Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسکودا با تعیین شرط جدید در آزمون وکالت برای وکالت در مراکز استان‌ها، به دنبال نخبه‌پروری است یا با دور زدن قانون به دنبال درآمد بیشتر برای کانون‌های وکلا است؟! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، اطلاعیه تکمیلی آگهی آزمون وکالت 1400 را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اطلاعیه در راستای وعده قبلی اسکودا بعد از انتقادات به انتشار آگهی آزمون در 26 اردیبهشت و درست یک روز قبل از لازم‌لاجرا شدن قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار منتشر شده است.

آگهی نخست بر اساس قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری تدوین و منتشر شده بود که در آن تعیین ظرفیت پذیرش کارآموز وکالت در هر استان را وابسته به نظر هیئت سه‌نفره (رئیس کل دادگستری، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلای آن استان) دانسته بود اما با اجرایی شدن قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار، کانون‌های وکلا موظف‌اند به هر شرکت‌‌کننده‌ای که حداقل 70 درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را کسب کند، پروانه وکالت صادر کنند.

کانون‌های وکلا منتقد شماره یک تصویب این قانون بودند اما با توجه به اینکه خود را ملزم به اجرای قانون می‌دانند، مقابل انتقادها و اعتراض‌ها کوتاه آمدند و اطلاعیه تکمیلی آگهی آزمون را با توجه به قانون تسهیل منتشر کردند که هدف نخستین آن (در ماده 5 که مرتبط با بحث وکالت است) شکستن انحصار و محدودیت در صدور پروانه وکالت و بالا بردن سرانه وکیل در کشور است.

با این حال اسکودا و تصمیم‌گیران آن گویا راهکاری پیدا کردند تا به زعم خود مانع افزایش تعداد وکلا در مراکز استان‌ها شوند!

در بند 3 این اطلاعیه آمده است: امتیاز اشتغال به وکالت در شهر مرکز استان فقط برای داوطلبانی در نظر گرفته شده که بتوانند 80 درصد از نمره کل آزمون را کسب کنند.

در حالی این بند آگهی، برای وکلای مرکز استان‌ها، شرایط ویژه‌تری درخواست کرده که انتقال وکلا از شهرها به مراکز استان‌ها و از استانی به استانی دیگر، با ارائه درخواست رسمی و بررسی در کانون وکلای استان مربوطه و به خصوص پرداخت هزینه‌های مصوب (گاهاً میلیاردی) در هیئت مدیره‌ها ممکن است.

از این روست که بالاتر بودن حدنصاب قبولی برای متقاضیان وکالت در مراکز استان‌ها که به هر حال تقاضا برای آن و نیز نیاز این شهرها به وکیل بیشتر است، به معنای پذیرش درخواست‌های متعدد برای انتقال به مراکز استان‌هاست که شائبه کسب درآمد بیشتر را تداعی می‌کند.

به نظر می‌رسد اسکودا با تعیین شرط کسب 80 درصد نمره کل آزمون وکالت 1400 برای وکالت در مراکز استان‌ها، به نوعی قصد دور زدن قانون با هدف کاستن از وکلای شاغل در مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ را دارد یا اینکه می‌خواهند شرط وکالت در این شهرها را پرداخت هزینه‌هایی کنند که به واسطه آن درآمد کانون‌های وکلا افزایش خواهد یافت.

کما اینکه اگر هدف اسکودا ممانعت از تمرکز وکلا در مراکز استان‌هاست، می‌توانند دو مسیر را تعیین کند؛ یا اینکه اقدام به رتبه‌بندی بر اساس نمرات متقاضیان کند و هر داوطلبی که حائز نمره بیشتری شد اجازه وکالت در مرکز استان را داشته باشد یا اینکه در زمان ثبت نام، شهر مورد تقاضا برای وکالت را اعلام کند.

در آخر اینکه؛ قوه قضائیه و معاونت حقوقی آن به عنوان مجری آیین‌نامه لایحه استقلال کانون‌های وکلا (مصوب 1400) باید نسبت به رفع شائبه‌های ایجاد شده و اتخاذ شرایط برابر برای متقاضیان وکالت در مراکز استان‌ها اقدام جدی صورت دهد.

آزمون وکالت 1400 بدون تعیین ظرفیت برگزار می‌شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قوه قضائیه آزمون وکالت اسکودا قوه قضائیه آزمون وکالت اسکودا وکالت در مراکز استان ها کانون های وکلا آزمون وکالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۷۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها

یاسین کیخا، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، درخصوص جزئیات فراخوان‌های منتشرشده از سوی بنیاد برای جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: طرح جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی (خصوصی و دولتی)، طی سه مرحله فراخوان انجام و در هر مرحله تعدادی کد شغل از سوی سازمان‌ها، اعلام شد.

وی ادامه داد: در آخرین فراخوان، حدود ۳ هزار کد شغل، براساس اعلام نیاز سازمان‌ها و ارگان‌ها اعلام شد.

کیخا گفت: سال گذشته، طی یک فراخوان نیمه متمرکز برای بخش خصوصی، حدود ۵۰۰ کد شغل با اعلام نیاز از ۹۰ شرکت خصوصی، اطلاع‌رسانی شد و حدود ۸۰۰ نفر ثبت‌نام کردند.

وی به ارگان‌هایی که بیشترین استقبال برای ورود به آنها در فراخوان‌ها، وجود داشت اشاره کرد و گفت: از میان دستگاه‌های دولتی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بنادر بیشترین آمار جذب نخبگان را داشته است که حدود ۱۴۰ نفر، به این ارگان معرفی شدند.

معاون سرآمدان بنیادملی نخبگان، به چگونگی تعیین کد شغل‌ها در فراخوان‌های استخدامی نخبگان اشاره کرد و ادامه داد: اغلب ارگان‌ها و نهاد‌های مرتبط براساس نیاز سازمانی خود، کد شغل‌هایی را اعلام می‌کنند. 

وی ادامه داد: ابتدا، کد شغل‌ها توسط سازمان‌ها به سازمان اداره استخدامی ارائه می‌شود و سپس این سازمان باید کد‌های اعلام‌شده را تایید کند.

کیخا درخصوص جایگاه‌های شغلی که در فراخوان‌ها برای نخبگان درنظر گرفته می‌شود، گفت: جایگاه‌های شغلی، اغلب نخبگانی است و براساس تخصص نخبگان درنظر گرفته می‌شود، اما ممکن است در یک سازمان، نخبه به‌عنوان کارشناس اداری هم استخدام شود.

وی به «سامانه دانا» اشاره کرد و توضیح داد: بعد از اینکه فراخوان‌ها توسط بنیاد ملی نخبگان منتشر شد، افراد می‌توانند از طریق سامانه دانا، مدارک موردنیاز را ارسال کرده و از شرایط استخدامی برای نخبگان، اطلاعات جامعی را به‌دست آورند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در پایان از ورود بنیاد ملی نخبگان به حوزه علوم انسانی و اجتماعی برای فراخوان‌های استخدامی خبر داد و گفت: در ارگان‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور، ظرفیت‌های مختص نخبگان علوم انسانی را برای جذب، در فراخوان‎ها اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • حسینی: ظرفیت درآمدزایی خلیج فارس بهره‌برداری می‌شود
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • تامین زیرساخت‌های صادراتی مهمترین حلقه زنجیره ارزش
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/ اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • بیشترین آمار جذب نخبگان در دو ارگان/اعلام ۳ هزار کد شغلی برای نخبه‌ها
  • اولویت زنجیره ارزش بادام و آبزی‌پروری در چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • پشتوانه‌سازی و قهرمان‌پروری از مهمترین برنامه‌های هیات اتومبیلرانی خوزستان