Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@20:55:22 GMT

ضربان ساز قلب هوشمندی که درون بدن انسان حل می‌شود!

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۴۲۲۱

ضربان ساز قلب هوشمندی که درون بدن انسان حل می‌شود!

فرارو-گروهی از دانشمندان به تازگی نوعی ضربان ساز جدید طراحی کرده اند که می‌تواند پس از چند هفته جذب بدن شود. آن‌ها pacemaker (باتری قلب) را با تعدادی حسگر بی سیم روی پوست جفت کرده اند. این کار علائم حیاتی بیمار را به طور هوشمند کنترل کرده و ضربان قلب را بطور مستقل تنظیم می‌کند.

به گزارش فرارو، این دستگاه در صورت پیشرفت در بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب قرار می‌گیرند، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غیر این صورت توسط آن‌هایی که فقط برای مدت کوتاهی به ضربان ساز نیاز دارند، استفاده خواهد شد.

سال گذشته، محققان دانشگاه نورث وسترن و دانشگاه جورج واشنگتن اولین نسخه از این ضربان ساز را معرفی کردند. اجزای تشکیل دهنده این ضربان ساز به تدریج در بدن انسان حل می‌شوند. این دستگاه نازک و انعطاف پذیر کاملا زیست سازگار است و هیچ نوع اثر سمی و آسیب زایی بر ایمنی بدن انسان نمی‌گذارد. همچنین برای کار کردن نیازی به باتری یا سیم ندارد. سیم‌هایی که به قلب متصل هستند، به ضربان ساز اجازه می‌دهند تا ضربان قلب فرد را با ارسال پالس‌های الکتریکی تنظیم کند. این ضربان ساز پس از مدتی به همراه فلزات محلول در آب و برخی اجزای دیگر در مایعات بدن انسان حل می‌شود.

تا پیش از طراحی این ضربان ساز، پزشکان برای برداشتن یا تعویض ضربان ساز مجبور به انجام عمل جراحی بودند. این ضربان ساز نیازی به عمل جراحی ندارد، اما ممکن است عوارضی همچون عفونت را در پی داشته باشد. محققین در مطالعه جدید خود ویژگی‌های بیشتری را به این ضربان ساز اضافه کرده اند. نویسنده این مطالعه " ایگور افیموف" استاد پزشکی و مهندسی پزشکی  دانشگاه نورث وسترن می‌گوید: «این ضربان ساز اکنون با چهار دستگاه از دستگاه‌های پوشیدنی متصل به پوست بیمار ارائه می‌شود.»

این دستگاه‌ها نه تنها ضربان قلب و سایر علائم حیاتی مانند دمای بدن را کنترل می‌کنند، بلکه به‌صورت بی‌سیم نیز به ضربان ساز نیرو می‌دهد و ضربان‌ها را به‌طور خودکار کنترل می‌کنند. پزشکان می‌توانند داده‌های جمع آوری شده توسط دستگاه را از راه دور و از طریق یک شبکه کامپیوتری کنترل کنند. افیموف تخمین می‌زند که ده‌ها هزار بیمار می‌توانند از این فناوری بهره‌مند شوند. او می‌گوید: «این بیماران شامل نوزادان مبتلا به نقص قلبی، بزرگسالان پس از عمل جراحی برای ترمیم دریچه قلب، بای پس عروق کرونر مسدود شده و یا بیمارانی ‌می‌باشد که قبل از نصب ضربان ساز دائمی نیاز به ضربان ساز موقت دارند.»

این یافته‌های جدید، هنوز مراحل اولیه تحقیق را به ما نشان می‌دهند. افیموف و تیمش قصد دارند پیش از ورود به آزمایش‌های انسانی مطالعات حیوانی بزرگتری را در خصوص این فناوری انجام دهند. آن‌ها معتقدند اگر همه چیز بخوبی پیش برود، این دستگاه می‌تواند ظرف دو تا سه سال آینده در کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: gizmodo

منبع: فرارو

کلیدواژه: ضربان ساز قلب ضربان ساز ضربان ساز بدن انسان عمل جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود