Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهره گره در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت هفته جهانی بیماری تیروئید اظهار داشت: در بیماری کم‌کاری تیروئید، غده تیروئید قادر به تولید و ترشح هورمون‌های تیروئید به‌اندازه کافی نیست.

کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: کمبود هورمون در خون باعث کاهش فعالیت‌های سوخت‌وساز بافته‌ای مختلف بدن شده و علائم و نشانه‌های بالینی متعددی را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نسبت به شناسایی زودهنگام این بیماری هشدار داد و گفت: کم‌کاری تیروئید با اندازه‌گیری هورمون‌های تیروئید در خون قابل‌شناسایی بوده و به‌آسانی قابل‌درمان است، در موارد خفیف معمولاً بدون علامت بوده ولی در درجات شدیدتر کم‌کاری تیروئید، علائم و نشانه‌های بیماری ظاهر می‌شود.

مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه با اشاره به علل ایجاد کم کاری تیروئید بیان داشت: کمبود شدید ید در مناطقی که ساکنین آن ید کافی دریافت نمی‌کنند یک از علل بیماری کم‌کاری تیروئید است، مشکل کمبود ید در ایران با استفاده از نمک ید دار برطرف شده است.

گره تشریح کرد: در مناطق با دریافت کافی ید، شایع‌ترین علت کم‌کاری تیروئید نوعی التهاب خود ایمنی در غده تیروئید است، معمولاً سیستم ایمنی بدن فقط در مقابل تهاجمات خارجی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها وارد عمل می‌شود و به خود بدن حمله نمی‌کند، در التهاب تیروئید به علت واکنش خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن غده تیروئید را مورد تهاجم قرار می‌دهد و به آن آسیب می‌رساند به‌طوری که ظرفیت تولید هورمون از غده تیروئید کاهش می‌یابد.

وی اظهار داشت: التهاب غده تیروئید ممکن است در زنان به فاصله کوتاهی پس از زایمان ایجاد شود و به‌صورت گذرا یا دائمی کم‌کاری تیروئید ایجاد کند.

گره اضافه کرد: مصرفید رادیواکتیو و یا جراحی تیروئید به‌منظور درمان پرکاری تیروئید می‌توانند بعد از چند ماه یا چند سال باعث کم‌کاری دائمی تیروئید شوند.

وی در خصوص کم‌کاری مادرزادی غده تیروئید گفت: این بیماری به علت عدم تشکیل غده تیروئید و اشکال ژنتیکی در عملکرد آن و یا تیروئید های نابجا در نوزادان بروز می‌کند.

مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه با اشاره به مهمترین علائم کم کاری تیروئید در مبتلایان بیان کرد: کاهش اشتها، عدم تحمل به سرما، آهسته شدن حرکات، خشکی پوست، موهای شکننده و ریزش مو، ضعف و خستگی، صدای خشن، یبوست، گرفتگی عضلانی، اختلال حافظه و پف آلودگی صورت و اندام‌ها، خواب‌آلودگی، افزایش وزن، خونریزی ماهیانه شدید و نامنظم در خانم‌ها و گاهی ترشح شیر از پستان‌ها، نازایی و بزرگ شدن غده تیروئید علائم کم‌کاری غده تیروئید هستند.

گره با تاکید بر اینکه مانند هر بیماری دیگر توجه و دقت به علائم هشداردهنده بیماری کم کاری تیروئید ضروری است اظهار داشت: تنها با آزمایش خون و اندازه‌گیری هورمون‌های تیروئید می‌توان از وجود کم‌کاری غده تیروئید اطمینان حاصل کرد.

مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه پیرامون روش‌های درمانی این بیماری گفت: با توجه به اینکه در این بیماری غده تیروئید قادر به تولید مقادیر کافی هورمون تیروئید نیست، درمان شامل تجویز قرص‌های حاوی هورمون تیروئید مثل قرص لوتیرو کسین خواهد بود که نیاز بدن را تأمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مقدار تجویزشده دارو توسط بیمار بسیار بااهمیت است تصریح کرد: استفاده سرخود از دارو برای تسریع در بهبود علائم و یا کم کردن وزن بدن باعث افزایش مقدار هورمون در خون و بروز علائم پرکاری تیروئید می‌شود که در طولانی‌مدت ممکن است باعث بروز پوکی استخوان و یا بیماری قلبی شود.

وی افزود: اکثر بیماران مبتلا به کم‌کاری غده تیروئید لازم است مصرف دارو را برای تمام عمر ادامه دهند. مقدار دارو ممکن است در سال‌های بعدی عمر نیاز به تعدیل داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اهمیت غده تیروئید در بدن و شیوع بالای اختلالات آن در جهان، چهار تا ده خرداد (۲۵ لغایت ۳۱ می) هفته جهانی تیروئید نامیده شده است.

کد خبر 5500891

منبع: مهر

کلیدواژه: بوشهر تیروئید گناوه شبکه بهداشت و درمان ساختمان متروپل آلودگی هوا بوشهر کرمانشاه سوم خرداد فتح خرمشهر گرد و خاک ابادان گرد و غبار خطبه های نماز جمعه ریزش آوار آمار کرونا متروپل آبادان شهید بیماری کم کاری تیروئید غده تیروئید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۳۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم

به گزارش خبرآنلاین، آزمایشی که حساسیت بصری را ارزیابی می کند می تواند به پیش بینی آلزایمر، ۱۲ سال قبل از شروع علائم کمک کند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیکال نیوز نوشت: مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899478

دیگر خبرها

  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟