Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس یازدهم درباره حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان اظهار داشت: پنجشنبه در آبادان حضور داشتیم و پیش از ورود به جلسه ستاد بحران، شاهد تجمعات مردمی بودیم که خواهان کمک بودند و انسجامی به لحاظ مدیریت بحران وجود نداشت، اما پس از این جلسه‌ که در راستای سرعت بخشی به آواربرداری برگزار شد، شاهد انسجام و هماهنگی خوب و همچنین تسریع در فرآیندها نسبت به سه روز قبل (همان روز حادثه) بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* ورود سپاه و گروه‌های جهادی مدیریت بحران در حادثه آبادان را تسریع کرد

وی درباره حضور سپاه پاسداران، بسیج و نیروهای جهادی در حادثه ریزش ساختمان متروپل بیان داشت: به لحاظ شرایط مدیریت بحران قطعا حضور نیروهای جهادی، بسیج و سپاه پاسداران که در زمینه مدیریت بحران تجربیات و تجهیزات خوبی دارند، در این گونه بحران‌ها موثر است. اتفاقا مدیریت بحران و فرآیندهای مرتبط با آن هنگامی سرعت گرفت که سپاه، بسیج و نیروهای جهادی ورود کردند که قطعا اثر خوب و موثری خواهد داشت.

* کمیسیون عمران درباره حادثه ریزش ساختمان در آبادان گزارش می‌دهد

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به پیام رهبر انقلاب مبنی بر لزوم مجازات مقصران حادثه آبادان و اینکه آیا قرار است کمیسیون عمران درباره افراد مقصر در این حادثه تهیه شود، تصریح کرد: درباره اینکه کدام فرد یا دستگاه و یا نهاد در این موضوع مقصر است، قطعاً دستگاه قضایی به آن ورود خواهد کرد و مقصران را مشخص خواهد کرد. اما کمیسیون عمران مجلس درباره اینکه کدام یکی از دستگاه‌های اجرایی کم کاری یا تخلف کرده، ورود کرده و گزارش آن را ارائه می‌کند.

وی افزود: پیش بینی ها بر این است که با توجه به فرآیند این پروژه و اطلاعات آن که در جلسات مدیریت بحران با حضور وزیر کشور، نظام مهندسی آبادان و اطلاعاتی که از مجموعه‌های شهرداری آبادان و شهرداری منطقه آزاد اروند کسب شده، استنباط شد که حادثه آبادان پرونده پیچیده‌ای نیست.

بیشتر بخوانید:

سیه روزی عبدالباقی را پایانی نیست / برج ریخت ، آجیل فروشی سوخت عبدالباقی مالک متروپل آبادان با فرزند محسن رضایی ارتباط داشت؟ / واکنش علی رضایی: من تنها ... حسین عبدالباقی مالک «متروپل» از بستگان خانوادگی شمخانی است؟

سازمان بازرسی از حدود دو سال قبل به پروژه متروپُل ورود کرده است

ایری با بیان اینکه سازمان بازرسی از حدود دو سال قبل به این پرونده ورود کرده است، خاطرنشان کرد: این موضوع بدین معناست که وقوع جرم و تخلف را همه مجموعه‌هایی که با آن‌ها در ارتباط بودیم؛ اعم از گزارش‌های ناظر سازمان نظام مهندسی مبنی بر تخلفات این پروژه و سازمان بازرسی کل کشور تایید کرده و ورود این سازمان‌ها دال بر وقوع تخلف در این پروژه است. اینکه چرا به این تخلفات رسیدگی نشده را باید دستگاه قضایی کشورمان با توجه به مطالبه به حق مردم نسبت به آن رسیدگی کند و بزودی پاسخگوی مردم عزیزمان خواهیم بود.

نماینده مردم بندر ترکمن، بندر گز و کردکوی در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا قصور رخ داده در این پروژه مربوط به دولت قبل می‌شود یا خیر، اظهار داشت: سازنده پروژه (حسین عبدالباقی) سال ۹۶ جواز پروژه را از شهرداری دریافت کرده است. پروژه متروپُل آبادان یک پروژه مشارکتی مابین مالکان آقای عبدالباقی و شهرداری آبادان است.

وی ادامه داد: هنگامی که پروانه این پروژه صادر شده سازمان نظام مهندسی نسبت به آن تائیدیه صادر نکرده و به همین دلیل تخلف انجام شده است. پس از نامه‌نگاری‌های متعدد نظام مهندسی خوزستان و شهرداری آبادان انجام دادند، سال ۹۸ نظام مهندسی در پروژه با پیشرفت ۵۰ درصدی به عنوان ناظر ورود کرده است. این ورود هم در راستای پیشگیری از مشکلات احتمالی و آتی بوده که احتمال وقوع داشته است.

* همه مجموعه‌های دخیل در این پروژه از مشکلات آن مطلع بودند

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به سایر ابعاد این پروژه بیان داشت: پس از ورود نظام مهندسی چند ناظر انتخاب می‌شود و پس از انتخاب اعلام انصراف می‌کنند. اینجا بود که دومین گروه ناظران نیز انتخاب می‌شوند و پس از مشاهده مشکلات، دستور توقف فوری و رفع مشکلات پروژه را صادر می کنند.

وی افزود: حتی نامه نگاری‌هایی نیز صورت می‌گیرد و این نامه‌ها نیز به شهرداری تحویل شده است. اینکه چرا این پروژه متوقف نشده، پس از این قضیه و با توجه به پاسخ‌های مجموعه شهرداری آبادان نشانگر ورود سازمان بازرسی به این پروژه از سال ۹۸ یا ۹۹ به این موضوع است. حتی وقتی خواستار بررسی پرونده‌ها شدیم به ما گفتند که پرونده‌ها در حال بررسی توسط سازمان بازرسی استان و شهرستان هستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت: همه مجموعه‌های دخیل در این پروژه از مشکلات آن مطلع بودند. اینکه چرا به این مشکلات رسیدگی نکردند، وظیفه دستگاه قضایی است و ان‌شاءالله دستگاه قضایی با دقت این موضوع را برای مردم تشریح خواهد کرد.

231

کد خبر 1635600

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: برج متروپل آبادان تجمعات اعتراضی راهپیمایی ها و تجمعات کمیسیون عمران مجلس شهرداری آبادان سازمان بازرسی مدیریت بحران دستگاه قضایی نظام مهندسی ورود کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۲۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خبرداد.

به گزارش ایسنا، صمیم مرادی روزبهانی با اشاره به آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهارکرد: مطابق با مصوبات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، مسئولیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سپرده شده است.

وی افزود: بر این اساس، ارزیابی ایمنی محیطی و انعکاس ناایمنی‌ها، جانمایی محل‌های نصب علائم و تابلوهای خروج اضطراری، شناسایی فضاهای تخلیه امن اضطراری و تدقیق مسیرهای ویژه امدادی، جانمایی و تعیین محل‌های استقرار نفرات، تجهیزات و ماشین‌آلات عملیاتی دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان، از اهم اقدامات ستاد ویژه مدیریت بحران سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پیش از آغاز این رویداد است.

روزبهانی گفت: ستاد ویژه مدیریت بحران سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ عضو از سازمان‌ها و نهادهای مختلف از جمله نمایندگانی از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران؛ سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران؛ سازمان اورژانس استان تهران؛ نیروی انتظامی تهران بزرگ؛ پلیس راهنمایی و رانندگی؛ مرکز بهداشت شمال تهران (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)؛ مرکز بهداشت جنوب تهران (دانشگاه علوم پزشکی تهران)؛ جمعیت هلال‌احمر استان تهران؛ ستاد اجرایی سی و پنجمین نمایشگاه کتاب شامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان امور اجرایی، رفاهی و حراست؛ مجموعه مصلی امام خمینی (ره)؛ شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ؛ شرکت آب و فاضلاب استان تهران؛ معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران؛ مدیریت بحران شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه؛ ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۷ و ستادهای مدیریت بحران مناطق معین ۳، ۶ و ۱۲ تشکیل شده است.

وی ادامه داد: از این رو،  بازدید میدانی از محل برگزاری نمایشگاه برگزار و نخستین جلسه کمیته ایمنی و سلامت به منظور هماهنگی و تشریک مساعی بین اعضا در محل مصلی تهران برگزار و ضمن بررسی موقعیت و شرایط میدانی با همکاری کمیته اجرایی و رفاهی نمایشگاه، نسبت به بررسی پیش‌نویس دستورالعمل کمیته ایمنی و سلامت، جمع‌بندی نظرات و پیشنهادات اعضای کمیته و بررسی نحوه استقرار نیروهای امدادی، انتظامی و خدمات‌رسان، تشکیل شد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تهیه و ارائه نقشه کدگذاری‌شده از محل برگزاری، نظارت بر فرآیند استقرار غرفه‌ها و آماده‌سازی فضاهای نمایشگاهی، ارائه آموزش‌های ایمنی، اطفاء حریق، تخلیه اضطراری و کمک‌های اولیه به مسئولان برگزاری و غرفه‌داران، تعیین محل تشکیل ستاد مدیریت بحران ویژه نمایشگاه، توزیع بیسیم واحد امدادی در زمان برگزاری نمایشگاه، رعایت موارد ایمنی در سیم‌کشی برق غرفه‌ها، الزام غرفه‌داران برای تأمین و استقرار کپسول‌های اطفاء حریق در غرفه‌ها، برگزاری یک تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری قبل از برگزاری نمایشگاه و تشکیل یک گروه اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و ... از جمله برخی از مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در نخستین جلسه کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بشمار می رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت مجلس ؛ به مردم زمین رایگان بدهید | زمین اگر برای خود مردم باشد ماشین و طلای خودشان را می‌فروشند تا زمین‌شان را بسازند
  • مردم ماشین و طلا بفروشند، خانه بسازند
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز