Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اپیدمیولوژیست، ‌گفت: واکسن آبله مصونیت قابل ملاحظه‌ای در برابر این بیماری ایجاد می‌کند بنابراین نگرانی کمتری برای جمعیت سالمند و میانسال کشور وجود دارد زیرا در دوران کودکی واکسن آبله را دریافت کرده‌اند.

مسعود یونسیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: اطلاعات رسمی که در حال حاضر درباره بیماری آبله میمون در دنیا منتشر شده، نشان می‌دهد که بیماری از گذشته در میمون و در جوامع انسانی در تماس با این حیوان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گردش ده‌ها ساله این بیماری در بخش‌هایی در دنیا، افزود: اهمیت بیماری آبله میمون در شرایط کنونی به این دلیل است که در کشورهایی ظاهر شد که پیش از این دیده نمی‌ شد به عبارت دیگر آبله میمون کم و بیش در کشورهای آفریقایی گزارش می‌شد اما اکنون به کشورهای اروپایی و آمریکا رسیده است که رفتار جدیدی از ویروس به شمار می‌آید.

این اپیدمیولوژیست تغییر مکان انتشار بیماری را نشان‌دهنده رفتار جدید از ویروس دانست و گفت: پرسش‌هایی مانند اینکه آیا با بیماری جدیدی روبه‌رو هستیم و احتمال شیوع گسترده آن وجود دارد، موضوعاتی است که هنوز اطلاعاتی درباره آنها وجود ندارد.

وی راه اصلی انتقال این ویروس را تماس طولانی مدت و همچنین از طریق ریز قطرات اعلام کرد و ادامه داد: ممکن است خطر انتقال تنفسی نیز وجود داشته باشد بنابراین فعلاً باید احتیاطات همه جانبه را به کار بگیریم.

ایمنی سالمندان و میانسالان

یونسیان با اشاره به اینکه واکسن آبله مصونیت قابل ملاحظه‌ای در برابر این بیماری ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: بیشتر جمعیت سالمند و میانسال کشور در دوران کودکی واکسن آبله را دریافت کرده‌اند و از آنجا که واکسن آبله نیز مصونیت مادام‌ العمر ایجاد می‌کند، می‌توان گفت نگرانی کمتری برای جمعیت میانسال واکسینه شده وجود دارد.

وی درباره پیامدهای احتمالی شیوع آبله میمون اظهار کرد: در صورتی که این بیماری وارد برخی کشورها شود، واکسیناسیون محدودی برای مقابله با آن انجام خواهد شد و برخلاف کرونا، واکسیناسیون عمومی در دستور کار قرار نمی‌گیرد.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به اطلاعاتی که در زمینه پیشگیری و درمان آبله میمون وجود دارد، گفت: داروهای ویروسی و داروهایی که بر مبنای روش‌های ایمونولوژیک تولید شده است، می‌تواند این بیماری را درمان کند و خودداری از تماس مستقیم با فرد مشکوک یا بیمار، رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک در شرایط مشکوک بهترین راه پیشگیری از ابتلاء به ویروس به شمار می‌رود.

وی تا آن زمان هرگونه بیماری که بثورات جدی ایجاد کند را نیازمند بررسی جدی دانست و تاکید کرد: در صورت لزوم آزمایش‌های ویروس‌شناسی و آزمایش پی‌سی‌آر نیز روی موارد مشکوک باید انجام شود البته از آنجا که عامل این بیماری برخلاف کرونا ویروس که از نوع آران‌ای بود، از نوع دی‌ان‌ای است، کمتر دچار جهش‌هایی خواهد شد که درباره ویروس‌هایی مانند کرونا و آنفولانزا اتفاق می‌افتد.

اثربخشی ۸۰ درصدی واکسن آبله

یونسیان با اشاره به ویژگی سرایت‌پذیری کمتر ویروس آبله میمون، گفت: اگر واکسنی برای این بیماری به شکل اختصاصی تولید شود، یک نوبت واکسیناسیون برای ایجاد ایمنی در افراد کفایت می‌کند و نیاز به دریافت دوزهای یادآور نیست، به همین دلیل حتی واکسن آبله نیز می‌تواند در برابر این بیماری حدود ۸۰ درصد مصونیت ایجاد کند.

وی افزود: در صورت ایجاد علائم در بدن افراد، باید به مراکز تحت پوشش وزارت بهداشت مراجعه کنند تا اقدامات لازم در زمینه تشخیص یا پیشگیری از بیماری برای آنها انجام شود و هرگونه اطلاعات جدید در این زمینه نیز از طریق مراجع ذی‌ربط در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: هنوز اطلاعات کافی درباره این بیماری وجود ندارد و بسیاری از متخصصان معتقدند که سرایت‌پذیری و شدت آبله میمون به اندازه کرونا نیست با این حال باید پیش از شیوع گسترده آن در کشور، موضوع را جدی بگیریم و در صورتی که داده‌های آینده نشان از خطر پایین بیماری داشت، احتیاط را کاهش دهیم.

کد خبر 577185

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اپیدمیولوژیست آبله میمونی آبله میمون تشخیص آبله میمونی آبله میمونی چیست علائم آبله میمون درمان آبله میمون بیماری عفونی آبله میمون گسترش آبله میمون بیماری عفونی آبله میمون آبله میمون چیست واکسیناسیون سالمندان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آبله میمون واکسن آبله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۲۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

 عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرد  که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند