Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعال حوزه سلامت گفت: امروز در کشور تجهیزاتی مانند میکروسکوپ اتمی تولید شده که ایران را در رتبه دوم یا سوم جهان قرارداده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث (تجهیزات پزشکی، دارویی و آزمایشگاهی) از سوم تا ششم خردادماه در تهران برگزار شد.

حسین چمنی، یکی از فعالان حوزه سلامت، گفت: ایران در حوزه سلامت به ویژه تجهیزات پزشکی و دارو، جزو کشور‌های برجسته دنیاست و بدون تردید ایران در منطقه براساس سند چشم‌انداز، در این حوزه یکی از سرآمدهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: امسال تمرکز نمایشگاه، بیشتر روی شرکت‌های دانش‌بنیان بود و چقدر خوب است که مردم با این ظرفیت و دستاورد‌ها آشنا شوند. در عنوان سال ۱۴۰۱، کلمه دانش‌بنیان لحاظ شده و شایسته است حمایت در این بخش واقعی و نه شعاری باشد، مخصوصاً که به واسطه تحریم‌ها، شرایط مملکت خاص است و ضرورت دارد، نقشه راه متفاوتی را در پیش گرفت.

این فعال حوزه سلامت تصریح کرد: در شرایط تحریم، ممکن بود دو مشکل پیش‌پای حوزه‌ی سلامت کشور قرارگیرد. اول، تامین نیاز داخل با چالش مواجه و تاخیر در ارائه خدمت موجب افزایش آمار مرگ و میر شود.

وی اضافه کرد: دوم اینکه، تحریم‌ها این فرصت را به برخی تامین کنندگان خارجی و وارد کنندگان می‌داد که از این فضای غبارآلود، سوءاستفاده کرده و با افزایش قیمت‌ها هزینه درمان را در کشور افزایش دهند.

چمنی گفت: بها دادن به شرکت‌های دانش‌بنیان در بسیاری از حوزه‌ها باعث شد این دو تهدید رفع و و به فرصت تبدیل شود. در وهله اول، مسیر خودکفایی طی شود و هزینه‌ها به پشتوانه تولید داخل به شدت کاهش یابد.

وی یادآور شد: به عنوان مثال، در ایران حدود ۴۰ هزار بیمار کلیوی نیاز به دیالیز دارند. خوشبختانه با تلاش‌هایی که در ایران توسط شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گرفت، مسیر خودکفایی با قدرت جلو رفت و دستگاه‌های پیشرفته پزشکی مانند دستگاه همودیالیز، الکتروشوک، مانیتور علائم حیاتی، الکترو کاردیو گراف، ساکشن، اتوکلاو و سایر تجهیزات مورد نیاز مراکز دیالیز توسط شرکت‌های متعدد دانش بنیان داخلی تولید و در اختیار بیماران قرار گرفت.

این فعال حوزه تجهیزات پزشکی گفت: در این حوزه هم اکنون علاوه بر تامین نیاز داخلی، ما در قالب شرکت مدیریت صادرات سلامت محور قادر به صادرات ۲۲ قلم تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز دیالیز در سایر کشور‌ها هستیم. توانمندی دانشمندان ایرانی در تولید طراحی و تولید تجهیزات پزشکی نوآورانه باعث شده تا بسیاری از کشور‌ها بی توجه به عواقب تحریم خواستار استفاده از محصولات ایرانی باشند.

چمنی افزود: امروز در کشور تجهیزاتی مانند میکروسکوپ اتمی تولید شده که ایران را در رتبه دوم یا سوم جهان قرارداده است. ایران پنجمین کشور صاحب دانش طراحی و تولید دستگاه همو دیالیز در جهان شناخته می‌شود.

وی تصریح کرد: در همین بخش طی دو سه سال گذشته با تامین نیاز داخلی از خروج حداقل ده میلیون دلار ارز جلوگیری شده و علاوه بر آن حدود ۸ میلیون دلار قرارداد صادراتی به کشور‌های اندونزی، عراق، افغانستان و ونزوئلا امضا شده است. در بسیاری از حوزه‌های دیگر نیز این اتفاق مبارک را شاهد هستیم.

مهدی سبک‌دست، یکی دیگر از فعالان حوزه سلامت در نمایشگاه ایران هلث، گفت: ما بزرگترین ارائه دهنده خدمات دیالیز در مراکز خصوصی در کشور به صورت زنجیره‌ای هستیم.

وی افزود: این مراکز با نظر وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در مناطقی که از نظر تخت دیالیز مشکل داشتند، راه اندازی شده است.

سبک‌دست تصریح کرد: در حال حاضر، مجموعه ما، ۱۵۰ تخت دیالیز فعال در کشور دارد و این ظرفیت تا پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۵۰ تخت بالغ خواهد شد. قسمت خوشحال‌کننده موضوع این است که همه این ظرفیت، با تجهیزات بومی فعال شده است.

این فعال حوزه سلامت یادآور شد: ما نگاهی هم به ارائه و صدور خدمات در خارج از کشور داریم. چندی پیش، مرکز دیالیز فعالی در هرات افغانستان راه اندازی شده و در حال تجهیز مرکزی در نجف عراق هستیم و پیشنهاد‌هایی از اندونزی و روسیه هم به دست‌مان رسیده است. این مراکز با محصولات ایران ساخت تجهیز و موجب ایجاد اشتغال و ارزآوری می‌شود.

وی گفت: اصلی‌ترین ماموریت ما، افزایش کفایت دیالیز است و می‌خواهیم راهی را برویم که بیماران در فاز دیالیز مزمن به حداقل برسند؛ یعنی باید مرحله پیشگیری را با جدیت بیشتر دنبال کرد.

سبک دست خاطرنشان کرد: آموزش بیماران و پرستاران به طور جدی پیگیری می‌شود. بیمار از بدو ورود به مجموعه برنامه آموزشی دارد و از طرفی، پرسنل نیز، از طریق آموزش‌های حضوری و وبینار، آموزش ضمن خدمت می‌بینند تا کیفیت کار بهتر شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: میکروسکوپ اتمی تولید همودیالیز تجهیزات پزشکی تجهیزات پزشکی حوزه سلامت فعال حوزه کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۳۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟

100 شرکت در ایران برای تولید موبایل تسهیلات گرفته‌اند؛ عددی شگفت‌آور که درعین‌حال نگران‌کننده است.

«۱۰۰ شرکت در سال ۱۴۰۲ برای تولید گوشی تلفن همراه درخواست مجوز کرده و با دریافت برخی «حمایت‌ها و تسهیلات»‌ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.»

به گزارش دیجیاتو، این‌ها صحبت‌های «سیدحسین سادات حسینی»، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف است؛ همان شخصی که اندکی قبل گفته بود: «واردکننده‌های مونتاژکار خود را به عنوان تولیدکننده معرفی کرده‌اند و به‌دنبال ایجاد انحصار در بازار هستند.»

هر چند ممکن است همه این شرکت‌ها، محصول‌شان را به بازار عرضه نکرده باشند اما ۱۰۰ واحد تولیدکننده موبایل عدد بسیار بالایی است، نه فقط برای کشوری مانند ایران، بلکه برای پیشروترین کشورهای این حوزه.

برای درک بیشتر شگفتی این میزان تولیدکننده داخلی، بد نیست بدانید طبق اعلام مؤسسه تحقیقاتی  Counterpoint، درحال‌حاضر ۲۵۰ برند تولیدکننده موبایل در سراسر جهان فعال هستند، درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰۰ برند بوده است. می‌بینیم که نه تنها با گذشت زمان، تولیدکنندگان موبایل رشد نکرده‌اند، بلکه اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است درهای کارخانه‌شان را ببندند، حتی شرکت‌های بزرگی مانند ال‌جی، مایکروسافت و زیمنس.

در لیست ۲۵۰ تولیدکننده موبایل، تنها نام‌های GLX، صاایران، ایکس‌ویژن و جی‌پلاس از ایران دیده می‌شود. اگر ۹۶ تولیدکننده دیگر ایرانی را در میان ۲۵۰ برند در سراسر جهان در نظر بگیریم، به این معنی است که ۲۹ درصد تولیدکنندگان موبایل دنیا در ایران هستند.

کره جنوبی تنها یک برند تولیدکننده گوشی دارد

اوضاع از این هم عجیب‌تر است. کره جنوبی درحال‌حاضر تنها یک برند تولیدکننده تلفن همراه دارد: سامسونگ. در ژاپن ۱۲ برند فعالیت می‌کنند و این رقم در آمریکا یازده است. تنها ۴۰ کشور از حدود ۲۰۰ کشور در جهان موبایل تولید می‌کنند.

۱۰۰ تولیدکننده موبایل در ایران بیش از آنکه شگفت‌انگیز باشد، نگران‌کننده است. نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی چندین سال است بر طبل تولید موبایل داخلی می‌کوبند اما این‌بار انگار شرایط متفاوت است و عزمی جزم برای تسلط موبایل ایرانی بر بازار وجود دارد. علاوه بر این‌ها، براساس تکلیف قانونی «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد بازار تلفن همراه در دست گوشی‌های ایرانی با سیستم‌عامل داخلی باشد.

در این شرایط طبیعی است مردم نگران باشند بلای بازار لوازم خانگی و خودرو، این بار موبایل‌هایشان را نشانه بگیرد.

البته گله مردم از خودرو و لوازم خانگی در مورد کیفیت و قیمت است اما زمانی که صحبت از دستگاهی مانند موبایل می‌شود، دغدغه‌های امنیتی، محدودیت و قطعی اینترنت، حریم خصوصی و مانند این‌ها هم مطرح می‌شود.

درست مانند شبکه ملی اطلاعات که بسیاری به آن طرح ملی کردن و بستن اینترنت می‌گویند، مسئولان، از هر طیف و جناح سیاسی تنها تکذیب می‌کنند ولی نمی‌شود مردم را برای این نگرانی‌هایشان سرزنش کرد، چرا که اگر روزی واردات موبایل خارجی محدود شود یا تعرفه‌های سنگین برای واردات وضع کنند، شاید بسیاری از مردم ناراضی باشند اما هیچکس تعجب نخواهد کرد زیرا اولین‌بار نخواهد بود که با چنین ممنوعیت‌هایی مواجه می‌شوند.

در آخر این را هم بگویم که برای نوشتن همین یادداشت کوتاه و ساده، زمان نسبتاً زیادی صرف کردم چون بیشتر وقتم صرف این شد که بفهمم حتی اگر فرض کنیم انتهای این مسیر، ممنوعیت کامل موبایل خارجی در انتظارمان است، باز هم ۱۰۰ تولیدکننده به چه کارمان می‌آید؟

یک فروشنده موبایل در یکی از پاساژهای معروف پایتخت می‌گفت موبایل ایرانی با حاشیه سود چند برابری به فروش می‌رسد. اینکه این حاشیه سود ریشه در رانتی بزرگ دارد یا نه برای من هم سؤال است. هنوز هم به جوابی نرسیده‌ام اما پیگیر خواهم بود تا بفهمم چه شده که همه دلشان هوای تولید موبایل داخلی کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند