Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@08:31:29 GMT

کدام قهرمان؟ خلعتبری یا تام کروز؟!

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۱۶۱۵

کدام قهرمان؟ خلعتبری یا تام کروز؟!

«با شنیدن نام «ماوریک» ناخودآگاه یاد شهید سرافراز سرلشکرخلبان «حسین خلعتبری» افتادم که در ایام جنگ به‌خاطر نبوغ او در پرواز، او را «حسین ماوریک» صدا می‌زدند، کسی که می‌گفت: اگر ذره‌ای از خاک وطنم به پوتین سربازی دشمن چسبیده باشد آن را با خونم می‌شویم»

به گزارش خبرنگار ایمنا، مالک شیخی، روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه در یادداشتی که در فضای مجازی انتشار یافت، با اظهار تأسف از معرفی قهرمانان پوشالی به‌جای قهرمانان واقعی نوشت: « هم‌زمان با جشنواره فیلم «کن» فرانسه که این روزها سروصدای زیادی برپا کرده است، برای اکران فیلم « Maverick » ، تام کروز بازیگر معروف این فیلم، کنار یک جنگنده هوایی مراسم فرش قرمز فیلم را برگزار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از مخابره این حرکت جنگ‌طلبانه به جهان، آن هم از یک جشنواره فرهنگی، با شنیدن نام «ماوریک» ناخودآگاه یاد شهید سرافراز سرلشکرخلبان «حسین خلعتبری» افتادم که در ایام جنگ به‌خاطر نبوغ او در پرواز، او را «حسین ماوریک» صدا می‌زدند. کسی که می‌گفت: اگر ذره‌ای از خاک وطنم به پوتین سرباز دشمن چسبیده باشد، آن را با خونم می‌شویم.»

او در ادامه با اشاره به این که «ماوریک» یک موشک ضد دریاست که اهداف متحرک را در دریا مورد هدف قرار می‌دهد، نوشت: «ای‌کاش سینمای جهان به‌جای قهرمانان پوشالی، قهرمانان واقعی را معرفی می‌کرد، در سال ۱۳۵۹ در عملیات غرورآفرین مروارید وقتی ناوچه اوزای عراق برای در امان ماندن کنار یک ناو تجاری پناه می‌گیرد، شهید خلعتبری با تبحر خود به‌وسیله موشک ماوریک، ناوچه عراقی را طوری که به کشتی تجاری آسیب نرسد، به قعر دریا می‌فرستد.»

به گزارش ایمنا، سرلشکر خلبان حسین خلعتبری، اعجوبه‌ای مثال‌زدنی و یکی از ستارگان درخشان تاریخ ایران اسلامی، دفاع مقدس و نیروی‌های مسلح است، او که خلبان اف -۴ فانتوم ۲ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، نقش عمده‌ای در انهدام نیروی دریایی ارتش عراق در عملیات مروارید ایفا کرد و به خاطر رشادت‌های فراوان در این عملیات به شکارچی اوزا معروف شد. سرلشکر خلبان خلعتبری سرانجام در یکم فرودین ماه ۱۳۶۴ به شهادت رسید.

بارها از او در مجله‌های جنگی آمریکا چه در هنگام حیات و حتی پس از شهادت به‌عنوان یک نابغه جنگی و خلبان توانمند در هدایت هواپیمای اف ۴، در پروازها و مانورهای حساس نظامی و عملیاتی نام برده شد.

همچنین نام حسین خلعتبری به‌عنوان یکی از شاگردان موفق و ممتاز دانشگاه شپارد و تگزاس در فراگیری علوم خلبانی اف ۴ در دوران آموزشش در مصاحبه‌ها و گفت‌وگوهای اساتید این دانشگاه برده شد.

در سال ۲۰۰۶ نیز یکی از مجلات جنگی آمریکا، ویژه نامه‌ای درباره مهارت‌های پروازی و ابتکار عمل‌ها و خلاقیت‌های شهید خلعتبری منتشر کرد و او را بهترین خلبان اف ۴ جهان معرفی کرد.

کد خبر 578109

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دفاع مقدس عملیات مروارید تام کروز جشنواره فيلم کن فرانسه فيلم ماوريک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حسین خلعتبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۱۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصاف سوارکاران مازندران در سواحل بابلسر

در مسابقات سوارکاری استقامت قهرمانی مازندران، گرامیداشت دومین کنگره ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید استان و شهید مدافع امنیت محسن حسین‌نیا، ۲۵ سوارکار از شهر‌های بابل، قائمشهر، فریدونکنار و بابلسر باهم رقابت کردند.

شرکت کنندگان در مسافت‌های ۴۰، ۶۰ و ۸۰ کیلومتر به مصاف هم رفتند که ۱۵ نفر در پایان رقابت‌ها گواهی پیمودن مسیر دریافت کردند.

در ماده ۴۰ کیلومتر، مسلم یوسف نژاد، بهمن اپیکان، مهدی خوشحالی، هانیه مختاری، آریا فیروزیان، صدف مختاری، فاطمه جانمحمدی، مریم ابراهیمی و رامین تقوایی و در ماده ۶۰ کیلومتر امیر داستان پور، صادق باقرنژاد، محمدعلی باید، حمید عهدی نژاد، تینا وهابی و فاطمه زارع، نفراتی بودند که موفق به دریافت گواهی پیمودن مسیر شدند.

آئین اهدای گواهی نفرات برتر با حضور لاغری معاون فرماندار بابلسر، آری مسئول بازرسی اداره کل و جوانان مازندران، احمدپور نایب رئیس شورای شهر بابلسر سیدبشیر جعفری رئیس هیات سوارکاری استان و  ملک تبار رئیس اداره ورزش و جوانان بابلسر برگزار شد و از خانواده معظم شهید مدافع وطن سید محسن حسین‌نیا نیز تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • شهیدی که قهرمان دو سنگر بود
  • فصل که تمام شود به بارسا برمی‌گردم
  • مصاف سوارکاران مازندران در سواحل بابلسر
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • ۱۰ کاندیدای مشترک در سه لیست انتخاباتی تهران /کدام نامزدها خط خوردند؟ +جدول
  • فوتبال از دریچه فان؛ کیم مین جائه مقابل رئال مادرید
  • آئین گرامیداشت شهید «محسن حسین نیا» در زورخانه کن برگزار شد