Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظهر امروز خبرگزاری مهر مورد حمله سایبری واقع شد. در این حمله سایبری برای دقایقی کوتاه یک خبر جعلی و مضحک روی سایت قرار گرفت که به سرعت شناسایی شد.

این خبر جعلی مدعی کمبود آرد و ایجاد صف‌های طویل در نانوایی‌های کشور شده و با ادبیاتی سخیف و معاندانه طرح اقتصادی دولت را زیر سوال برده بود.

نکته قابل تأمل ماجرا که اهداف این اقدام خرابکارانه را روشن‌تر می‌سازد آن است که در خبر جعلی مذکور ادعا شده بود در پایلوت توزیع نان، نابسامانی شدید وجود داشته و منجر به کمبود نان شده است! حال آنکه طرح نان کارتی تنها در استان زنجان در حال انجام است و نه در آن استان و نه در سایر استان‌ها نابسامانی و مشکلی در پخت و توزیع نان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پشت پرده ماجرای این خبر جعلی چیست و از کجا آب می‌خورد؟

این نخستین بار نیست که جریان معاند می‌کوشد از طرق مختلف به رسانه‌های کشور حمله کرده و با انتشار تصاویر و مطالب کذب و موهن، اهداف خود را پیش ببرد. هک آنتن صدا و سیما از سوی جریان نفاق در بهمن ماه سال گذشته، یکی از موارد تلاش و تقلای آن‌ها برای خودنمایی است.
آنچه پشت پرده این سناریو را تا حد زیادی روشن می‌کند، آن است که در حالی که این خبر جعلی تنها چند دقیقه بسیار کوتاه منتشر و سپس به سرعت حذف شد، اما بلافاصله یک رسانه فارسی زبان سعودی اقدام به عملیات روانی درباره آن کرد و این نشان دهنده آمادگی و هماهنگی کامل میان خرابکاران و این رسانه سعودی صهیونیستی است.

گفتنی است ادبیات به کار رفته در خبر جعلی مذکور به وضوح و آشکارا نشان دهنده آن است که خرابکاران هدفی جز تشویش اذهان عمومی درباره طرح اقتصادی دولت نداشته‌اند. به نظر می‌رسد شکست این جریان در میدان عمل و فضای واقعی برای به آشوب کشاندن کشور و تکرار آبان ۹۸، باعث سرخوردگی و عصبانیت آنان و روی آوردن به اقدامات ایذایی و عملیات روانی در فضای مجازی شده است.

منبع : مهر

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حمله سایبری خبرگزاری خبر جعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۵۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس

سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یکی از خواننده‌های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه‌های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می‌کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می‌کند.

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش‌های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می‌توانند موضوع را از طریق مرکز فوریت‌ها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • سازنده صفحه جعلی از یک خواننده معروف در اینستاگرام دستگیر شد
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • سفر غافلگیر کننده دبیر کل ناتو به اوکراین
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند