Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، اجرای پروژه راه‌آهن مبارکه_ سفیددشت به شهرکرد در تیرماه سال ۱۳۹۰ به طول ۹۲ کیلومتر کلنگ‌زنی و اعتبار مورد نیاز آن یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شد، اما متاسفانه در کشاکش جذب اعتبارات اتمام این پروژه یازده سال است به تعویق افتاده و مبلغی چندین برابر ارزیابی اولیه برای اتمام آن مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است این پروژه جزو طرح‌های اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری بوده است و تاثیر قابل توجهی در توسعه اقتصادی، کاهش ترافیک جاده‌ای، تردد ایمن، رونق گردشگری، کاهش خطرات جاده‌ای و همچنین امکان جابه‌جایی سریع و ایمن مواد اولیه کارخانجات استان و تسریع در تولید و فروش محصولات استانی دارد و در صورت بهره‌برداری و اتصال استان به شبکه ریلی امکان جابه‌جایی بیش از ۷۰۰ هزار نفر در طول سال وجود خواهد داشت، لذا تسریع در اجرای این پروژه در رأس مطالبات مردم چهارمحال و بختیاری قرار گرفته است.

 لازم به ذکر است دولت قبلی قول اتمام زیرسازی آن را تا قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم داده بود اما به وعده خود عمل نکرد و اتمام این پروژه را به دولت جدید واگذار کرد.

توقف 7 ساله اجرای پروژه 

این پروژه در سال ۹۰ ردیف ملی گرفت و تا سال ۱۳۹۷ ، تنها ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شد و عملا پروژه نیمه‌کاره رها شده بود که در سال ۱۳۹۸ نیز ۷۸ میلیارد تومان به آن  تخصیص یافت و در سال ۱۳۹۹، ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شد که جمعا ۳۴۵ میلیارد تومان تا سال ۱۴۰۱ به آن اختصاص پیدا کرد.

تملک اراضی احداث ایستگاه در شهرکرد مشکلی دیگر در مسیر اجرای این پروژه

شایان ذکر است در سال گذشته مشکل تملک اراضی احداث ایستگاه در شهرکرد به جلسه ستاد اقتصادمقاومتی چهارمحال و بختیاری کشیده شد و اقبال عباسی استاندار وقت در این خصوص گفت: قطعه زمین پیشنهادی احداث ایستگاه در شهرکرد اکنون در تصرف سپاه قرار دارد، همچنین اداره‌کل راه و شهرسازی نیز مدعی است که این قطعه زمین در تملک این اداره بوده، بنابراین نامه‌نگاری لازم با وزارت راه و شهرسازی برای تعیین تکلیف این قطعه زمین صورت گرفت، اما می‌توان قبل از اعلام پاسخ نامه و برای تسریع در روند کار با در نظر گرفتن تمامی حق و حقوق سپاه، این قطعه زمین را برای اجرای عملیات عمرانی طی صورت‌ جلسه‌ای به پیمانکار واگذار کرد تا پروژه تعطیل نشود.

با ایجاد وقفه‌ای کوتاه برای تملک زمین ایستگاه، اجرای پروژه مجدد در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به عدم جذب به موقع اعتبارات و بدهکاری۲۰۰ میلیاردی به پیمانکار این پروژه روند اجرایی آن کند شد و عملیات زیرسازی علی‌رغم قول استاندار وقت تا استقرار دولت جدید به پایان نرسید.

انتقاد استاندار جدید از روند کند جذب اعتبار 

غلامعلی حیدری استاندار فعلی چهارمحال و بختیاری در تاریخ یکم دی‌ماه سال ۱۴۰۰ در نشستی با معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با ابراز نارضایتی از کندی اجرای این پروزه مهم استانی گفت: با توسعه این خط ریلی به مناطق جنوبی کشور بسیاری از کالاهایی که در گمرک‌ دپو می‌شود و با مشکل حمل و نقل روبرو است به راحتی می‌توان جابه‌جا کرد و این مشروط به این است که این طرح به صورت ملی دیده شود و عزم ملی برای بهره‌برداری از آن به کار گرفته شود.

 در این نشست عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: این پروژه دارای تونل‌ها و پل‌های بزرگی است و در مجموع پروژه سنگین و زمان‌بر بوده که امیدواریم با جذب به موقع اعتبارات به ویژه در سفر ریاست جمهوری و اختصاص اعتبار مناسب بتوان به طرح سرعت بخشید.

در حال حاضر عملیات زیرسازی راه آهن شهرکرد ۷۵ درصد و کل پروژه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

علی حیدری سرپرست معاونت عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در خصوص آخرین وضعیت اجرای این پروژه گفت: در حال حاضر عملیات زیرسازی این پروژه ۷۵ درصد و کل پروژه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با اشاره به بدهکاری ۱۵۰ میلیاردی به پیمانکار این پروژه خاطرنشان کرد: با رایزنی‌های صورت گرفته با مسؤولان ارشد کشوری با جذب اعتبار از منابع مختلفی از جمله سفر رئیس جمهور به استان، اتمام عملیات زیرسازی این پروژه در همین سال جاری و کل پروژه در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

حیدری تصریح کرد: اتمام کل این پروژه نیازمند اعتباری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است که با پیگری‌های مبسوط امید است نصف این مبلغ در سفر رئیس جمهور محقق شود تا عملیات زیرسازی آن به طور کامل به پایان برسد و اجرای روسازی این پروژه در دست اجرا قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اجرای این پروژه با توجه به وجود ۳۶ تونل از پروژه‌های سنگین استان است که با تلاش‌های صورت گرفته فقط اتمام ۲ تونل دیگر مانده است که به زودی با جذب اعتبار آن‌ها نیز به پایان خواهد رسید.

معاونت عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: کف‌برداری برای احداث ۲ ایستگاه شهرکرد و سفید‌دشت نیز به اتمام رسیده و به زودی ایستگاه‌ها نیز احداث خواهند شد.

امید است با تلاش و پیگیری مسؤولان در این دولت انقلابی مردم چهارمحال و بختیاری سوت قطار را شنیده و از خدمات ریلی بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/68033

منبع: فارس

کلیدواژه: راه آهن خط ریلی قطار شهرکرد چهارمحال و بختیاری اجرای این پروژه عملیات زیرسازی میلیارد تومان ساخت و توسعه جذب اعتبار قطعه زمین راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند

به گزارش خبرنگار مهر، یاسر خسروی صبح پنج شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سواد کلید ورود انسان به دنیا و جامعه است، افراد دارای سواد در زمینه‌های گوناگون اعم از سیاسی، اجتماعی، شغلی و… دارای موقعیت مناسبت‌تری نسبت به افراد بی‌سواد هستند، درواقع سواد فرصت مطالعه را برای افراد فراهم می‌کند که همین امر موجب می‌شود آن‌ها به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کنند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری افزود: براساس سرشماری سال ۱۳۵۵ که آخرین سرشماری انجام شده پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار می‌آید حدود ۳۵ درصد از افراد بالای شش سال دارای سواد بودند که این آمار در سرشماری سال ۱۳۹۵ به حدود ۸۵ درصد رسیده و رشد ۵۰ درصدی داشته است که این موضوع از برکات انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵ درصد باسوادی در سن ۱۰ تا ۴۹ سالگی که محدوده سنی فعالیت سازمان سوادآموزی است ۹۴ درصد ثبت شده است که این میزان براساس برآوردهای غیررسمی که در سال ۱۴۰۰ صورت گرفت به ۹۶.۸ درصد رسیده و تقریباً با میانگین کشوری که ۹۷ درصد است برابری می‌کند.

خسروی عنوان کرد: براساس برآوردهای سال ۱۴۰۰ در میانگین سنی بالای شش سال ۸۸.۱ درصد باسواد در چهارمحال و بختیاری وجود دارد این درحالی است که میانگین کشوری ۹۰.۳ درصد ثبت شده و این استان ۲۰ امین استان با سواد در ایران به شمار می‌آید.

وی تصریح کرد: در سال گذشته در حوزه نهضت سواد آموزی مقام سوم را توانسته‌ایم کسب کنیم.

خسروی به آموزش نماز و کتاب خوانی در حوزه نهضت سواد آموزی در این استان نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز فعالیت‌های زیادی صورت گرفته است.

تعامل با اولیا یکی از حلقه‌های مفقودی آموزش و پرورش است

ذولفقار علیخانی معاون آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست خاطر نشان کرد: معاونت پرورشی به خاطر تنوع و گستردگی در حوزه کاری خود و حساسیت در تأثیر گذاری آن بر روی دانش آموزان در جایگاه ویژه ای قرار دارد که باید به این موضوع اشاره کرد.

وی تصریح کرد: رتبه اول کشوری در جشنواره فنی و حرفه‌ای یکی از افتخارات معاونت پرورشی بوده است.

علیخانی ادامه داد: ۱۸ مرکز مشاوره در حوزه پرورشی در این استان فعال هستند و چنانچه دانش آموزی مشکلی داشته باشد می‌تواند هر لحظه به مراکز مشاوره ما تماس بگیرد و مشاوران ما پاسخگو آنها خواهند بود.

وی اذعان داشت: ۳۱ کانون پرورش و فرهنگی در استان وجود دارد که تا کنون فعالیت‌های خود را به خوبی انجام داده‌اند.

علیخانی عنوان کرد: یکی از حلقه‌های مفقودی آموزش و پرورش تعامل با اولیا است که به صورت هفتگی از این ظرفیت استفاده خواهد شد.

۸۶ درصد به سرانه ورزشی مدارس چهارمحال و بختیاری اضافه شده است

فخر الدین اسدی معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش در ادامه این نشست اظهار کرد: در حوزه تربیت بدنی طی حمایتی که صورت گرفت اتفاقات بی نظیری افتاد که یکی از این اتفاقات اضافه شدن ۸۶ درصدی به فضای ورزشی مدارس استان بوده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۱۲ فضای ورزشی در مدارس استان داشته‌ایم گفت: ۸۶ درصد فضای ورزشی محقق شده است.

اسدی یادآور شد: ۶ هزار و ۵۳۶ دانش آموز تحت پوشش شنا دانش آموزی قرار خواهند گرفت.

وی خاطر نشان کرد: طرح بهداشت دهان و دندان دانش آموزان عشایر این استان در دستور کار و تحت آموزش قرار گرفته است.

کد خبر 6095030

دیگر خبرها

  • پیش بینی بارش‌های رگباری در چهارمحال و بختیاری
  • اطلاعیه قطعی برق در شهرکرد
  • مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند
  • برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی با رقابت ۱۴۷ داوطلب در شهرکرد
  • مردم چشم انتظار عملیات وعده صادق در عرصه اقتصاد هستند
  • بارش‌ها برای چهارمحال‌ و بختیاری ادامه دارد
  • از ظرفیت شوراها برای پیشرفت چهارمحال و بختیاری استفاده شود
  • اعطای ۸۰ مجوز گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد