Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه چین سفری ۱۰ روزه به جزایر اقیانوس آرام را آغاز کرده که نگرانی‌های غرب نسبت به افزایش نفوذ امنیتی چین در این منطقه را برانگیخته است.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از سایت روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، آمریکا و متحدانش را به دلیل مهار رشد پکن مورد انتقاد قرار داده و گفت، کشورهای جزیره‌ای اقیانوس آرام «حیاط خلوت» هیچ کشوری نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وانگ یی در دیدار با «تانتی مامائو» رئیس‌جمهوری «کریباتی» گفت، پکن تمایل دارد که از کشورهای در حال توسعه حمایت کند.

طبق بیانیه وزارت امور خارجه چین، وانگ گفت: جهان آرام نیست، همه‌گیری غوغا می‌کند، جنگ متداول شده و فقر و عقب‌گرد در همه جا دیده می‌َشود. اما ایالات متحده و متحدانش مصمم هستند تا مانع از توسعه چین شوند.

او گفت: چین مایل است تا تمام تلاش خود را در همکاری با کشورهای در حال توسعه انجام دهد تا توسعه‌های مشترک را سرعت بخشیده و نابرابری را از بین ببرد.

وانگ یی در کریباتی

گلوبال تایمز، یک روزنامه انگلیسی زبان تحت کنترل حزب کمونیست چین گزارش داد، یک نقشه جاده برای ساخت زیرساخت‌ها تحت طرح ابتکاری کمربند و جاده چین و همچنین توافقنامه‌هایی بر سر تجارت، انرژی تجدیدپذیر و تعرفه‌های گمرکی به امضا رسیده است.

جزایر سلیمان «جزایر اقیانوس آرام حیاط خلوت کسی نیستند»

وانگ تور ۱۰ روزه خود را روز پنجشنبه و در جزایر سلیمان آغاز کرد.

او در دیدار با جرمیا مانل، وزیر امور خارجه جزایر سلیمان گفت، جزایر اقیانوس آرام این حق را دارند خودشان تصمیم بگیرند چه قراردادهایی را امضا کنند.

وانگ گفت: کشورهای جزیره‌ای اقیانوس آرام کشورهایی مستقل و دارای حق حاکمیت هستند، نه «حیاط خلوت» کسی. آن‌ها همه این حق را دارند که انتخاب‌های (مستقل) خود را داشته باشند، به جای اینکه زیردست دیگران باشند.

وی افزود، حملات برای لکه‌دار کردن همکاری امنیتی چین و جزایر سلیمان موفقیت‌آمیز نخواهد بود.

وانگ یی در جزایر سلیمان

بر اساس پیش‌نویس توافق پیشنهادی که به دست آسوشیتدپرس رسیده، پکن به دنبال حضور امنیتی قدرتمند در این منطقه بوده و پیشنهاد داده تا نیروهای پلیس این منطقه را آموزش بدهد، در امنیت «سنتی و غیرسنتی» تشکیل تیم دهد و همکاری‌ها در زمینه اجرای قانون را گسترش دهد.

چین در حال حاضر یک قرارداد امنیتی با جزایر سلیمان امضا کرده اما عدم انتشار عمومی جزئیات این قرارداد، نگرانی‌های مبنی بر احتمال استقرار نیروی دریایی چین در جزایر سلیمان را تشدید کرده است.

وزیر خارجه چین گفت: همکاری امنیتی میان چین و جزایر سلیمان - به درخواست این جزیره - شامل کمک به حفظ نظم بر اساس قانون، حفاظت از امنیتی جان و مال، اجرای کمک‌های بشردوستانه و پاسخ به بلایای طبیعی می‌شود.

وی افزود: همکاری امنیتی میان چین و جزایر سلیمان طرف سومی را هدف نگرفته و قرار نیست هیچ پایگاه نظامی تاسیس شود.

زنگ خطر برای استرالیا

استرالیا نیز برای مقابله با این اقدام چین، «پنی وانگ»، وزیر امور خارجه خود را به فیجی فرستاد تا در منطقه اقیانوس آرام کسب حمایت کند.

در فیجی، پنی وانگ که به تازگی و پس از انتخابات پارلمانی استرالیا به این منصب رسیده است، گفت، برعهده خود کشورهاست که با چه کسی همکاری کنند و چه توافقی امضا کنند، اما آنان را تشویق کرد که به مزایای ماندن در کنار استرالیا فکر کنند.

او گفت: استرالیا کشوری است که محدودویت یا قید و بند و شروط خاصی ندارد و بار مالی غیر قابل تحملی هم تحمیل نمی‌کند. ما شریکی هستیم که اولویت‌های اقیانوس آرام و نهاد آن را تضعیف نمی‌کنیم.

سفر این مقام استرالیایی به فیجی در حالی انجام شد که روز جمعه این جزیره اقیانوس آرام به «چهارچوب اقتصادی هند-اقیانوس آرام» جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا پیوست.

«وانگ یی» در واکنش به عضویت فیجی در این چهارچوب آمریکایی که هدف آن مقابله با نفوذ فزاینده چین در این منطقه است، گفت: منطقه آسیا اقیانوسیه نباید به یک صفحه شطرنج ژئوپلتیک تبدیل شود».

ساموآ

این در حالیست که امروز (شنبه)  وانگ یی در سفر به «ساموآ» قراردادی دوجانبه با وعده «همکاری بزرگتر» به امضا رساند.

جزئیات این قرارداد مشخص نیست، اما پیش‌نویس آن که پیش‌تر منتشر شده بود، شامل طرح‌ریزی برنامه‌هایی برای گسترش تعاملات اقتصادی و امنیتی بود. این موضوع رهبران غربی را به تشویق همتایان خود در این منطقه به رد کردن هرگونه تلاش چین برای گسترش دامنه امنیتی خود وا داشته است.

یک سند مطبوعاتی منتشرشده توسط دولت ساموآ نشان می‌دهد که نخست‌وزیر این کشور با وزیر خارجه چین دیدار کرده و درباره «تغییرات اقلیمی، همه‌گیری کرونا و صلح و امنیت» گفت‌وگو کرده‌اند.

وانگ یی در ساموآ

این قرارداد همچنین شامل همکاری برای ساخت یک لابراتوار انگشت‌نگاری است. پیش از این نیز همکاری برای ساخت یک آکادمی پلیس در این کشور اعلام شده بود. وانگ یی که تاکنون به جزایر سلیمان، کریباتی و ساموآ سفر کرده، اکنون به فیجی رفته و قرار است از آن جا به تونگا، وانواتو، پاپوآ گینه‌نو و تیمور شرقی هم سفر کند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: نفوذ چین در هند اقیانوس آرام ، وانگ یی ، جزایر سلیمان ، کریباتی ، جزیره ساموآ ، فیجی ، آمریکا و چین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وانگ یی جزایر سلیمان کریباتی فیجی آمریکا و چین جزایر اقیانوس آرام وزیر امور خارجه جزایر سلیمان وانگ یی خارجه چین حیاط خلوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۵۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت

معاون نیروی دریایی سپاه از جدیت در طرح مسکونی‌سازی برخی از جزایر ایرانی در خلیج فارس خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سردار احمد راستی امروز در اختتامیه اولین جشنواره ملی خلیج فارس با اشاره به حماسه مردمان جنوب در اخراج پرتغالی‌ها از خلیج فارس، اظهار داشت: در آن زمان هم ملت استکبارستیز به مقابله با امپریالیسم جهانی پرداخت و پرتغالی‌ها که بزرگترین نیروی دریایی جهان را در اختیار داشتند از جزیره هرمز و خلیج فارس بیرون انداختند. 

وی با تاکید بر اینکه این حماسه مایه افتخار و مباهات ایرانیان است، افزود: روز خلیج فارس در واقع یادآور مجاهدت فراموش نشدنی در راستای صیانت از تمامیت ارضی و عزت ملی بود و در حال حاضر نیز ایران اسلامی به برکت خون شهدا در اوج اقتدار ملی قرار دارد به نحوی که عناصر فرامنطقه‌ای یارای عرضه اندام در برابر ما را ندارند.

معاون دانش و پژوهش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلام، گفت: خوشبختانه در حال حاضر اشراف اطلاعاتی جامعی در هوا، سطح و زیر سطح در خلیج فارس داریم و با افزایش توان و قدرت نظامی زمان گردن کشی در برابر ملت ایران تمام شده است. 

وی با اشاره به شکست‌های ائتلاف‌های تشکیل شده در خلیج فارس تصریح کرد: خلیج فارس منطقه دوستی و برادری است و اجازه نمی‌دهیم کانون انرژی جهان جایی برای عرضه اندام برخی کشورهای بیگانه باشد. 

راستیبا تاکید بر آهنیت خلیج فارس برای مردم منطقه، گفت: خلیج فارس حدود 90 جزیره دارد که 34 جزیره ایرانی و متعلق به ایران اسلامی هستند و طرح و برنامه‌های مهمی برای مسکونی‌سازی برخی از این جزایر در دستور کار قرار دارد. 

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تردد در جاده های شمال ؛ شلوغ یا خلوت، بارانی یا خشک؟
  • آخرین وضعیت معابر پایتخت در روز پنجشنبه
  • هر چه میز خدمت مسئولان خلوت‌تر باشد نمره آن‌ها بالاتر است
  • پُل آستر درگذشت
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • هرمزگان بارانی می‌شود
  • یمن: با آتش بازی نکنید؛ خیلی بیشتر از آن‌چه که فکر می‌کنید سلاح داریم
  • تفال به حافظ چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ آن شب قدری که گویند اهل خلوت امشب است...
  • محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت