Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@16:38:59 GMT

چند نکته درباره بیماری «آبله میمونی»

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۰۶۶۵

چند نکته درباره بیماری «آبله میمونی»

علی احمدی امروز در جمع خبرنگاران گفت: تا کنون موردی از آبله میمون در استان گزارش نشده‌است.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ضمن تبیین تعاریف و مفاهیم مورد مشکوک، محتمل و قطعی در نظام مراقبت بیماری‌های واگیر در استان و کشور، افزود: این سه واژه با یکدیگر کاملا متفاوت هستند و تعاریف اختصاصی دارند. 

وی با بیان اینکه در نظام مراقبت آبله میمونی هر فردی که دچار ضایعات پوستی، تب و بزرگی غدد لنفاوی باشد می‌تواند مشکوک به این بیماری باشد، تصریح کرد: اما علائم مذکور در سایر بیماری‌ها نظیر آبله مرغان، مونوکلئوزیس عفونی، سرخک و سرخجه نیز مشاهده می‌شود و شرط کافی برای تشخیص این بیماری نیست و برای تشخیص دقیق بیماری باید از روش‌های تشخیصی آزمایشگاهی استفاده و به شرح حال بیمار توجه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

احمدی با بیان اینکه واژه محتمل نیز به مواردی از بیمار احتمالی گفته می‌شود که فرد علاوه بر علائم بیماری باید از نظر اپیدمیولوژیک نیز دارای سابقه سفر به مناطق آلوده یا تماس با فرد آلوده نیز باشد، خاطرنشان کرد: هنگامی که با روش‌های آزمایشگاهی (تست PCR) وجود بیماری ثابت شود به آن مورد قطعی تشخیص بیماری گفته می‌شود.  

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به این که تاکنون مورد قطعی از بیماری آبله میمونی در کشور و استان ما مشاهده نشده‌است، اظهار داشت: خوشبختانه با زیرساخت فراهم‌شده برای کنترل کرونا، آمادگی برای مقابله با آبله میمون وجود دارد و اما برای پیشگیری از ورود این بیماری به کشور باید تمهیدات و مراقبت‌های لازم انجام پذیرد.

وی افزود: ضمن کنترل بیماری در مرزهای ورودی، هموطنان نیز رعایت نکات و پروتکل‌های بهداشتی را مدنظر قرار دهند.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بسیاری از نکات پیشگیرانه در خصوص بیماری آبله میمونی مشابه روش‌های پیشگیری از کرونا می‌باشد، بیان کرد: استفاده از ماسک و شست‌و‌شوی دست‌ها و رعایت بهداشت فردی بسیار مؤثر است.

راه‌های انتقال آبله میمون

احمدی راه‌های انتقال بیماری را از طریق تماس مستقیم با ترشحات تنفسی و تاولی فرد آلوده عنوان کرد و افزود: ضایعات بیماری به صورت تاول‌های پوستی ظاهر می‌شود که تماس با ترشحات این ضایعات می‌تواند باعث سرایت بیماری شود. 

وی با تاکید بر اینکه در صورت مواجهه با فردی که دارای زخم‌های تاولی است باید از تماس با ترشحات این ضایعات اجتناب کرد، افزود: همچنین تماس مستقیم با ترشحات تنفسی فرد بیمار نیز ممکن است باعث سرایت بیماری شود. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: خوشبختانه سرایت‌پذیری آبله میمونی مانند کرونا شدید نیست اما باید از نظر سلامت عمومی مراقبت جدی انجام تا از ورود بیماری به کشور جلوگیری شود و در صورت مشاهده موارد ابتلا به بیماری نیز باید سریعا تشخیص داده شود تا بتوان آن را کنترل کرد.

وی از اعلام پروتکل کشوری هماهنگ در خصوص تشخیص و پیشگیری بیماری آبله میمونی از سوی وزارت بهداشت در آینده نزدیک خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر آموزش کارکنان بهداشتی درمانی شروع شده‌است.

دوره کمون بیماری آبله میمون

احمدی دوره کمون بیماری مذکور را حدود دو تا سه هفته دانست و بیان کرد: شروع بیماری معمولا با تب است و یک تا سه روز پس از بروز تب، بثورات جلدی ظاهر می‌شود که معمولا از صورت آغاز شده و ممکن است به گردن و دیگر اندام‌ها نیز گسترش یابد. 

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این بثورات پوستی به صورت دانه‌های قرمز است که در نهایت به تاول‌های بزرگی نظیر آبله مرغان و حتی بزرگتر از آن تبدیل می‌شود، گفت: سپس تاول‌ها ترکیده و روی آن‌ها دلمه تشکیل می‌شود و پس از مدتی بهبود می‌یابد. 

احمدی از علائم دیگر بیماری به لنفادنوپاتی یا بزرگی غدد لنفاوی گردن اشاره کرد و آن را علامت مشخصه این بیماری دانست و تاکید کرد: فرد در صورت بروز تب و بثورات و بزرگی غدد لنفاوی سریعا به مراکز بهداشتی مراجعه کند.  

کودکان را جدی بگیرید

وی با اشاره به اینکه این بیماری در همه گروه‌های سنی می‌تواند بروز کند، تاکید کرد:‌ عوارض بیماری آبله میمونی در کودکان بیشتر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به افرادی که سابقه سفر به کشورهای آلوده در روزهای اخیر داشتند یا افرادی که با آن‌ها در تماس بودند توصیه کرد: در صورت بروز تب، ضایعات پوستی و تورم غدد لنفاوی حتما به پزشک و مراکز بهداشتی دولتی مراجعه کنند تا پیگیری‌های لازم در خصوص این بیماری برای آنان انجام پذیرد. 

وی در پایان به افرادی که قصد سفر به سایر کشورها را دارند نیز توصیه کرد که وضعیت این بیماری را در مقصد خود رصد کنند و حتما نکات بهداشتی را رعایت و در صورت بروز علائم مشکوک پس از بازگشت به کشور به مراکز بهداشتی مراجعه کنند./فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: آبله میمون بیماری آبله میمونی بیماری آبله میمون غدد لنفاوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین

جلوخانی مدیر کل دامپزشکی قزوین گفت: هاری یک بیماری ویروسی کشنده و مشترک بین انسان و دام است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می‌کند و میزان کشندگی آن بسیار بوده و در گوشتخواران اهلی، وحشی و انسان و غالبا از طریق گزش با بزاق آلوده ایجاد می‌شود وحیوان هار علایمی از قبیل ترشح شدید بزاق، عدم توانایی در بلع، حمله و گاز گرفتن اجسام و ناله کشیدن را نشان داده و در نهایت فلجی و مرگ به دنبال دارد.

جلوخانی، واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار در روستا‌ها را موثرترین اقدام در راستای کنترل و پیشگیری این بیماری برشمرد و افزود: این اداره کل ضمن ایمن نمودن این دسته از دام‌ها، در صورت رخداد کانون‌های احتمال هاری، به بازدید و اقدامات میدانی مثل نمونه‌برداری از دام مشکوک به هاری و ارسال به آزمایشگاه مرجع ملی، واکسیناسیون اورژانسی متعاقب گزش، مراقبت فعال در کانون و واحد‌های موجود در شعاع کانون بیماری، نظارت بر دفن بهداشتی و ضدعفونی جایگاه دام مشکوک به هاری و آموزش و ترویج را به مرحله اجرا درمی‌آورد.

مدیرکل دامپزشکی قزوین از دامداران خواست در راستای کنترل بیماری ضمن همکاری با تیم‌های دامپزشکی، از تماس سگ‌های نگهبان با سگ‌های بلاصاحب از طریق حصارکشی مناسب خانه و دامداری جلوگیری به عمل آورده و در صورت برخورد با موارد مشکوک مراتب را سریعا به ادارات دامپزشکی شهرستان مربوطه اطلاع دهند و یا با شماره گویای ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۵۱۲ تماس حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم