر وزیر کشور که از ابتدای حادثه تا کنون در منطقه حاضر شده است، گفت: شخص وزیر کشور از همان ابتدا فرماندهی و مدیریت این بحران را برعهده گرفت و به صورت شبانه روزی در میدان و در کنار امدادگران و نیروهای مردمی حضور دارد.

گزارش سازمان مدیریت بحران

محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم دیگر مسئول حاضر در این جلسه بود که گفت: دلیل این حادثه، دور زدن قانون و تخلف آشکار و جدی در ساخت آن بوده است.

وی افزود: مهندسان ناظر و شهرداری در زمان ساخت و فرایند اجرای این مجتمع، به قانون و مقررات توجه نداشته اند که امروز شاهد این فاجعه تلخ هستیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: باید توجه داشت که خرمشهر و آبادان به دلیل قرار گرفتن بر روی یک گسل رانشی، نباید بیش از ۸ طبقه مجوز ساخت داشته باشند. از این رو، باید در اسرع وقت باید برای مقام سازی ساختمان هایی که نسبت به این مساله بی توجهی کرده اند، ارزیابی و اقدام جدی انجام شود.

 

 

حضور ۱۱ گروه کارشناسی در محل حادثه

دکتر احمد وحیدی وزیر کشور پس از استماع گزارش های ارائه شده، گفت از همان ابتدا گروه های کارشناسی و متخصص شکل دادیم به طوری که بیش از ۱۱ گروه از کارشناسان در محل حضور داشتند و نقطه نظرات خود را برای چگونگی آواربرداری و کمک به مصدومان ارائه کردند.

وی با اشاره به پیچیدگی ها و دشواری های عملیات امداد و نجات در این حادثه گفت: حضور احساسی مردم و سازه ناپایدار بخش دیگر این ساختمان، مشکلات جدی برای امداد رسانی و آواربرداری ایجاد کرده است.

وزیر کشور ادامه داد: در شرایط حاضر نیز، سازه ناپایدار که بر اساس نظر متخصصان با احتمال ریزش جدی مواجه است، برای ما نگرانی عمیق ایجاد کرده. با این حال، همه تدابیر لازم در نظر گرفته شده است تا خدای نکرده برای امداد رسانان و نیروهای  انتظامی و حاضر در محل، حادثه دیگری ایجاد نشود.

دکتر وحیدی خاطرنشان کرد: اقدامات و برنامه های لازم در حال انجام است تا شهر سریع تر به حالت عادی بازگردد و از این شرایط بحرانی عبور کنیم.

وی همچنین از همه دستگاه ها و نهادهای حاضر در این بحران، از جمله هلال احمر، اورژانس ،آتش نشانی، قرارگاه خاتم، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، شرکت پالایش نفت و به ویژه مردم آبادن که باوجود داغدار بودن، تلاش کردند تا در کنار نیروهای امدادی به حادثه دیدگان کمک کنند، تقدیر و تشکر کرد.

گزارش استاندار خوزستان

صادق خلیلیان استاندار خوزستان هم در این جلسه گفت: این جلسه به منظور تسریع در روند انجام عملیات برگزار شد تا ضمن بررسی بیشتر، هرچه سریعتر کار آواربرداری به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه ستاد بحران حادثه ساختمان متروپل از ساعات اولیه تشکیل شد، افزود: از نخستین ساعت حادثه، وزیر کشور و برخی دیگر از مدیران استانی و ملی در محل حادثه حضور یافتند و به طور مرتب، جلسات لازم تشکیل و تقسیم کار انجام شد.

استاندار خوزستان یادآور شد: آواربرداری از نقاطی که احتمال وجود افراد زیر آوار می رفت با تجهیزات کامل آغاز شد اما باتوجه به اینکه نگرانی ریزش قسمتی از ساختمان وجود دارد، کار با حساسیت بیشتری دنبال می‌شود.

خلیلیان ادامه داد: عدم رعایت استانداردها و مشکلات فنی عامل ریزش بود؛ پروانه این ساختمان ۶ طبقه بود اما در ۱۱ طبقه ساخته شد. همچنین ساختمان نیمه کاره و در همکف چندین مغازه فعال و افرادی در زمان حادثه در آن حضور داشتند.

وی گفت: از ساعات اولیه و با توجه به نیاز به نیروهای باتجربه امدادرسان، تیم‌های عملیات حادثه پلاسکو کمتر از ۲۴ ساعت در محل حضور یافتند و شرکت‌ها و موسسات نیز از ساعات اولیه، تجهیزات خود را برای حادثه ارسال کردند.

استاندار خوزستان همچنین به بازداشت ۱۱ نفر متهم اعم از سه شهردار و ناظر کیفی و کسانی که در شهرداری در این موضوع تاثیر گذار بودند، اشاره کرد.

آمادگی کمیسیون عمران مجلس 

علاوه بر این، محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با تشکر و تقدیر از تلاش های شبانه روزی وزیر کشور و شیوه مدیریت و عملکرد وی از ابتدای این بحران تا کنون، گفت:به نمانیدگی از مجلس شورای اسلامی و به دستور ئیس مجلس در آبادان و محل حادثه حضور یافتیم .

وی افزود: انتظار داریم که آواربرداری به همین روال با دقت و حساسیت بالا انجام شود تا خدای نکرده حادثه دیگری پیش نیاید.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون آن برای هرگونه کمک از جمله در نظر گرفتن اعتبارات لازم برای مقاوم سازی بافت های موجود، آمادگی دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا آتش نشانی هلال احمر متروپل آبادان افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی استاندار خوزستان امداد رسانی وزیر کشور هلال احمر محل حادثه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۵۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران

  ایران در سال‌های گذشته علاوه بر حضور در نمایشگاه‌های خارجی در هفته جاری اقدام به برگزاری نمایشگاهی کرد تا تجار خارجی بتوانند توانمندی‌های تولیدی و صادراتی ایران را ببینند و از آن مطلع شوند. درباره این نمایشگاه گزارشی تهیه کرده‌ایم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید. 
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران همزمان با اجلاس ایران و آفریقا در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. در این نمایشگاه تجار ۱۰۰ کشور حضور داشتند و ۸۸ کشور علاوه بر تجار، مسئولان‌شان نیز از این توانمندی‌ها بازدید کردند. این نمایشگاه از سوی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با معرفی محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی برگزار شد. حضور بیش از ۲۲۳۰ بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر از ۸۸ کشور جهان از دستاوردهای این نمایشگاه بود. آن‌طور که ‌مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده حدود ۳ تا ۵ میلیارد یورو قرارداد تجاری در این نمایشگاه منعقد شده و این توافق‌ها در یک فرآیند یک تا دو ساله به قرارداد و ایجاد فرصت تجاری منجر می‌شود.از جمله نکات قابل توجه در این نمایشگاه رشد ۲۰ درصدی نسبت به بازدید و فضای نمایشگاهی بود. این نمایشگاه در ۱۷ سالن نمایشگاهی در متراژ ۵۰ هزار متر با حضور ۸۰۰ شرکت ایرانی برگزار شد که در این نمایشگاه شرکت‌ها و بازرگانان از کشورهای مختلف دنیا، حضور داشته و اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگ‌ترین برندهای صنعتی ایران در حوزه‌های صنعتی مختلف کردند. 
   
استقبال همسایگان
در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی حضور تجار خارجی از کشورهای مختلف از جمله افغانستان، پاکستان، عراق، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، کشورهای آفریقایی، چین، روسیه و ... کاملا محرز است به‌طوری که به هر غرفه‌ای که مراجعه می‌کنید تعدادی از این افراد در حال گفت‌وگو با مسئولان غرفه هستند و به عبارتی فضای نمایشگاه در مقایسه با بسیاری از نمایشگاه‌هایی که تاکنون در این محل برگزار شده بسیار پرشور و زنده‌تر است.به گفته یکی از بازدیدکنندگان افغانستانی، ایران یکی از کشورهای مهم منطقه به لحاظ تجاری و سیاسی محسوب می‌شود، بنابر این تیم آنها از یک شرکت ساختمانی در افغانستان برای کسب اطلاعات در زمینه ساخت و ساز به ایران آمده است و گفت‌وگوهایی نیز با چند شرکت فعال ایرانی انجام داده‌اند.یک بازدید‌کننده از کشور تونس نیز گفت: برای بار اول است که به ایران آمده‌ام و وارد‌کننده تجهیزات کشاورزی هستم، دستاوردهای ایران در بخش‌های مختلف صنعتی برای من بسیار شگفتی‌آفرین است و امیدوارم بتوانم باز هم به ایران بیایم. از قبل شنیده بودم که ایران کشوری بزرگ و زیباست اما مشاهده آن چیز دیگری است.
   
تقاضای کشورهای آفریقایی و عربی برای خرید پنل خورشیدی از ایران
‌یک تولید کننده پنل خورشیدی در خصوص استقبال کشورهای مختلف از این تولید صنعتی در کشور گفت: همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد این نمایشگاه با استقبال بی‌نظیر مواجه شد.‌وی بیان کرد: مذاکرات زیادی در این نمایشگاه با تجار مختلف از کشورهای تونس، عمان، عراق، پاکستان، افغانستان داشته‌ایم و تجار این کشورها برای خرید پنل‌های خورشیدی از ما ابراز تمایل کرده‌اند.‌این فعال اقتصادی گفت: تولید‌کنندگان با چالش‌های بسیاری از جمله تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از آن، تامین و تخصیص ارز، عدم همکاری گمرک برای ترخیص به موقع کالا و ... مواجهند که لازم است دولت این مسائل را رفع کند تا یک تولید کننده با خیال آسوده به تولید ادامه دهد.در نمایشگاه امسال یک تولید‌کننده تایر و تیوب موتورسیکلت گفت: اکسپو زمینه‌ای برای آشنایی کشورهای مختلف و همچنین کشورهای آفریقایی با صنایع ایران است از طرفی کشورهای آفریقایی نیز با توجه به دارا بودن مواد معدنی فراوان بسیار مورد توجه ما هستند اما به عنوان یک تولید‌کننده برای صادرات با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم که یکی از آنها عدم ثبات در قیمت‌ها به دلیل تغییرات مداوم نرخ ارز و مواد اولیه است.یکی از زیرساخت‌های لازم برای حمل و نقل کالا بین ایران و آفریقا حمل بار از طریق کشتی است که در این زمینه شرکت کشتیرانی خطوط منظم کشتیرانی را راه‌اندازی کرده است و جالب این‌که حمل بار از محل کارخانه انجام می‌شود. اما با توجه به این‌که واردات از کشورهای آفریقایی به ایران محدود است یکی از معضلات این است که این کشتی‌ها برای برگشت اغلب بار به اندازه کافی ندارند.‌

وعده صادق، نماد قدرت ایران
عباس علی‌آبادی، وزیر صمت گفت: این نمایشگاه و اقدامات دیگری که دولت بعد از وعده صادق انجام داد نشان اقتدار کشور بود و فکر می‌کنم یکی از دلایل استقبال بی‌نظیر از نمایشگاه همین بود. وی همچنین بیان کرد: بازدیدکنندگان از این نمایشگاه می‌گویند مطمئن هستیم که شما قدرتمند هستید و ما به خاطر اقتدار شما آمده‌ایم.‌به گفته عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان «هدف ما در این نمایشگاه این است که شناخت متقابلی صورت گیرد؛ از آنچه آنها می‌خواهند و آنچه ما داریم و آنچه ما می‌خواهیم به آنها معرفی کنیم.»

دیگر خبرها

  • وقوع سیل و آبگرفتگی در ۴ استان کشور | عملیات امدادی در این استان‌ها ادامه دارد
  • امدادرسانی هلال‌احمر در ۴ استان متاثر از بارش‌ها
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • حضور ۸۰ دندان پزشک از سراسر کشور در اردوی جهادی شیراز
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران
  • شکایت؛ پاسخ سپاهان به شکایت پرسپولیس
  • ۵ مصدوم در پی انحراف از جاده خودرو در محور آبادان به اهواز
  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
  • انفجار منزل مسکونی در قوچان یک کشته برجای گذاشت
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو