Web Analytics Made Easy - Statcounter

شمخانی گفت: برخی کشورهای منطقه و فرا منطقه ای در حال انتقال تروریستهای تکفیری به افغانستان هستند.

به گزارش عصرایران به نقل از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (جمعه) در چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای در دوشنبه سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شمخانی در ابتدای این سخنرانی از رییس جمهور و همتای تاجیکستانی خود بخاطر برگزاری چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقه ای تشکر و قدردانی کرد. 

وی در ادامه با تبیین شرایط منطقه به ویژه تحولات افغانستان در بیست سال گذشته و با اشاره به شکست و فرار افتضاح آمیز امریکا از افغانستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان برقراری امنیت و صلح و ثبات در افغانستان بوده و آن را بستر مورد نیاز برای توسعه و رفاه مردم این کشور و نیز مردم منطقه می داند.

وی با اشاره به اینکه ایران در طول سالهای متمادی میزبان نزدیک به پنج میلیون نفر از مردم شریف افغانستان بوده است؛ گفت: در غیاب کمک های موثر بین المللی و در شرایط تحریم های ظالمانه میزبانی از این تعداد مشکلات فراوانی را بر کشورما تحمیل کرده است.

شمخانی، خاطر نشان کرد: جمعیت اتباع افغانستان که به ایران آمده اند از جمعیت ۱۱۰ کشور در دنیا بیش تر است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان افزود: مقصر اصلی در وقوع دو فاجعه شامل بروز جنگ بیست ساله در افغانستان و جنگ اوکراین سیاست های غلط و توسعه طلبانه امریکا است.

وی گفت: آمریکا نه تنها باید دارائی های مردم افغانستان را آزاد کند، بلکه باید خسارت های مادی که در افغانستان به بار آورده را جبران کند.

شمخانی در ادامه گفت: ایران، امنیت در منطقه را امری به هم پیوسته می داند و معتقد است، امنیت، صلح و ثبات در افغانستان برای همه ی کشورهای منطقه ضروری و لازم است.

وی تصریح کرد؛ کشورهای منطقه باید با تمرکز بر عوامل امنیت آفرین، اقدامات بازدارنده مشترک برای جلوگیری ازشکل گیری هسته های ناامنی و بی ثباتی را در دستور کار قرار دهند.

شمخانی، تروریسم و افراطگرایی را از عوامل مهم ناامنی در افغانستان ذکر کرد و گفت: متاسفانه شواهد و قرائن نگران کننده ای از حضور و دخالت برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه ای در انتقال و هدایت تروریست ها به افغانستان در دست داریم.

وی افزود، البته برای مقابله با این مشکل باید کشورها، به ویژه هیات حاکمه ی افغانستان پاسخگوی مسئولیت های خود باشند.

شمخانی گفت: افزود، احساس تبعیض و محرومیت از حقوق در ابعاد مختلف یکی از اصلی ترین زمینه هایی است که اجازه سوء استفاده را به گروه های تروریستی می دهد و بایستی بسترهای چنین بلایی را از بین برد.

دبیر شورای عالی امنیت کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امنیت و ثبات در افغانستان رابطه ی وثیقی با استقرار حاکمیت فراگیر دارد تصریح کرد؛ اگر اقوام و گروه های این کشور خود را شریکی موثر در حاکمیت و اداره ی آن بدانند، حداقل بخشی از مشکلات این کشور التیام می یابد.

شمخانی با اشاره به تداوم دخالت های امریکا در افغانستان گفت: اگر بخواهیم زمینه دخالت آمریکا در افغانستان را محدود نماییم باید با همکاری یکدیگر برای حل مشکلات مردم این کشور به ویژه مشکلات اقتصادی راه حل های مناسب را اتخاذ کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، تلاش همگانی برای مقابله با تروریسم و کمک به ایجاد سازوکاری برای بازگشت مهاجران افغانستانی به کشورشان را از دیگر راه های کمک به ایجاد ثبات در این کشور ذکر کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دبیر شورای عالی امنیت شورای عالی امنیت ملی کشورهای منطقه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۹۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷

جسوربیک چوریف، معاون وزارت حمل‌ونقل ازبکستان اظهارداشت انتظار می‌رود پروژه راه‌آهن «افغان ترانس» تا پایان سال ۲۰۲۷ تکمیل شود.

چوریف در جریان سومین نشست سرمایه گذاری بین المللی تاشکند، گفت: «این پروژه به اتصال سه کشور ازبکستان، افغانستان و پاکستان کمک خواهد کرد. راه‌آهن نقش مهمی در ایجاد دهلیز ترانسپورتی اوراسیا ایفا خواهد کرد. در نتیجه کشورهای آسیای مرکزی به یک بندر اقیانوس هند دسترسی خواهند داشت.»

وی تصریح کرد: این راه‌آهن زمان انتقال کالا را از ۳۵ روز به ۵ روز و هزینه انتقال کالاها را حداقل ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

این درحالیست که امروز هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان با هدف بررسی شرایط افزایش تجارت میان ترکمنستان و افغانستان وارد هرات شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • یک کشته و چهار زخمی در حمله به کاروان نیروی هوایی هند در کشمیر
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است