Web Analytics Made Easy - Statcounter

قطار سریع السیر تهران قم اصفهان علاوه بر جابجایی مسافر ، توسعه حمل و نقل ریلی، کاهش مسافت و برخی موارد را دنبال دارد اما با تمام این مسائل هنوز پیگیری این پروژه در بلاتکلیفی قرار دارد و عزم جدی در تکمیل پروژه نیست و گذشت زمان باعث افزایش هزینه ها می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  قم فردا، طرح قطار سریع السیر تهران، قم، اصفهان که از سال ۸۹ کلنگ آن به زمین زد شد و حتی حسن روحانی هم در سال ۹۳ بار دیگر کلنگ آغاز پروژه را به زمین زد، هنوز بلاتکلیف مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طول این خط آهن ۴۰۹ کیلومتر پیش بینی شده و قطار روی این خط می‌تواند تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت، حرکت کند. زمان رسیدن مسافران از تهران به اصفهان با این قطار سریع السیر به کمتر از سه ساعت می‌رسد و پیش بینی شده بود که در سال ۱۶ میلیون مسافر جابه جا کند.
این پروژه بیش از یک دهه است که روی زمین مانده و تا حالا جز رفت و برگشت چندباره بین شرکت زیرساخت وزارت راه و راه آهن جمهوری اسلامی و ایجاد زیرساخت بخش کوتاهی از مسیر پیشرفت قابل توجه دیگری نداشته است.

جزئیات فنی پروژه
راه‌آهن سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان به عنوان نخستین و بزرگترین راه‌آهن پرسرعت کشور به طول ۴۱۰ کیلومتر با سرعت عملیاتی ۳۰۰ کیلومتر در ساعت در قالب ۲۲ ست قطار ۸ واگنی طراحی شده و قادر به جابه‌جایی ۱۶ میلیون مسافر در سال است و در طول مسیر از شهرهای قم، دلیجان و میمه عبور می‌کند.
این پروژه شامل دو قطعه تهران- قم به طول ۱۶۵ کیلومتر و قم- اصفهان به طول ۲۴۵ کیلومتر است که توسط یک نهاد تخصصی پیمانکاری پروژه‌های بزرگ عمرانی وابسته به یکی از نهادهای مهم کشور و مشارکت شرکت دولتی راه آهن چین در حال اجرا است.
توقف ساخت پروژه از تابستان ۹۸
اگرچه برخی خبرها از پیشرفت کمتر از ۵ درصدی ساخت این پروژه حکایت دارد و تنها کارگاه‌های مربوطه تجهیز شده‌اند، اما نماینده ایرانی شرکت چینی مدعی است زیرسازی قم-اصفهان ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
این پروژه که بهره برداری از آن می‌توانست مدت زمان سفر ریلی از اصفهان به تهران را به یک سوم کاهش دهد، از نیمه‌های تابستان سال ۱۳۹۸ به طور کامل متوقف مانده است.



معاون شرکت ساخت: پروژه منتفی نمی‌شود؛ فقط هزینه‌ها را سبک تر می‌کنیم
این در حالی است که عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور سال گذشته در گفتگو با خبرنگاران  درباره تکمیل یا حذف پروژه راه آهن سریع السیر تهران-قم-اصفهان اظهار داشت: فعلاً ساخت این پروژه منتفی نشده است. سیاستی که وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌کند سبک کردن بخشی‌هایی از این پروژه است تا هزینه‌های احداث آن کاهش یابد.
خطیبی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی خود برای تعدیل قیمت احداث پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان به سازمان برنامه و بودجه داده است به گونه‌ای که برآورد ۵۷ میلیارد یوان که قبلاً قراردادی با این رقم به امضا رسیده بود مورد بازبینی قرار گرفت و با احتساب هزینه‌های کارفرمایی به ۴۲.۵ میلیارد یوان کاهش داد.
معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور یادآور شد: هزینه واقعی این طرح ۳۳.۵ میلیارد یوان است. قرار است این پیشنهاد به شورای اقتصاد رفته و اعداد و ارقام جدید برای تعدیل قرارداد با چینی‌ها به تصویب برسد.

تاکید امیرآبادی بر تامین اعتبار ریالی و ارزی قطار سریع السیر
از طرفی امیرآبادی، نماینده مردم قم در مجلس در شورای اداری استان قم در زمان سفر رئیس جمهور به قم با تاکید بر تامین اعتبار ریالی و ارزی قطار سریع‌السیر، تصریح کرد: به نظر می‌رسد برای حل مشکلات مترو، فرودگاه و مونوریل هماهنگی در هیات وزیران نیاز است و انتظار می‌رود در سند همکاری‌های اخیر با چینی‌ها مترو نیز گنجانده شود.
وزیر راه و شهرسازی: در حال بستن قراردادبا سرمایه گذار خارجی هستیم
همچنین در این جلسه رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی به طرح قطار سریع السیر تهران - قم - اصفهان  اشاره کرد و گفت: قرارداد این طرح که کار جدیدی در کشور محسوب می‌شود با سرمایه‌گذار خارجی به مبلغ چهارمیلیون یوان نهایی شده‌است.



پیشرفت۲۰ درصدی قطار سریع‌السیر تهران- قم – اصفهان
این در حالی است که خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر متولی ساخت راه‌آهن سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان کیست گفت: از ابتدا شرکت ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل، مجری احداث راه‌آهن سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان بود اما بعد از 4 سال این پروژه به شرکت راه‌آهن منتقل شد. از آنجایی که بحث تضامن این پروژه در راه‌آهن بیش از یک سال طول کشید، آقای اسلامی (وزیر وقت) تصمیم گرفت شرکت ساخت همچنان مجری این پروژه باشد که البته در بحث تامین مالی‌ها این پروژه با مشکلاتی مواجه بود.
مدیرعامل شرکت ساخت افزود: در حال حاضر دستگاه اجرایی این پروژه راه‌آهن است اما از طرف راه‌آهن مجری احداث پروژه به شرکت ساخت تفویض شده است بنابراین در حال حاضر مباحث قراردادی و مالی برای پروژه را راه‌آهن دنبال می‌کند و مجری پروژه این شرکت ساخت است.
خادمی با اشاره به پیشرفت فیزیکی این پروژه اضافه کرد: این پروژه به دو قسمت تقسیم شده است که اولویت ساخت، بخش قم تا اصفهان است که فاینانس 13.6 میلیارد یوانی برای این بخش باز شده بود و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی زیرسازی قم تا اصفهان به 60 درصد رسیده و هنوز به مرحله روسازی نرسیده‌ایم. به طور مجموع پیشرفت فیزیکی راه‌آهن سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان 20 درصد است.

تکمیل طرح قطار سریع السیر تهران_ قم_ اصفهان از اولویت‌های قم است
همچنین  ابراهیم معتمدی، معاون استانداری قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به پروژه قطار سریع السیر تهران_ قم_ اصفهان اظهار داشت: از جمله مشکلات اساسی این پروژه عدم هماهنگی لازم در بین دستگاه‌های متولی است.
وی با بیان اینکه اجرای پروژه قطار سریع السیر تهران_ قم_ اصفهان بسیار مهم است بیان داشت: برای برون رفت از مشکلات و حل اختلاف نظرها در اجرای این پروژه بین دستگاه‌های مسئول، باید همکاری‌ها بر پایه نگاه تعاملی افزایش یابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قم تصریح کرد: تکمیل پروژه قطار سریع السیر تهران_ قم_ اصفهان از اولویت‌های استان قم است و در این راستا می‌بایست پیگیری‌های جدی در جهت برون رفت از مشکلات پروژه داشته باشیم.
معتمدی افزود: تسریع در اجرای پروژه قطار سریع السیر تهران_ قم_ اصفهان ضرورت دارد و معتقدیم بهره مندی قم از این پروژه برای استان قم از اهمیت بالایی برخوردار است و در این راستا تمام توان خود را برای تکمیل این پروژه به کار خواهیم گرفت.

در هر صورت ضرورت احداث این مسیر، توسعه حمل و نقل ریلی در سرعت را به دنبال دارد و امکان جابه جایی افراد، محصولات و دانش را با سرعت بیشتری فراهم می‌کند. این طرح مسیر شمال به جنوب را به شکل چشمگیری کاهش می‌دهد. اما اکنون همه این امکانات که می‌تواند با احداث قطار سریع السیر ایجاد شود، گرفتار برخی از مشکلات شده است که می توان با عزمی جدی پیگیر حل آن شد.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: پروژه قطار سریع السیر تهران راه آهن سریع السیر تهران پیشرفت فیزیکی راه و شهرسازی میلیارد یوان ساخت و توسعه حال حاضر شرکت ساخت قم اصفهان حمل و نقل هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۲۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده

تحت سه سناریوی نه چندان خوش بینانه وزارت اقتصاد روسیه، صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود.

به گزارش ایسنا، تحت سناریوهای «محافظه کارانه» و «استرس» وزارت اقتصاد روسیه که علنی نشده است، تولید ال‌ان‌جی روسیه ممکن است در فاصله سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۵، در ۳۸.۶ میلیون تن ثابت بماند.

طبق سندی که توسط رویترز مشاهده شده، سناریوی پایه که خوش بینانه ترین سناریو است، رشد تولید از ۳۳.۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۳، به ۵۶.۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ را پیش بینی کرده است.

روسیه اعلام کرده است که با کارخانه های جدید واقع در منطقه آرکتیک، می‌خواهد ۲۰ درصد از بازار جهانی ال‌ان‌جی را در فاصله سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵ تامین کند که در مقایسه با حدود هشت درصد فعلی، بالاتر است.

با این حال، تحریم‌های غربی متعدد، موانعی را به خصوص برای پروژه جدید «آرکتیک ال‌ان‌جی ۲» به وجود آورده اند که پس از آغاز تولید در دسامبر، هنوز محموله‌ای را صادر نکرده است.

این پروژه قرار است به یکی از بزرگترین کارخانه های روسیه با تولید سالانه ۱۹.۸ میلیون تن ال‌ان‌جی و ۱.۶ میلیون تن میعانات گازی ثابت از سه واحد، تبدیل شود.

منابع آگاه اظهار کرده اند: تبدیل متان به مایع در دمای منفی ۱۶۳ درجه، اکنون در این کارخانه متوقف شده است. شرکت گازپروم همچنین آغاز فعالیت مجتمع گازی عظیم در بندر اوست لوگا را از زمان خروج شرکتهای غربی پس از آغاز جنگ اوکراین، به تاخیر انداخته است.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه در حال حاضر دو کارخانه ال‌ان‌جی بزرگ شامل کارخانه یامال ال‌ان‌جی نواتک و ساخالین ۲ گازپروم دارد که اولی حدود ۲۰ میلیون تن و دومی بیش از ۱۰ میلیون تن ال‌ان‌جی در سال میلادی گذشته، تولید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماجرای توقف قطار ترانزیتی افغانستان در ایران چیست؟
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • فیلم | گذر از ریل های دیرینه بُن کوه گرمسار
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • خبر خوش وزارت راه و شهرسازی به متقاضیان نهضت مسکن ملی
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده
  • توقف قطار تا تخریب پل ثمره بارش‌های بهاری در گلستان
  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب
  • پایان سفر پرماجرای مسافران قطار تهران - گرگان